Hər səhər bu üç qidadan yesəniz heç vaxt xərçəng olmayacaqsınız - Məşhur onkoloq açıqladı

Hər səhər bu üç qidadan yesəniz heç vaxt xərçəng olmayacaqsınız - Məşhur onkoloq açıqladı"Bu 3 qidanı yeyənlərdə bədxassəlişiş yaranmır"
Milli.Az xəbər verir ki, bunu Kaliforniyadakı City of Hope xəstəxanasının onkoloqu Dr. Tingting Tan bildirib.
Həkimin dediyinə görə özü hər gün səhər eyni şeyi yeyir və bunun səbəbi sadədir: bu qidalar bədxassəli xəstəliklərə qarşı bədəni gücləndirir. Dr. Tanın xərçəngə qarşı səhər menyusuna üç əsas məhsul daxildir: yulaf əzməsi, təzə meyvələr və çərəzlər. Onun sözlərinə görə, bu üçlüyün tərkibində bol antioksidant, lif və faydalı bitki maddələri var ki, bunlar hüceyrə zədələnməsinin qarşısını almağa kömək edir.
Yulaf bağırsaq üçün faydalı olmaqla yanaşı, tərkibindəki lif sayəsində yoğun bağırsaq xərçəngi riskini azalda bilər. 2021-ci ildə aparılan elmi araşdırmalar da təsdiqləyib ki, yulaf bağırsaqdakı faydalı bakteriyaları artırır və immun sistemini gücləndirir. Dr. Tan günə yarım fincan yulaf əzməsi ilə başlayır və ona qara giləmeyvə və pikan qozu əlavə edir.
Meyvələr isə, xüsusən tünd rəngli olanlar antioksidant baxımından zəngindir və bədənin iltihab proseslərini azaldır. Dr. Tan qeyd edib ki, meyvələrdəki fitokimyəvi maddələr xərçəng hüceyrələrinin çoxalmasını yavaşlada bilər.
Çərəzlər - qoz, badam, pikan qozu kimi - səhər süfrəsində yer almalıdır. Çünki bunlar həm sağlam yağlar, həm də polifenollarla zəngindir, bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyir və iltihablanmanı azaldır. Tədqiqatlar göstərib ki, çərəzlər müntəzəm yeyildikdə yoğun bağırsaq xərçəngi riskini azalda bilər.
Dr. Tan vurğulayıb: "Quru meyvələrdəki E vitamini kimi antioksidantlar hüceyrələri zədələnmədən qoruyur, bu da uzunmüddətli sağlamlıq üçün vacibdir."
İsmayıl
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 967   Tarix: 04 may 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

"Maska dövrü geri qayıda bilər" - 7 mutasiya keçirən epidemiya sürətlə yayılır

Sinə Xəstəlikləri Mütəxəssisi Prof. Dr. Tevfik Özlü Avstraliyada aşkarlanan və 7 dəfə mutasiyaya uğradığı təsdiqlənən yeni "H3N2" virusu ilə bağlı ciddi xəbərdarlıqlar edib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə hazırk

.

Covid keçirmiş insanlarda qan laxtalanır - Həkimdən xəbərdarlıq

COVID-19-dan sonra yaranan mikrotromblar barədə xəbərdar edilib. xəbər verir ki, rusiyalı həkim Pavel Traxtman bildirib ki, virusun təsiri ilə qan damarlarında yapışqan mikrotromblar əmələ gələ bilər. Bu tromblar kapilyarlar

.

Çox az istifadə olunur amma ən faydalı tərəvəzdir

Qulançar (asparagus) yüksək qidalılıq dəyəri və sağlamlığa müsbət təsirləri ilə tanınan tərəvəzlərdən biridir. Vitamin A, C, K, fol turşusu və antioksidantlarla zəngin olan bu məhsul həm detoks təsiri göstərir, həm də immu

.

Azərbaycanlıların gündəlik səhər vərdişi xərçəng yaradır

Bal yeyən xərçəng xəstəliyinə tutula bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislər bu qənaətə gəliblər. Araşdırmalar nəticəsində müəyyənləşdirilib ki, dünyanın ən sağlam qidalarından olan bal belə düzgün formada qəbul edilmədikd

.

Şalqamın faydaları və gündəlik istifadənin nəticələri

Şalqam bənövşəyi, qırmızı və yaşıl rənglərdə yetişən, soğanla birlikdə istifadə olunan turpkimilərə aid tərəvəzlərindən biridir. Həm kökü, həm də yarpaqları yeyilə bilər. Dünyada 30-dan çox şalqam növü mövcuddur və Türkiyəni

.

Xolestrini azaldan meyvə - Kilosu 1 manat 50 qəpikdir

Alma yemək xolesterinin səviyyəsini 5-8% qədər azalda bilər. xəbər verir ki, bunu həkim-kardioloq, tibb elmləri namizədi Elena Reznik deyib. Onun sözlərinə görə bu xüsusilə orta səviyyəli xolesterin və ya profilaktik məqsə

.

8 saatdan az yatanlara xəbərdarlıq

Florensiyada aparılan yeni tədqiqat göstərir ki, gənc və klinik cəhətdən sağlam insanlar arasında belə yuxunun qısalığı və nizamsızlığı ürək-damar xəstəlikləri riskini artıra bilər. xəbər verir ki, araşdırma "Nutrients"

.

Qış xəstəliklərinə qarşı müdafiə - Gündəlik C vitamini dozası

Qışda immuniteti gücləndirən C vitamini bədən tərəfindən istehsal olunmadığı üçün gündəlik qidalarla qəbul edilməlidir. xəbər verir ki, kardioloq Dr. Demet Erciyesin sözlərinə görə, C vitamini çatışmazlığı yorğunluq, zəiflik

.

Soyuducuya ikinci dəfə qoyulanda zəhərə çevrilir - 5 əsas qida

Buzu açıldıqdan sonra bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq olmaz. xəbər verir ki, bunu həkim Hüseyin Tapik deyib. Onun sözlərinə görə donu açılmış bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq ciddi sağlamlıq riskləri daşıyır

turlar.az

gözəllik məhsulları geymler 2025 toy makiyajlari vətən haqqında inşa uz ucun cavanlasdirici maskalar soyuqdəymədən necə qorunmalı bayatilar xinayaxdi ucun kosmetika hesaplama pomidor terezi azerbaycan sirin qogal