Hansı şirə şiş hüceyrələrinin qatilidir? - ALİMLƏR AÇIQLADI

Hansı şirə şiş hüceyrələrinin qatilidir? - ALİMLƏR AÇIQLADIHər gün təzə meyvə, tərəvəz şirələri çəkib içsəm, xərçəng olmaram düşünürük. Amma alimlər heyrətlənəcəyiniz başqa şirənin adını çəkiblər. Hansı ki, biz onun şirəsini çəkmirik, içmirik, çünki dadı yaxşı deyil.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, alimlər meyvə və tərəvəz şirələrinin şiş hüceyrələrinə təsiri barədə son 12 ildə aparılmış bir neçə elmi tədqiqatın nəticələrini təhlil edərək bu qərara gəliblər ki, şirələr içində ən yaxşı nəticəni çiy kartof şirəsi göstərib.
Kartof şirəsinin tərkibi çox zəngindir.
- Bədəni, orqanizmi hüceyrə səviyyəsində toksinlərdən təmizləyir
- Həzm sistemini qaydaya salır
- Mədə və 12 barmaq bağırsaq selikli qişasını bərpa edir
- Qanda şəkəri salır
- Qaraciyər, böyrəklərin işini bərpa edir
- Ürək-damar sistemində faydalıdır, xolesterini azaldır, damarları təmizləyir
Mütəxəsislər təzə və mümkün qədər yerli, orqanik sütül kartofu qabığı ilə istifadə etməyi tövsiyə edir.
Sadəcə kartofu su ilə yaxşı yuyun.
Şirənin hazırlanma qaydası:
- Kartofda olan qaralmış, göyərmiş ən kiçik nöqtə belə dərin təmizlənir
- Yaxşı olar, saf təmiz kartof alasız
- Suda yuduqdan sonra, üzərinə qaynar su gəzdirilir
- Sonra qabıqlı halda sürtgəcdən keçirib, tənzifdən süzürsüz
- Şirəçəkəndən də çəkmək olar
Şirə hazırlandıqda sonrakı 15 dəqiqə ərzində içilməlidir, çünki əksər vitaminlər havanın təsirindən ölür. Soyuducuda saxlamaq olmaz.
Hər gün yeməkdən 1 saat öncə 50 ml olmaqla təzə şirəsi içilir. Gündə 1-2 dəfə içmək olar
Kartof şiş hüceyrələrinin aktivləşməsi və artmasının qarşısını alır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1465   Tarix: 14 yanvar 2020
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Paltaryuyan maşınlardakı çoxsaylı rejimlər nə üçündür? – Bilmədikləriniz

Müasir paltaryuyan maşınlar artıq əvvəlki kimi sadə deyil. Yeni nəsil modellərdə onlarla fərqli yuma proqramı mövcuddur və hər biri konkret ehtiyaclara uyğunlaşdırılıb. Yuma prosesində yalnız rejim seçimi deyil, həm də suyu

.

Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı

Mütəxəssislər keyfiyyətli və faydalı makaron məmulatlarını necə seçməyin yollarını, həmçinin hansı növlərdən uzaq durmağın vacib olduğunu açıqlayıblar. Makaron məhsulları dünyada milyonlarla insanın gündəlik qida rasionund

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri

Yuxu keyfiyyəti həyat keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Gecə saatlarında qəbul edilən bəzi qidalar mədə yanması, reflüks, gecə oyanmaları və səhər yorğunluğuna səbəb ola bilər. Doktor Portakalın araşdırmasına əsasən, yatmazda

.

Apteklərdə satılan bu şokoladın tərkibində heyvan qanı var - Azərbaycanda da geniş yayılıb

Hematogen şokoladın əsas tərkibi öküz qanından əldə olunan albumin və şəkərdən ibarətdir. xəbər verir ki, dəmir və C vitaminini artırmaq üçün tez-tez quru meyvələr, qoz-fındıq, süd tozu, qənnədi şirəsi, karamel və ya şokola

.

Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür

Xurmanın badam, püstə və ya qozla birlikdə yeyilməsi orqanizmdə qanda şəkərin daha sabit səviyyədə qalmasına və enerji balansının qorunmasına kömək edir. xəbər verir ki, xurma yüksək təbii şəkər tərkibinə malik olduğunda

.

Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır

Dəmir preparatlarını qəhvə, çay, şərab və süd məhsulları ilə qəbul etmək onların mənimsənilmə effektivliyini azaldır. xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Yelena Şafranskaya məlumat verib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, qı

.

Həmin şiferlər sağlamlığa ziyan imiş, qadağan olunacaq - Azərbaycanda geniş yayılıb

Xəbər verdiyimiz kimi, Azərbaycanda asbestin istifadəsinin qadağan edilməsi nəzərdə tutulur. "Mülki dövriyyədə olmasına yol verilməyən (mülki dövriyyədən çıxarılmış) əşyaların siyahısı haqqında" qanuna dəyişikli

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

turlar.az

yay geyimləri 2025 toy makiyaji sekilleri kosmetoloq meyveli tort badimcan kartof faydalı bitkilər hikmətli hekayələr kosmetika eqreb hüzeyir hacibəyov maraqlı rus dilin nece orenek hakışta