Hansı xalq təbabəti vasitələri ilə qanı durultmaq olar?

Hansı xalq təbabəti vasitələri ilə qanı durultmaq olar?Bəzi xəstəliklər vardır ki, onlar qanın laxtalıanma qabiliyyətinin çox olmasından əmələ gəlir. İnfarkt, insult, tromboflebit, venaların varikoz genəlmələri, babasil və s. belə xəstəliklərin siyahısında ilk yerlərdə durur. Adları çəkilən xəstəliklərin əmələ gəlməsində qanın laxtalanma qabiliyyətinin yüksək olması səbəb olur. Belə ki, laxtalanmaya meyilli qanda asanlıqla tromblar əmələ gəlir və bu tromblar qan damarlarında asanlıqla hərəkət edirlər. Trombların ürəkdə, beyin damarlarında tıxannıb qalması isə həmin nahiyəyə oksigenin getməməsinə səbəb olur. Tutulmuş nahiyəyə qanın işləməməsi həmin nahiyədə oksigen aclığına səbəb olur və xəstəlik əmələ gəlir.
Yuxarıda yazılan patologiyaların baş verməməsi üçün isə qanın laxtalanmasını nəzarət altında saxlamaq və laxtalanma sürətini azaltmaq lazımdır. Qanın laxtalanmasının qarşısını almaq üçün çoxlu dərman preparatları vardır. Amma, siz qida rasionunuza nəzarət edərək qanınızın laxtalanmasının qarşısını ala bilərsiniz. Aşağıdakı qidalar sizin qan laxtalanmasızı azaldacaq, tromb əmələ gəlməsinin qarşısını alacaq və bu səbəbdən meydana çıxan xəstəliklərin qarşısını alacaq.
1. Gün ərzində ən azı 5-6 stəkan adi su için. Təbii su qan laxtalanmasının qarşısını alan vasitələrdən biridir.
2. Gündəlik rasionunuza zeytun və ya kətan yağı əlavə edin.
3. Alma sirkəsini suya qatıb için. Bu zaman 1 çay qaşığı sirkəni 1 stəkan ilıq suda həll edin.
4. Hər gün qidanıza soğan və ya sarımsaq əlavə edin.
5. Limonlu su və ya limon şirəsi sıxılmış salatlar qanda tromb əmələ glməsinin qarşısını alır.
6. Çuğundur şirəsi qanı duruldur.
7. Tünd şokolad qanı duruldur.
8. Balıq və balıq yağı qanın laxtalanmasının qarşısını alır.
9. Hər gün pomidor yemək və ya pomidor şirəsi içmək qanı duruldur.
10. Moruq, qara və ya qırmızı yemişan şirəsi, albalı, çiyələk, böyrütkən yemək qan laxtalanmasının qarşısını alır. Bunun üçün hər gün bu meyvələrin birindən ən azı 200 qram yemək lazımdır.
11. Hər günkü, qidalarda zəncəfildən istifadə etmək qa lxtalanmasının qarşısını alır.
Aşağıdakı qidalar qanın laxtalanmasına səbəb olur:
* ət bulyonu
* kolbasa
* hisə verilmiş qidalar
* ağ çörək
* qaymaq
* itburnu
* banan və manqo  
* bəzi bitkilər pişikotu, gicirtkən, qarğıdalı saçağı, qırxbuğum, dazıotu və s. Bu bitkilərin dəmləmələrini uzun müddət içdikdən sonra fasilə vermək və sonra yenidən qəbul etmək lazımdır.
Çoxlu miqdarda duzlu qida qəbulu, siqaret, sidikqovucular və hormonal preparatlar da qanın laxtalanmasına səbəb ola bilir.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 861   Tarix: 15 noyabr 2022
f Paylaş

Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Tanınmış dietoloqdan arıqlamaq istəyənlərə MƏSLƏHƏTLƏR

Rusiyalı tanınmış dietoloq Yelena Kalen arıqlamaq istəyənlərə məsləhətlər verib.   -a istinadən xəbər verir ki, dietoloq bildirib ki, artıq çəkidən azad olmaq üçün qızardılmış ət məhsullarından, pomidordan, badımcandan v

.

Çayı soyuq su ilə soyutmaq olmaz! - Bunları "öldürürsünüz

Qaynar çayın soyuq su ilə soyudulması onun dadını pisləşdirməklə yanaşı, içkini faydalı xüsusiyyətlərindən də məhrum edir.   -a istinadən xəbər verir ki, çayı soyuq su ilə soyutmaq vərdişindən imtina etməli olduğumuz məqamla

.

Azərbaycanda ən çox hansı əməliyyatlara ehtiyac var?

"Azərbaycan qanunvericiliyinə müvafiq olaraq köçürülməsinə icazə verilən orqanlar qaraciyər, ürək, ağciyər, bağırsaqların köçürülməsi, mədə, gözün buynuz qişasıdır. Eyni zamanda, qanunvericiliklə canlı donordan sümü

.

Doğru bilinən yanlışlar – Bu üsulların hər hansı faydası yoxdur

Qidalanmasına xüsusi fikir verən insanlar belə bəzən səhvlər edirlər. Xüsusilə də son illərdə sosial şəbəkələr səhv etmək riskimizi artırır. Çünki hər özünü qidalanma üzrə mütəxəssis elan edən şəxsin paylaşdığı xüsusi üsul

.

Yabanı halda bitən bu bitki xərçəng hüceyrələrini 48 saatda məhv edir

Xərçəng bütün dünyada əsas ölüm səbəblərindən biridir. Bu problemlə mübarizə aparmağın yolu ətraf mühit faktorları və tətikləyicilərdən xəbərdar olmaqdır. Xərçəngin qarşısını alan təbii mənbələr üzərində aparılan araşdırm

.

Birdəfəyə nə qədər kabab yemək olar?

"Sağlam insan bir dəfəyə 150 ​​qramdan artıq kabab qəbul etməməlidir. Ət nə qədər yağlı olsa, porsiya da bir o qədər kiçik olmalıdır". -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Moskva Səhiyyə Departamentinin dietoloq

.

Biokimyaçı məşhur kremlərdən DANIŞDI: Dəri xərçənginə səbəb olur

Həkimlər SPF ilə kremlərdən istifadə edərək özümüzü günəşin mənfi şüalarından qorumağı tövsiyə edirlər. Amma bir nüans var: bu zaman orqanizmdə D vitamini istehsal olunmur. Əgər D vitamini bədəndə çox az olarsa, dəri xərçəng

.

Göz şişkinliyini aradan qaldırmaq üçün bunları edin: 6 qızıl qayda

Allergiya, kosmetik vasitələr, ağlamaq, yuxusuzluq və bir çox digər səbəblərdən gözdə şişkinlik əmələ gələ bilər. Bunun aradan qaldırılması üçün nə etmək lazımdır?.   -a istinadən göz şişkinliyini aradan qaldırmaq üçün təbi

.

Bu qidalar ömrü qısaldır - DİQQƏTLİ OLUN

Araşdırmalara görə, insanın uun müddət yaşaması pis vərdişlərin olmasından, ekologiyasından və qidalanmasından asılıdır.   -a istinadən xəbər verir ki, bunun üçün əvvəlcə pəhrizə xüsusi diqqət yetirilməlidir. Gündəlik qidalanmad

turlar.az

sonxeber.az toy makiyaji sekilleri reseptler həkim məsləhəti duxovkada toyuq qizartmasi seks xarici qadin psixologiyasi körpə gəzintidə kosmetika zəhmət sperma yutube vicdan qiz evi