Hansı məhsullar xərçəngin yaranmasına səbəb ola bilər?
Həkim Aleksandr Myasnikov qırmızı ətin həddindən artıq istehlak edildiyi təqdirdə sağlamlıq üçün təhlükəli olduğunu söyləyib. Həkimin sözlərinə görə, ət bağırsaq xərçənginə səbəb ola bilər. "Bilirik ki, ət bu gün ateroskleroz inkişafında səbəb ola bilməz, ancaq qırmızı ət bağırsaq xərçəngi üçün risk faktoru olaraq qalır", - deyə həkim izzah edib.
Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, Myasnikov xərçəngin inkişaf riski səbəbindən həftədə üç dəfədən çox ət yeməyə çağırıb. Bundan əlavə, həkim bitki mənşəli məhsullardan hazırlanmış veqetarian kolbasa və sosislərdən istifadəni məqbul hesab etməyib. Həkimin fikrincə bu cür yeməklər, xoşagəlməz dad verir və bədən üçün faydalı deyil.
Milli.Az /news.milli.az









Yumurtanı soyuducuda tərs saxlayın - Görün nə olacaq
Qış xəstəliklərinə qarşı müdafiə - Gündəlik C vitamini dozası
Şampuna bu qarışımı əlavə edin - saçınız 7 gün yağlanmayacaq
Xəzər Süleymanlı bu radioda aparıcılıq edəcək
Oksana bu teatrda çalışacaq
Hər 45 dəqiqədən bir oturmağa ara vermək lazımdır: Hərəkətsiz bədəndə nələr baş verir?
3-3-3 üsulu ilə insomnia olub-olmadığınızı test edin
Çox səhvlərim olub, peşmanam' - Şəbnəm
8 saatdan az yatanlara xəbərdarlıq
Türk kişiləri yaraşıqlılığa görə dünya ikincisi oldu
Elvin Babazadənin ailəsinə ağır itki
Kardioloq Xəbərdar Edir: Soyuq Havada Bu Səhvləri Etməyin
Məşhur aktrisa üçüncü dəfə ana oldu
Gənclik iksiri hazırlandı - Ömrü iki dəfə uzadır