Hansı daha faydalıdır: Ağ yumurta, ya qəhvəyi yumurta?
Ağ və ya qəhvəyi yumurta mətbəximizdə tez-tez istifadə etdiyimiz qida maddəsidir. Bəs, yumurtaların müxtəlif rənglərdə olması sağlamlıq üçün vacibdirmi?
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, qəhvəyi və ağ yumurtalar qida dəyəri baxımından çox oxşardır. Hər iki növ yumurta eyni miqdarda protein, yağ və vitamin tərkibinə malikdir.
Deməli, yumurtanın rəngi nə qida dəyəri, nə də sağlamlığa faydası baxımından fərq yaratmır.
Yumurtanın rəngi toyuğun cinsindən asılıdır. Ağ tüklü toyuqlar ümumiyyətlə ağ yumurta verir, qəhvəyi toyuqlar isə ümumiyyətlə qəhvəyi yumurta verir.
Qəhvəyi yumurtaların qabığı çox vaxt ağ yumurtaların qabığından bir qədər qalın və sərt ola bilər, lakin bu, keyfiyyət və qida dəyəri baxımından fərq yaratmır.
Yumurtaların dadı çox vaxt toyuğun qida rasionundan və həyat tərzindən asılıdır. Qəhvəyi yumurta bəzən ağ yumurtadan daha bahalı olur. Bu isə bir çox insanın qəhvəyi yumurtaların daha sağlam və ya daha keyfiyyətli olduğuna inanmasına səbəb olur.
Təbii ki, kənd yumurtalarının çox vaxt tünd rəngdə olması da bu məsələdə mühüm rol oynayır.
Milli.Az









Güllünün Ahmet Minquzzi üçün bəstələdiyi mahnını bu sənətçi oxuyacaq
Əlikram Bayramovun evində toy olacaq
Burak Özçivit Bakıya gəlir
Orqanlara bənzəyən qidalar
Hamiləlik testinin səhv göstərdiyi saatlar açıqlandı
Üzə dolğu etdirənlərə xəbərdarlıq: Kor ola bilərsiniz
Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı
Xalq artisti Simarə İmanova nənə oldu
Meqanın atası ölüm ayağındadır
Şəbnəm özünə təmtəraqlı ad günü edəcək
Yatmazdan əvvəl bu çayı için - möcüzəvi FAYDALARI
Kimyəvi zəhər yükü ən yüksək olan meyvə və tərəvəzlər açıqlandı
Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"
Sinə xərçəngindən tam qurtulmaq mümkün deyil - Onkoloq