Hər gün bir nar yeyin

Hər gün bir nar yeyinQırmızı rəngi ilə seçilən nar güclü antioksidant mənbəyidir. Son araşdırmalar narın zəngin tərkibi olduğunu təsdiqləyir. İnsanı xərçəngdən tutmuş qan təzyiqinə qədər bir çox xəstəliklərdən qoruyur. 
Milli.Az qafqazinfo.az-a istinadən narın faydalarını təqdim edir.
Narın tərkibində ən çox kalsium, kalium və dəmir mineralları var. Bundan əlavə, A, C, K və B vitaminləri ilə zəngin bir meyvədir.
Araşdırmalar göstərir ki, nar və nar şirəsi yaşıl çaydan üç dəfə çox antioksidant aktivliyə malikdir. Bu antioksidanlar stress, qidalanma və ətraf mühitdəki mənfi şərtlərin bədənimizə vurduğu zərərin qarşısını alır.
Xroniki iltihab ürək-damar xəstəliklərindən Alzheimerə, xərçəngdən 2-ci tip diabetə qədər bir çox xəstəliyin xəbərçisidir. Nar, əsasən antioksidan xüsusiyyətləri sayəsində iltihab əleyhinə təsir göstərir. Narın müntəzəm istifadəsi bədənimizdəki iltihabı azaltmağa kömək edir.
Narın tərkibindəki antioksidant maddələr xərçəng hüceyrələrinin əmələ gəlməsi prosesini ləngidə və ya dayandıra bilər. Xüsusilə döş, kolon və prostat xərçənginin əmələ gəlməsinin qarşısının alınması ilə bağlı müsbət nəticələr göstərən tədqiqatlar var.
Kaliforniya Universitetində aparılan bir araşdırmada, 4 həftə boyunca nizamlı olaraq nar/nar şirəsi istehlak edən insanların şifahi-vizual yaddaş tapşırıqlarını daha yaxşı yerinə yetirdiyi və yaddaşla bağlı testlərdə daha müvəffəqiyyətli olduğu görülüb.
Tərkibindəki antioksidantlar və urolitin A adlı komponent sayəsində bədənimiz əzələləri mümkün zərərlərdən daha asan qoruya bilir. Bu, həm bədəndə, həm də dəridə qocalmanı gecikdirir.
Nar qızdırmanı və yorğunluğu aradan qaldırır, bədənə enerji verir, ürəyi, mədəni və diş ətini qüvvətləndirir. Narın qabıqlarından hazırlanan dəmləmə ishalı kəsir, bağırsaq qurdlarını tökür, dənələrini örtən pərdə isə həzmi asanlaşdırır.
Qeyd edək ki, nar şirəsi mədə ağrıları, başağrısı, hipertoniya, öskürək, isitmə, soyuqdəymə və s. xəstəliklərin müalicəsində geniş istifadə edilir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 904   Tarix: 03 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI

Minlərlə qida məhsulunun qlobal analizindən sonra mütəxəssislər dünyanın ən sağlam qidası kimi şüyüdü seçiblər. xəbər verir ki, vitamin, mineral və güclü antioksidant tərkibi ilə şüyüd bir çox meyvə və tərəvəzləri gerid

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?

Qulaqcıqla yatmaq bir çoxları üçün rahatlıq və yuxuya tez getməyin yolu kimi görünür. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş həm eşitmə qabiliyyətiniz, həm də ümumi sağlamlığınız üçün ciddi təhlükələr yarada bilər

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

turlar.az

geyim necə seçməli maskalar gozel gorunmek dunyanin gozellikleri gənc qızlar üçün saç düzümləri qonaq otaqi dizayni geyim kombinasiyalari kosmetika hesaplama kəlamlar google sperma sirniyatlar