İbn Sinanın da istifadə etdiyi KÜNCÜT YAĞININ FAYDALARI

İbn Sinanın da istifadə etdiyi KÜNCÜT YAĞININ FAYDALARITəbiblər küncüt yağından hələ Misir fironlarının dövründə şəfaverici vasitə kimi istifadə ediblər.
Bu yağ Çində, Yaponiyada, Hindistanda xalq təbabətində geniş tətbiq olunub. Müasir dövrdə də küncüt yağı bir çox xəstəliklərin müalicəsi və profilaktikasında effektli təbii vasitə kimi istifadə olunur.
Maraqlıdır, İbn Sinanın müalicə üsullarında, Tibet loğmanlarının fəaliyyətində, qədim şərq təbabətinin əsrlər boyu sınaqlardan çıxmış cövhərlərinin tərkibində rast gəlinən küncüt yağının sirri nədədir və onun orqanizmə hansı təsirləri var?
1. Tədqiqatlar nəticəsində sübuta yetirilib ki, onkoloji xəstəliklərin müalicəsində və profilaktikasında küncüt yağı effektli vasitədir.
2. Bu yağ orqanizmin immunitetini bərpa edir, xəstəliklərə qarşı müqavimətini artırır.
3. Müasir dövrdə bir çox insanları narahat edən yuxusuzluq problemini aradan qaldırır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1383   Tarix: 22 iyul 2022
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI

Minlərlə qida məhsulunun qlobal analizindən sonra mütəxəssislər dünyanın ən sağlam qidası kimi şüyüdü seçiblər. xəbər verir ki, vitamin, mineral və güclü antioksidant tərkibi ilə şüyüd bir çox meyvə və tərəvəzləri gerid

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?

Qulaqcıqla yatmaq bir çoxları üçün rahatlıq və yuxuya tez getməyin yolu kimi görünür. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş həm eşitmə qabiliyyətiniz, həm də ümumi sağlamlığınız üçün ciddi təhlükələr yarada bilər

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

turlar.az

geyim necə seçməli maskalar gozel gorunmek dunyanin gozellikleri gənc qızlar üçün saç düzümləri qonaq otaqi dizayni geyim kombinasiyalari kosmetika hesaplama kəlamlar google sperma sirniyatlar