Hansı su daha faydalıdır: Xam, qaynadılmış, yoxsa mineral?

Hansı su daha faydalıdır: Xam, qaynadılmış, yoxsa mineral?Su maddələr mübadiləsini sürətləndirir, dərini qidalandıraraq canlılıq qatır, daha hamar olmasına imkan verir. Maye balansını qorumaq sağlam orqanizmin açarıdır. Bəs, hansı suyu içmək daha yaxşıdır - Xam, qaynadılmış, yoxsa mineral?
Milli.Az Axşam.az-a istinadən suyun müxtəlif formalarda istehlakının orqanizmə faydalarını və zərərlərini təqdim edir.
Xam su
Ən təhlükəsiz seçim, əlbəttə ki, şüşədə satılan sudur. Əgər həqiqətən də istehsalçı keyfiyyət zəmanətini doğrulda bilirsə... Süzülmüş və ya bulaq suyuna gəldikdə isə onun təhlükəli bakteriyalar və ya çirklənməyə məruz qalmadığını yalnız kimyəvi analiz nəticəsində müəyyən etmək mümkündür. Gündəlik həyatınızda içdiyiniz suyun istehsalçısından və ya istifadə etdiyiniz mənbənin kirli olmadığından əminsinizsə, bu maye həqiqətən sizin orqanizminizə xeyir verəcək
Mineral su
Mineral su çox sayda faydalı xüsusiyyətə malikdir. O, maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırır, arıqlamağa kömək edir, bədəndən toksinləri çıxarır, qastriti müalicə edir, sinir sistemini və immuniteti gücləndirir, saçın, dərinin və dırnaqların inkişafını dəstəkləyir, hətta cavanlaşdırıcı təsir göstərir. Ancaq bütün bu xüsusiyyətlərə baxmayaraq, mineral su təhlükəli də ola bilər. Həkimlər onu müntəzəm olaraq içməyi məsləhət görmürlər. Onu yalnız həkimlə məsləhətləşdikdən sonra istehlak etməyiniz tövsiyə olunur, əks halda sağlamlığınıza zərər verə bilərsiniz.
Qaynadılmış su
Qaynadıqdan sonra su tərkibində olan bir çox faydalı elementlərini itirir. Məsələn, suyu qaynatdığınız cihazların qızdırıcı hissələrinə natrium, maqnezium və kalsium çökür. Həmçinin, istilik müalicəsi sayəsində oksigen mayedən buxarlanır - buna görə də belə su ödəm əmələ gətirir. Bununla belə, qaynatmaq suyu daha təhlükəsiz edir, çünki bütün zərərli bakteriyaları öldürür. Qaynadılmış suyun faydalarını maksimum dərəcədə artırmaq üçün çaydanı qaynayan kimi söndürün. Bu mayeni dərhal içmək lazımdır. İkinci dəfə eyni suyu qaynatmağa məruz qoymaq isə zərərlidir.
Qeyd edək ki, çiy suyu soyuducuda dondurub buz əridikdən sonra istehlak etmək də sağlamlıq üçün faydalıdır. Bu zaman mayenin tərkibində olan bakteriyalar ölsə də faydalı elementləri özündə qoruyub saxlayır.
Milli.Az  /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 854   Tarix: 09 iyul 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Balıq niyə limonla yeyilməlidir? - Beş əsas SƏBƏB

Restoranlarda balıq və dəniz məhsulları yeməkləri bir səbəbə görə limonla verilir.   -a istinadən xəbər verir ki, aşpaz Yuliya Arxipova balıq yeməklərinin nəyə görə limonla yeyilməsinin səbəbini açıqlayıb. Birincisi, gözəldir

.

Yaranın üzərinə bir az tökün, MÖCÜZƏNİ GÖRÜN

Dəri yaraları həyatımızın hər mərhələsində qarşılaşa biləcəyimiz bir problemdir.   -a istinadən bildirir ki, bəzən kiçik kəsiklər, dərin yaralarla qarşılaşa bilərik. Mütəxəssislər dəridə yaralar yaranan kimi həkimə müraciə

.

Görmə qabiliyyətini necə yaxşılaşdıraq?

Görmənin pisləşməsinin qarşısını almaq üçün vizual stress zamanı fasilələr, göz məşqləri etmək, otaqdakı havanı nəmləndirmək lazımdır. report-a istinadən xəbər verir ki, bunu Rusiyanın tanınmış oftalmoloqu İrina Zimina deyib

.

Beyin sağlamlığı üçün ən yaxşı 5 balıq növü

Beyin insan bədəninin ən mürəkkəb və sirli orqanlarından biridir. Optimal qidalanma ilə qocalığa qədər tam gücü ilə işləyir. Ancaq təəssüf ki, bir çox yemək vərdişlərimiz onun sağlamlığına xələl gətirə bilər.   -a istinadən xəbə

.

Yeməkdən sonra yatmaq arıqlamağa necə təsir edir?

Yuxunun normal beyin funksiyasını bərpa etdiyi məlumdur və bunun da arıqlamaq prosesi ilə birbaşa əlaqəli olduğu ortaya çıxır. -a istinadən xəbər verir ki, araşdırmalara görə, yaxşı yuxu arıqlamağa inanılmaz təsir göstərir

.

İnsan hər gün ağlasa nə olar?

Duyğularınızı daim nəzarətdə saxlamaq və ağlamağa imkan verməmək son dərəcə zərərlidir. Ancaq hər gün uzun müddət ağlamaq sağlamlığa zərər verə bilər. İnsan hər gün ağlasa nə olar?. -a istinadla xəbər verir ki, tez-tez ağlama

.

Bağırsaq xərçəngini yaradan faktor aşkarlandı

ABŞ-ın Fred Hatçinson Xərçəng Mərkəzinin alimləri aşkar ediblər ki, ağız boşluğunda yaşayan "Fusobacterium nucleatum" bakteriyası bağırsaqlara keçərək aqressiv şişlərin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilir. Araşdırmanı

.

Uşaqlar üçün qida məhsullarına yeni tələb müəyyənləşdi

Uşaqlar üçün qida məhsullarına dair yeni tələb müəyyənləşib.   -a istinadən bildirir ki, bu, Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyasının təsdiqlədiyi "Qida əlavələrinə dair sanitariya norma və qaydaları"nd

.

Qatığı daha faydalı etməyin yolu

Şəfa mənbəyi olan qatığın içinə 1 qaşıq kətan toxumu əlavə etdikdə, verdiyi güclü təsirlərə inanmayacaqsınız. Toxumlar sağlamlığımız üçün vacib vitamin və minerallar təmin edən qidalardır. Omeqa-3 yağ turşuları, lif, zülal

turlar.az

sonxeber.az qadın geyimi sade makiyaj sekilleri geyim dəbləri aşıqlar qadın haqqinda zara ayaqqabilari 2024 qadin ehtirasi artiran dermanlar kosmetika suni mayalanma hakistalar pehriz geyim qaynana