İnsanı cavanlaşdıran qidalar AÇIQLANDI

İnsanı cavanlaşdıran qidalar AÇIQLANDIElm adamları qidaların insan orqanlarına və xarici görünüşünə təsirlərini araşdırıb. Məlum olub ki, bəzi qidalar insanın 10 yaş cavanlaşmasına təsir edə bilər.
Milli.Az həmin qidaları təqdim edir:
Qara şokolad - dərinin vəziyyətinə yaxşı təsir edən flavonoid və antioksidantlarla zəngidir
Yaşıl çay - tərkibində polifenollar var
Kofe - tərkibində olan birləşmələr dərini melanomadan qorumaqda kömək ola bilər. Lakin burada içkinin keyfiyyəti böyük önəm kəsb edir.
Avokado, pomidor, qara qarağat və qarpız da insanın xarici görünüşünə təsir edə bilən maddələrlə zəngindir.
Avokado sellüloz, kalium və yağ turşuları ilə, pomidor isə likopinlə zəngindir.Bütün bu maddələr ürək-damar sistemini möhkəm və cavan saxlamağa yardım edir.
Qara qarağat C vitamini və bir çox minerallarla zəngindir. C vitamini damarları möhkəmləndirir, kollagenin sintezini sürətləndirir. Kollagen dərimizi daha dartılmış və cavan edir. Yağlı balıq ürək-damar sistemini qoruyur. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1481   Tarix: 05 iyun 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Metanol zəhərlənməsi ilə bağlı xəbərdarlıq

Alkoqol qəbulundan 12-48 saat sonra yaranan görmənin dumanlanması, göz qarşısında "şimşəklər"in görünməsi və kəskin zəiflik təhlükəli metanol zəhərlənməsinə işarə edir. xəbər verir ki, bu barədə Böyük Britaniyanı

.

Ucuz olsun deyə texniki silikondan hazırlayırlar, hamı da "bəh-bəh"lə yeyir

Çoxları mətbəxdə istifadə etdiyi silikon şirniyyat bişirmə formalarının təhlükəli ola biləcəyindən xəbərsizdir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı kimyaçı Aleksandr Mixalev deyib. "Belə məhsulların rəsmi sertifikasiyası yoxdur

.

Hindistanda 24 uşaq öskürək dərmanından öldü

Hindistanda son aylarda ən azı 24 uşaq öskürək əleyhinə "Coldrif" şərbətindən ölüb. xəbər verir ki, Tamilnad ştatının səhiyyə və dərman təhlükəsizliyinə cavabdeh məmurları şərbətin istehsalında istifadə olunan maddələri

.

Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır

Niderlandın Maastrixt Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq qızardılmış, duzsuz yerfındığını yeməyin beyin fəaliyyətini dəstəkləməyə və yaddaşın yaşla əlaqəli zəifləməsini yavaşlatmağa kömək edə biləcəyini müəyyən ediblər

.

İnfarktın siqnallarıdır - Həkimə gedin

Ürək-damar xəstəlikləri dünyada ən çox görülən ölüm səbəblərindən biridir. xəbər verir ki, Kardiologiya Mütəxəssisi Dos. Prof.Dr.Mehmet Fatih Karakaş infarktların çox vaxt gözlənilmədən baş verdiyini qeyd edərək, sinə ağrısı

.

İnternetdən yemək sifariş etməyin - SƏBƏB

Son zamanlar sosial şəbəkələrdə satılan müxtəlif "diyetik hazır qidalar", "fit çərəzlər", "detoks menyular" və "kalorisi az paket qidalar" böyük populyarlıq qazanıb. Satıcılar bu məhsulları

.

Su qabı alanda altına baxın - 304 və ya 316 rəqəmi yoxdursa

Valideynlərə uşaqlar üçün su qabı alarkən xüsusilə materialın təhlükəsizliyinə diqqət etmək tövsiyə olunur. xəbər verir ki, keyfiyyətli və sağlamlıq üçün zərərsiz su qablarının üzərində 304 və ya 316 markalı paslanmaz pola

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

turlar.az

geyim necə seçməli aksessuarlar geyim dəbləri kişi xəyanət pizzalar mimoza salatinin hazirlanma qaydasi daban agrisi kosmetika həsən bəy zərdabi baliq fitat qaynanaya aid maskalar