Hansı məhsullar xərçəngin yaranmasına səbəb ola bilər?
Həkim Aleksandr Myasnikov qırmızı ətin həddindən artıq istehlak edildiyi təqdirdə sağlamlıq üçün təhlükəli olduğunu söyləyib. Həkimin sözlərinə görə, ət bağırsaq xərçənginə səbəb ola bilər. "Bilirik ki, ət bu gün ateroskleroz inkişafında səbəb ola bilməz, ancaq qırmızı ət bağırsaq xərçəngi üçün risk faktoru olaraq qalır", - deyə həkim izzah edib.
Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, Myasnikov xərçəngin inkişaf riski səbəbindən həftədə üç dəfədən çox ət yeməyə çağırıb. Bundan əlavə, həkim bitki mənşəli məhsullardan hazırlanmış veqetarian kolbasa və sosislərdən istifadəni məqbul hesab etməyib. Həkimin fikrincə bu cür yeməklər, xoşagəlməz dad verir və bədən üçün faydalı deyil.
Milli.Az /news.milli.az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Həkimlər panikada: "COVID"ə bənzər yeni virus
Tarix Əliyev Səidə Bəkirqızının səhhəti haqda açıqlama verib
2 yaşa qədər uşaqlara qətiyyən belə dərmanları vermək olmaz - Xəbərdarlıq
Şalqamın faydaları və gündəlik istifadənin nəticələri