İbn Sinanın da istifadə etdiyi KÜNCÜT YAĞININ FAYDALARI

İbn Sinanın da istifadə etdiyi KÜNCÜT YAĞININ FAYDALARITəbiblər küncüt yağından hələ Misir fironlarının dövründə şəfaverici vasitə kimi istifadə ediblər.

Bu yağ Çində, Yaponiyada, Hindistanda xalq təbabətində geniş tətbiq olunub. Müasir dövrdə də küncüt yağı bir çox xəstəliklərin müalicəsi və profilaktikasında effektli təbii vasitə kimi istifadə olunur.

Modern.az sağlamlıqla bağlı növbəti yazıda küncüt yağının faydalarını təqdim edir.

Maraqlıdır, İbn Sinanın müalicə üsullarında, Tibet loğmanlarının fəaliyyətində, qədim şərq təbabətinin əsrlər boyu sınaqlardan çıxmış cövhərlərinin tərkibində rast gəlinən küncüt yağının sirri nədədir və onun orqanizmə hansı təsirləri var?

1. Tədqiqatlar nəticəsində sübuta yetirilib ki, onkoloji xəstəliklərin müalicəsində və profilaktikasında küncüt yağı effektli vasitədir.

2. Bu yağ orqanizmin immunitetini bərpa edir, xəstəliklərə qarşı müqavimətini artırır.

3. Müasir dövrdə bir çox insanları narahat edən yuxusuzluq problemini aradan qaldırır.

4. Şəkərli diabetlər üçün faydalıdır.

5. Sümükləri möhkəmləndirir.

6. Qəbzliyi aradan qaldırmaq üçün xeyirlidir.

7. Maddələr mübadiləsini tənzimləyir.

8. Ağız boşluğunda, xüsusilə damaqlarda yaranan problemlərdən qurtulmaq üçün ən yaxşı təbii vasitədir. Səhərlər 3 dəqiqə küncüt yağı ilə qarqara etmək müsbət nəticə verir.

9. Dərini cavan saxlayır.

10. Yüksək təzyiqi aşağı salır.

11. Cinsi fəallığı artırır.

12. Görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırır.

13. Anemiyada faydalıdır.

14. Mədə və bağırsaqların müalicəsində xeyirlidir.

15. Piylənmənin qarşısını alır.

16. Tənəffüs yollarını təmizləyir.

17. Tərkibində E vitamini və fosfor olduğundan beyin və sinir sisteminin fəaliyyətinə müsbət təsir göstərir və onları xəstəliklərdən qoruyur.

18. Ödqovucudur.

19. Böyrəklərdə daşların əmələ gəlməsinə mane olur.

20. Baş ağrılarını, yorğunluğu, fiziki və zehni gərginliyi götürür.

21. Orqanizmin ümumi tonusunu qaldırır.

Azyaşlı uşaqlara küncüt yağından sutka ərzində yemək zamanı 3-6 damcı istifadə olunması məsləhət görülür. Böyüklər isə gün ərzində 1-2 qaşıq küncüt yağından istifadə edə bilərlər. Yağı qida qəbulundan yarım saat əvvəl (böyüklər üçün) qəbul etmək tövsiyə edilir.

Saglamolun.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 2091   Tarix: 23 mart 2018
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Uşağın xatirinə boşanmamaq... - Seçim doğru, yoxsa?

Azərbaycanda ailədaxili münasibətlərin vəziyyətini göstərən son statistika həm zorakılıq halları, həm də boşanma prosesləri ilə bağlı ciddi tendensiyalara işarə edir. Belə ki, bu ilin ilk 9 ayında məişət zorakılığından zərə

.

Çox adamın maşınında və evində var - Ölüm saçır

Son zamanlar evlərdə və avtomobillərdə tez tez istifadə edilən ətir çubuqları sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yarada bilər. xəbər verir ki, bunu onkoloq Fərid Museyibov deyib. O bildirib ki, bu tip məhsulların bir çoxunun tərkibind

.

Dünyanın ən zərərli 10 qidası - Yeməyən yoxdur

Dünyada ən zərərli qidaların siyahısı açıqlanıb. xəbər verir ki, qida ekspertləri gündəlik həyatda geniş istifadə olunan bəzi məhsulların sağlamlığa ciddi mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirir. Araşdırmalar nəticəsind

.

Təmizlik vasitələrinin üzərində bu simvollar yoxdursa, əsla istifadə etməyin

Ev təmizliyində istifadə olunan vasitələrin üzərindəki təhlükəsizlik nişanları bir çox insanın fərqinə varmadığı həyati əhəmiyyətli xəbərdarlıqları əks etdirir. Avropa Kimyəvi Maddələr Agentliyi (ECHA) mütəxəssisləri bildirirlə

.

Ailənizdə infarkt olan varsa... - Araşdırmanın qorxunc nəticələri üzə çıxdı

Genetik xəstəlik qan xolesterini xeyli artırır. xəbər verir ki, bu qənaətə "Mayo Clinic"in tədqiqatçıları gəlib. Ailəvi hiperxolesterinemiya yüksək xolesterin səviyyəsinə və erkən ürək-damar xəstəliklərinə səbə

.

Ən zərərli kolbasa növləri - Həkimlərdən ciddi xəbərdarlıq

Həkimlərin fikrincə, tam təhlükəsiz kolbasa növü yoxdur. Lakin bəzi növlər digərlərinə nisbətən daha çox zərər verir və yalnız məhdud miqdarda istehlak edilməlidir. xəbər verir ki, qurudulmuş və hisə verilmiş kolbasalar ə

.

Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır

Niderlandın Maastrixt Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq qızardılmış, duzsuz yerfındığını yeməyin beyin fəaliyyətini dəstəkləməyə və yaddaşın yaşla əlaqəli zəifləməsini yavaşlatmağa kömək edə biləcəyini müəyyən ediblər

.

Qışda mütləq kərə yağı yeyin - Səbəb

Payız aylarında yaranan vitamin çatışmazlığının qarşısını almaq üçün bəzi qidaların gündəlik rasionda yer alması vacibdir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı alim Dmitri Kulikov deyib. Onun sözlərinə görə kərə yağı A, E, D v

.

Kökəlmə başlayıbsa, bu vitamin çatışmır

Vitamin D çatışmazlığı artıq çəkiyə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq və dietoloq Diana Erikanova bildirib. "Piylənməsi olan insanlarda vitamin D səviyyəsi normal bədən çəkisinə malik insanlarl

turlar.az

qis geyimləri 2025 gözəllik məhsulları sade makiyaj sekilleri hicablar dodaq toy qabağı eroziya xesteliyi kosmetika gozellik vətənə aid kəlamlar xerçeng englishdilində qulaq