İmmuniteti gücləndirən möcüzə: Qırmızı kələmin faydaları

İmmuniteti gücləndirən möcüzə: Qırmızı kələmin faydalarıQırmızı kələm zəngin antioksidant tərkibi və vitamin-mineral baxımından yüksək dəyəri ilə sağlam qidalanmada mühüm yer tutur.
Milli.Az xəbər verir ki, sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrələri qoruyan bu tərəvəz, immunitet sistemini gücləndirməklə yanaşı, ürək və damar sağlamlığını da dəstəkləyir.
Mineral və vitamin baxımından zəngin mənbə
Qırmızı kələm A, B6, C və K vitaminləri ilə yanaşı, maqnezium, fosfor, kalsium, kalium, dəmir, sink və mis kimi vacib minerallarla zəngindir. Fitokimyəvi tərkibi sayəsində həm çiy, həm də bişmiş formada sağlam qidalanma üçün ideal seçimdir.
Həzm sisteminə müsbət təsir göstərir
Liflə zəngin olan qırmızı kələm mədə-bağırsaq sisteminin daha yaxşı işləməsinə kömək edir. Salat formasında qəbul edildikdə, həzmi yüngülləşdirir və mədə problemlərini aradan qaldırmağa yardım edir.
Dərinin sağlam görünməsinə kömək olur
Tərkibindəki C vitamini sayəsində kolagen istehsalını artıran qırmızı kələm, dərini gənc və elastik saxlamağa kömək edir. Eyni zamanda nəmləndirici xüsusiyyəti ilə dərinin qurumasının qarşısını alır və ləkələrin azalmasına dəstək verir. Antiinflamatuar təsiri ilə sızanaq və digər iltihablı dəri problemlərinin qarşısını ala bilər.
İmmunitet sistemini möhkəmləndirir
Tərkibində bol miqdarda C vitamini və antioksidant olan qırmızı kələm, mövsümi xəstəliklərə qarşı bədəni qoruyur. Xüsusilə salat və ya şirə formasında mütəmadi olaraq istifadə edildikdə immunitet sistemini gücləndirir.
Bağırsaq sağlamlığını qoruyur
Qırmızı kələmin antioksidant və liflə zəngin tərkibi, bağırsaqların fəaliyyətini tənzimləyir və mikroblara qarşı qoruyucu təsir göstərir. Xüsusilə bağırsaq problemi yaşayanlar üçün qırmızı kələm suyu tövsiyə olunur.
Xəstəliklərə qarşı qoruyucu rol oynayır
Qırmızı kələmə tünd rəngini verən antosiyanin maddələri güclü antioksidant xüsusiyyətə malikdir. Tədqiqatlar göstərir ki, antosiyaninlər piylənmə, tip 2 diabet və ürək xəstəlikləri kimi bir sıra xəstəliklərin qarşısının alınmasında təsirli ola bilər.
Turşusu da faydalıdır
Qırmızı kələm turşu formasında da istifadə oluna bilər. Turşunun tərkibinə əlavə edilən sirkə və limon suyu onun faydasını daha da artırır. Xüsusilə sirkəli versiyası bağırsaq florası üçün faydalıdır.
Qırmızı kələm necə saxlanılmalıdır?
Qırmızı kələm soyuducuda doğranmış formada və ya turşu şəklində uzun müddət təravətini qoruya bilər. Hava keçirməyən qablarda limon və ya sirkə ilə saxlanması tövsiyə olunur. Turşu hazırlanarkən isə əvvəlcə doğranıb duzda gözlədilir, sonra isə sirkə və limon turşusu ilə fermentasiya edilir./Pravda.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 880   Tarix: 18 aprel 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu qidalar bağırsaq xərçənginin düşmənidir

Britaniyalı həkim bağırsaq xərçənginə qarşı qoruyucu məhsulları açıqlayıb. xəbər verir ki, Britaniyalı cərrah Karan Radjan bağırsaq xərçənginin riskini 17 faiz azaldan əlçatan qida məhsullarını açıqlayıb. Onun sözlərinə gör

.

Şizofrenlərin ən çox istifadə etdiyi söz açıqlandı

"Mən" sözündən daha çox istifadə edənlər əsasən şizofrenlərdir. xəbər verir ki, bunu psixiatr Vladimir Skavış açıqlayıb. Onun dediyinə görə şizofreniyası olan insanlar danışanda "mən" sözündən sağlam adamlar

.

Dünyada ilk dəfə hamilə qadın qarın boşluğu açılmadan əməliyyat olundu

Dünyada ilk dəfə olaraq İsrailin Petax-Tikva şəhərində yerləşən Rabin Tibb Mərkəzinin həkimləri hamiləlik dövrünün sonlarında olan qadın üzərində qarın boşluğu açılmadan robotlaşdırılmış əməliyyat həyata keçiriblər. -a istinadə

.

Ürək üçün faydalıdır deyə ovuc-ovuc yeyilir- qaraciyəri məhv edirmiş

Bu gün ürək sağlamlığı üçün tez-tez tövsiyə olunan bir qida əslində qaraciyərə zərər verir. Ürək sağlamlığına faydaları ilə tanınan bu qida, həddindən artıq istehlak edildikdə yağlı qaraciyər xəstəliyinə səbəb ola bilər

.

Alzheimerlə mübarizədə yeni ümid

Alzheimer xəstəliyi zamanı yaddaşı yaxşılaşdırmağın yolu tapılıb. xəbər verir ki, bunu Oslо Universitetinin alimləri müəyyən ediblər. Məlumata görə, NAD⁺ molekulunun səviyyəsinin artırılması Alzheimer xəstəliyinin inkişafınd

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

.

50 yaşdan yuxarı insanlar bu vitamini İÇSİN

Ekspertlər bildirirlər ki, 50 yaşdan yuxarı şəxslər üçün D vitamini qəbul etmək sağlamlıq baxımından xüsusilə vacibdir. xəbər verir ki, D vitamini sümüklərin sağlamlığını qorumaq, əzələ gücünü artırmaq və immun sistemin

.

Anemiya yarada biləcək xəstəlik açıqlanıb

Anemiyaya səbəb ola biləcək xəstəlik məlum olub. xəbər verir ki, revmatod artrit zamanı bədəndə gedən iltihabi proseslər qanda hemoqlobin səviyyəsinin aşağı düşməsinə səbəb ola bilər. İltihab artdıqda "interleykin-6"

.

Xəstəxanalara pul "tökməyə" ehtiyac yoxdur - Evdə də "sağalmaq" olurmuş

Xroniki yorğunluğun gizli səbəbi aşkarlanıb. xəbər verir ki, "Mount Sinai" tibb məktəbinin alimləri xroniki yorğunluq sindromunun əsas səbəblərindən birini müəyyən ediblər. "Frontiers in Medicine" jurnalınd

turlar.az

gelinlikler geyim necə seçməli kosmetika mehsullari merlin monro sepkilere qarsi hamileliyin elametleri müxtəlif kosmetika bir arzum var zehmet ve zinet sperma video novruz bayrami hakisda