İnfarktın qarşısını alan MƏHSUL

İnfarktın qarşısını alan MƏHSULDəniz məhsullarından ibarət pəhriz ürək xəstəliklərinin qarşısının alınması üçün təsirli bir yoldur.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, tərkibindəki yüksək omeqa-3 yağ turşusu sayəsində bunda mühüm rol oynayır.
Omeqa-3 yağ turşuları qan damarlarını bağlaya, ateroskleroz və infarkt riskini artıra bilən "pis" xolesterinin əmələ gəlməsinin qarşısını almaq da daxil olmaqla sağlamlıq faydaları ilə tanınır. Həkimlər deyirlər ki, pəhriz vasitəsilə pis xolesterolu azaltmaq ürək sağlamlığı üçün vacib bir addımdır.
İstiridyə 100 qram məhsulda 3,3 qram miqdarında olan omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir. Bu, insana ürək sağlamlığını qorumaq üçün lazım olan miqdarda omeqa-3 yağ turşuları almağa imkan verir. Həftədə iki dəfə 100 qram istiridyənin müntəzəm istehlakı infarkt riskini əhəmiyyətli dərəcədə azalda bilər.
Bundan əlavə, istiridyə yemək piylənməyə səbəb olmur, çünki onlar aşağı kalorili məhsuldur. Beləliklə, ürək sağlamlığını qorumaq üçün təhlükəsiz və təsirli bir yoldur.
Ancaq istiridyələrdən başqa, digər qidalar da qan damarlarına faydalı təsir göstərə bilər. Tuna, skumbriya, zeytun yağı, kətan toxumu, göyərti, qırmızı lobya, kələm və ispanağın tərkibində ürək və damar sağlamlığı üçün vacib olan omeqa-3 yağ turşuları və çoxlu doymamış yağ turşuları da var.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 849   Tarix: 12 iyun 2024
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU

Son dövlər vətəndaşların kosmetoloqlardan şikayət halları artmaqdadır. şikayətləri nəzərə alaraq sorğu keçirir. Razı və narazı qaldığınız kosmetoloqların adlarına "Facebook" səhifəmizdəki sorğuda qeyd edə bilərsiziniz.

.

Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida

Nevroloqlar beynə ən zərərli olan 6 qidanı açıqlayıb. xəbər verir ki, nevroloqlar beynin uzunmüddətli fəaliyyətini zəiflədən 6 gündəlik qidanı müəyyənləşdirib. Mütəxəssislər bu məhsulların həm geniş istifadə edildiyini, hə

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI

Əhali arasında hərarətin yüksəlməsi, ümumi halsızlıq, öskürək, boğaz ağrısı, burun axması və ya tutulması kimi əlamətlərlə müraciət edən şəxslərdən götürülmüş yaxmalarda fəsli qrip virusu və ara-sıra digər respirator virusla

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

turlar.az

aksessuarlar geyim şəkilləri yemek reseptleri cinsi münasibətlər makiyaj geyim necə seçməli quru yeməklər kosmetika arıqla haqisda burclər ariqlamaq novruz bayrami