Hər gün yediyiniz 3 qida ürəkdə tromb yaradır – Kardioloq
Orqanizmin motoru olan ürək qidalanmadan asılı olaraq problemlərlə üzləşə bilər. Bunlardan biri də qanın laxtalanması nəticəsində ürək damarlarında tromb əmələ gəlməsidir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, rusiyalı kardioloq əsas 3 ərzağın bu təhlükəni yarada biləcəyini qeyd edib. Xüsusən də 60 yaşdan sonra.
1. Banan - maraqlı olsa da, bu faydalı meyvə qanı laxtalı insanlarda daha da əks təsir göstərir, damarların içində pıtraqlar yaradır.
2. Kartof - tərkibində olan nişasta (kraxmal) qanda şəkəri qaldırır, qanda laxtalanma çoxalır, tromb yaranır. Əsasən yağda qızarmış kartof trans yağla birgə damarları tıxayır.
3. Marqarin yağ
Trans yağ mənbbəyidir, damarları tıxayır, tromb əmələ gətirir. Siz marqarin yağı almaya bilərsiz, amma marketlərdən aldığınız hazır qidalar, un məmulatları, qənnadə məhsulları, kafelərdə qidalar bu yağla hazırlana bilər. Ona görə diqqətli olun.
Milli.Az /news.milli.az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Həbsdə şiddət görən Tuğyanın yeri dəyişdirildi
Eşref Rüya' serialının prodüseri saxlanıldı
Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür
Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?
Övlad yaxşı şeydir, amma kişiyə qalan xanımıdır' - Tacir
Yaşlandıqca niyə özünəinam zəifləyir?