Hər gün yediyimiz bu qidaların xərçəngə səbəb olduğunu bilirdiniz? - Onları tanıyın
Xərçəngə səbəb olan qidalar haqqında müəyyən məlumatlara sahibik. Lakin elə qidalar var ki, onları hər gün istifadə etdikdə xərçəng xəstəliyinə və onun inkşafına gətirib çıxarır.
Milli.Az "Medicina"-ya istinadən xəbər verir ki, dietoloq və qastroenteroloq Rüstəm Sadıqov bildirib ki, hər gün yediyimiz bəzi qidalar son dərəcə təhlükəli ola bilər.
Onkologiyanın inkişafına səbəb olan ilk məhsul -emal edilmiş ətdir. Bekon, sosis, kolbasa, konserv və buna bənzər qidalar pəhrizinizdən xaric olunmalıdır.
Şəkərlə də diqqətli olmalısınız - buna görə döş xərçəngi tez-tez baş verir.
Qızdırılmış günəbaxan yağı ağı yumurtalıq və mədə xərçəngi riskini əhəmiyyətli dərəcədə artırır. Aydındır ki, ondan istifadə etməyə dəyməz. Mülayim miqdarda spirt də olmalıdır - bu, qaraciyər və mədəaltı vəzin şişlərinə səbəb olan əsas məhsullardan biridir.
Ən təhlükəlisi süd məhsulları komponentləridir. Həkimin sözlərinə görə, fərdi komponentlər xüsusilə təhlükəlidir.
Fakt budur ki, süd məhsullarının bəzi komponentləri, məsələn, hormonlar və bioaktiv peptidlər xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilə bilər.
Milli.Az / news.milli.az









Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Səhər yeməyində bu qidanı yeyin - İnfarkt riskini kəskin azaldır
Satış rekordları qıran "qara" diş məcunları - Həqiqətən xeyri var?
Tatlısesin sərvətinə həbs qoyuldu
Engin Akyürekin serialı uğursuz oldu, heyət dəyişdi
Bu vərdiş beyni 8 il gəncləşdirir – alimlərdən maraqlı açıqlama
Afsanəvi Riçard Dərbişir vəfat etdi
Bel ağrısını azaldan təbii üsullar
Yeganənin səhhətində problem yarandı
"Eyni evdə yaşayıb, fərqli dünyalarda yaşayan cütlüklər çoxalıb" - Mütəxəssisdən XƏBƏRDARLIQ
15 yaşımda pul qazanıb anama və onun başqa kişidən olan oğluna baxmışam - Səidə
"Nə qədər sayta girirsinizsə, hamısını bir-bir izləyirlər" - Ekspert