Ramazandan sonra qidalanma necə olmalıdır?
Ramazan ayı boyunca uzun saatlar ac və susuz qaldığımız üçün orqanizm fərqli qidalanma rejiminə uyğunlaşır. Bu barədə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun məqaləsində deyilir. Qeyd olunur ki, Ramazan bayramı və sonrak
Banan faydalıdır, amma hamı üçün yox: kimlərə Zərərlidir?
Banan həm uşaqların, həm böyüklərin sevdiyi, şirin və faydalı meyvədir. Bananlar B qrup vitaminləri (B1, B2, B6), C vitamini, dəmir, kalsium, kalium, flüor və fosforla zəngindir. Lakin bəzi hallarda banan orqanizmə zərə
Şəhər sakinlərinin qəfil ürək tutmasının səbəbləri
Yel Universitetinin (ABŞ) mütəxəssisləri şəhər sakinləri arasında qəfil ürək tutmalarının əsas səbəbini müəyyən etdiklərini bildiriblər. . -ın xarici mediaya istinadla xəbərinə görə, məlum olub ki, onlar qəfil infarktları
Dünyada piylənmədən əziyyət çəkənlərin sayı açıqlandı
Planetdə bir milyarddan çox insan piylənmədən əziyyət çəkir. Unikal-a istinadən xəbər verir ki, ÜST-nin hesablamalarına görə, hər il 3 milyondan çox insan artıq çəki ilə bağlı problemlərdən ölür. Bu rəqəmlər artmaqda dava
Qəhvəsiz günə başlamayanlara ciddi xəbərdarlıq
Həddindən artıq qəhvə istehlakı ürək-damar xəstəliklərinin və qan damarlarında lövhələrin əmələ gəlməsi riskini artırır. xəbər verir ki, bunu Rosbiotex Universitetinin subtropik və qida ləzzətləri texnologiyası sahəsind
Xaş yeyərək gözəlləşin
İlikli Sümük Suyunun Dəriyə və Sağlamlığa Faydaları. İlikli sümük suyu, bildiyimiz xaş tərkibindəki zəngin vitamin və minerallarla sağlamlıq üçün çoxsaylı faydalar təqdim edir. məlumat verir ki, xüsusilə dəri sağlamlığ
Şəkərdən imtina etmək olmaz - xəbərdarlıq
Şəkərdən söhbət gedəndə, bir çoxları hesab edir ki, bu, mütləq zərərli məhsuldur və orqanizmə heç bir faydası yoxdur. Bəs həqiqətdə də belədirmi?. -a istinadən xəbər verir ki, rusiyalı endokrinoloq Olqa Karişeva bu fikr