Hər gün günəbaxan tumu yemək zərərlidirmi?

Hər gün günəbaxan tumu yemək zərərlidirmi?Günəbaxan tumları bir çoxlarının sevimli çərəzidir. Elə insanlar var ki, demək olar onların qida rasionunu tumsuz təsəvvür etmək olmur. Kimisi qovrulmuş, kimisi də qovrulmamış tum sevir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, qovrulmamış tum almaq daha məsləhətdir. Çünki qovurma zamanı doymamış yağ turşuları bəzi faydalı xüsusiyyətlərini itirir.
Bəs, hər gün günəbaxan tumu yemək zərərlidirmi?
Diyetoloqlar gün ərzində 40 qramdan çox yeməməyi məsləhət görür. Belə ki, günəbaxan tumlarında çoxlu amin turşuları, antioksidantlar var. Onlar turşu-əsas və vitamin-mineral göstəriciləri baxımından balanslaşdırılıb.
Günəbaxan tumu çırtlamaq vərdişindən qurtula bilmirsinizsə, onu balqabaq tumu ilə əvəz etməyə çalışın.
Günəbaxan tumlarından fərqli olaraq onlar bir qədər az kalorilidirlər.
Günəbaxan tumlarında sinir sistemini rahatlaşdıran və stresslə mübarizə aparan çoxlu maqnezium var. Əgər sizi həqiqətən sakitləşdirirsə və yuxuya getməyə kömək edirsə, yatmazdan bir neçə saat əvvəl onları yeyə bilərsiniz.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 981   Tarix: 26 iyul 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu halda ölüm riski artır

"Son zamanlar idman zallarında qəfil ürək ölümü və infarkt hallarının artması ictimaiyyətin ciddi narahatlığına səbəb olub. Məsələnin kökündə bir neçə amil dayanır. Əvvəla, gizli ürək-damar xəstəlikləri bu halların əsa

.

Alimlər ürəyin özünü sağalda biləcəyini göstərən inqilabi kəşf etdilər

Alimlər, ürək-damar xəstəliklərinin müalicəsində inqilabi dəyişikliklərə yol açacaq bir kəşf ediblər. xəbər verir ki, yeni araşdırmalar göstərir ki, doğuşdan sonra bərpa qabiliyyətini itirən yetkin insan ürəyi, əslində, özün

.

Kasıblar varlılardan daha çox insult keçirirlər - ARAŞDIRMA

Aşağı sosial təbəqədən olan insanların insult riski 33% daha yüksəkdir. xəbər verir ki, Tasmaniya Universitetinin 2025-ci ildə apardığı yeni araşdırmaya görə, aşağı sosial-iqtisadi təbəqədən olan şəxslərin insult keçirm

.

Səhər yeyilən bu yemək başdan ayağa "zəhər"dir

Rusiyalı həkim ən zərərli səhər yeməyini açıqlayıb. xəbər verir ki, endokrinoloq Maksim Kuznetsov səhər yeməyi üçün ən zərərli variantın hansı olduğunu açıqlayıb. Həkimin sözlərinə görə, səhər yeməyində bir neçə növ yağ mənbəyini

.

Pendirin beyinə faydası nədir?

Müntəzəm olaraq pendir yemək demensiyanın (ağıl zəifləməsinin) inkişaf ehtimalını azalda bilər. xəbər verir ki, bu nəticə "Nutrients" jurnalında dərc olunan yeni elmi araşdırmada göstərilib. Tədqiqat 65 yaşdan yuxar

.

Diabet və piylənmənin gizli səbəbi tapıldı

ABŞ-nin Meyo Klinikasının alimləri müəyyən ediblər ki, hüceyrələrin qocalma prosesi piylənmənin, II tip şəkərli diabetin və metabolik sindromun inkişafında həlledici rol oynaya bilər. xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələr

.

Bu yeməkləri folqaya bükmək olmaz - Tərkibinə alminium qarışır

"Folqada kələm və kartof bişirmək məsləhət görülmür, çünki bu zaman yemək içəridə buxarlanır və çiy qalır". xəbər verir ki, rusiyalı qida mütəxəssisi Dmitri Bıstrovun sözlərinə görə bəzi qidalar folqa ilə reaksiyay

.

Parmesan pendiri əslində nədən hazırlanır? - şoka düşəcəksiniz

Parmezan dünyanın ən məşhur pendirlərindən biridir, lakin bütün istehlakçılar bunun vegetarianlar və veganlar üçün uyğun olmadığını bilmirdi. Onun istehsalı buzov mədəsindən alınan fermentlə bağlıdır.  xəbər verir ki, mövzun

.

Bütün uğurlu insanlar bunu paylaşır – psixoloq açıqladı

Uğurlu insanların ortaq xüsusiyyəti təkcə istedad deyil, onların zirvəyə çatmasında çalışqanlıq, səylə çalışma və qətiyyət əsas rol oynayır. xəbər verir ki, bu barədə psixoloq Anjela Dakvort "Mel Robbins" podkastınd

turlar.az

toy gecesi aksessuarlar gözəllik məhsulları islamda hicab aparici serxan keremoglu körpələrin qidalanması şalvar modelləri kosmetika arxadan olmag masturbasiya nedir hekaye janri webnem tovuzlu meseller