Hər gün yediyiniz 3 qida ürəkdə tromb yaradır – Kardioloq

Hər gün yediyiniz 3 qida ürəkdə tromb yaradır – KardioloqOrqanizmin motoru olan ürək qidalanmadan asılı olaraq problemlərlə üzləşə bilər. Bunlardan biri də qanın laxtalanması nəticəsində ürək damarlarında tromb əmələ gəlməsidir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, rusiyalı kardioloq əsas 3 ərzağın bu təhlükəni yarada biləcəyini qeyd edib. Xüsusən də 60 yaşdan sonra.
1. Banan - maraqlı olsa da, bu faydalı meyvə qanı laxtalı insanlarda daha da əks təsir göstərir, damarların içində pıtraqlar yaradır.
2. Kartof - tərkibində olan nişasta (kraxmal) qanda şəkəri qaldırır, qanda laxtalanma çoxalır, tromb yaranır. Əsasən yağda qızarmış kartof trans yağla birgə damarları tıxayır.
3. Marqarin yağ
Trans yağ mənbbəyidir, damarları tıxayır, tromb əmələ gətirir. Siz marqarin yağı almaya bilərsiz, amma marketlərdən aldığınız hazır qidalar, un məmulatları, qənnadə məhsulları, kafelərdə qidalar bu yağla hazırlana bilər. Ona görə diqqətli olun.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1220   Tarix: 02 iyun 2020
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu

Populyar enerji içkilərinin həddindən artıq qəbulu insult riskini artırır. xəbər verir ki, Britaniyalı həkimlərin "BMJ Case Reports" jurnalında dərc olunan araşdırmasına görə enerji içkilərinin həddindən artıq qəbul

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Nə üçün əsnəyirik və niyə yoluxucudur?

Əsnəmək sadəcə yuxu əlaməti deyil, mürəkkəb bioloji prosesləri işə salır. xəbər verir ki, alimlər bildirir ki, əsnəmək beynin soyumasından, əzələlərin rahatlamasına, stresin azalmasına və diqqətin artmasına qədər bir sır

.

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: "Tox qarına yatmaq sağlamlıq üçün risklidir

Son günlər sosial şəbəkələrdə və həkimlər arasında "tox qarına yatmağın zərərləri" ilə bağlı müzakirələr artıb. Mütəxəssislər bildirirlər ki, gecə saatlarında ağır yemək qəbul edib yatmaq, bir çox sağlamlıq problemlərini

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

turlar.az

makiyaj instagram toy gecesi toy makiyaji sekilleri qarın yağları 3 kq reseptlər cinsi yaxinliq kosmetika hakışta banan sekis haxisda qoğalın nağlı