Hansı bitki yağları tromb əmələ gətirir?
Qidalanmada xörəklərə, salatlara və digər qarnir yeməklərinə əlavə etdiyimiz bitki yağları orqanizmdə trombların əmələ gəlməsinə şərait yarada bilər.
Biz bu yağlardan lazımi qida və enerji alırıq, həzm sisteminin işini normallaşdırır, yağlar bədəni sistemli iltihabdan qoruyur.
Milli.Az "Medicina"ya istinadən xəbər verir ki, amma bitki yağların arasında günəbaxan yağı qanda tromb yarada bilər.
Trombların meydana gəlməsi ateroskleroz adlanır. Ateroskleroz, damarların daralmasına səbəb olan qan damarlarının divarında xolesterolun çökməsi prosesidir.
Simptomları sinə ağrısı, təngnəfəslik, tez-tez baş ağrısı, qulaqlarda səs-küy, yorğunluq sindromu, qan təzyiqi yüksəlməsi.
Həkimlər bitki yağlarını qızartmalarda az istifadə etməyi məsləhət görüb. Qızarılan yağ öz tərkibini itirdiyi üçün müxtəlif xəstəliklər yaradır. Ekspertlər qızartmaları yalnız zeytun yağında etməyi məsləhət görürlər. Çünki yeganə zeytun yağıdır ki, qızarılan zaman tərkibini dəyişmir.
Milli.Az / news.milli.az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
"Eyni evdə yaşayıb, fərqli dünyalarda yaşayan cütlüklər çoxalıb" - Mütəxəssisdən XƏBƏRDARLIQ
"Nə qədər sayta girirsinizsə, hamısını bir-bir izləyirlər" - Ekspert
15 yaşımda pul qazanıb anama və onun başqa kişidən olan oğluna baxmışam - Səidə
Bred Pitt dəymiş ziyana görə 20,5 milyon dollar ödəyib
Son Yemək' filminin çəkilişləri başa çatıb
Kimlərə süd içmək olmaz? - Açıqlama
Bu halda ölüm riski artır
Bir dilimi belə təhlükəli ola bilər - Alimlərdən pendirlə bağlı xəbərdarlıq
Narkotik Ceksonun qızının burnunda dəlik açdı, əməliyyatdan imtina etdi
Quş qripi sürətlə yayılır – Rekord səviyyədə yoluxma
Şəkər xəstəliyini məğlub etməyin yeni yolu tapıldı