İsti havada alkoqol qəbul edənləri gözləyən TƏHLÜKƏ

İsti havada alkoqol qəbul edənləri gözləyən TƏHLÜKƏRusiyalı psixiatr-narkoloq Aleksey Kazantsev isti havada spirtli içki qəbul etməyin zərərlərindən danışıb.
Milli.Az xəbər verir ki, mütəxəssis isti havada hətta kiçik dozada alkoqol qəbulundan intoksikasiyanın tez baş verdiyini deyib.
"İsti havalarda sərxoş vəziyyətdə olan bir şəxs sərinləməyə çalışır, dərinliklərini bilmədən bulaqlara, müxtəlif su obyektlərinə üz tutur, gücünü hesablamır".
Narkoloq isti havada spirtdən imtina etməyi və ya qazsız az alkoqollu içkilər seçməyi tövsiyə edib. Spirtli içki qəbul edərkən dam örtüyü və ya kölgə altında olmaq məsləhət görülür.
Xatırladaq ki, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı spirtlə bağırsaq, süd vəzi, mədəaltı vəzi, qaraciyər, boğaz və ağız boşluğunun xərçəngi də daxil olmaqla müxtəlif onkoloji xəstəliklər arasında əlaqənin olduğunu bildirib. Spirtli içkilərdəki əsas kanserogen, hüceyrələrə zərər verən və zərərli çevrilmə riskini artıran etanoldur. Həm də qadınlarda süd vəzi xərçənginin inkişaf riskini artırır. Alkoqol və tütünün birləşməsi isə zərərli olma ehtimalını daha da artırır. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1246   Tarix: 13 iyul 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI

Son zamanlar xroniki xəstəliyi və ya yüksək qan təzyiqi olan şəxslərin Masazır kimi ərazilərdən ev almaması ilə bağlı fikirlər səsləndirilir. Bildirilir ki, bu cür yaşayış məntəqələri onların səhhətinə mənfi təsir göstər

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

turlar.az

qaşların formalari qis geyimləri 2025 kosmetika mehsullari marqarita pizza intim hekayələr əlibala hacızadə tanışlıq saytları intim kosmetika veten haqqinda bayatilar damla baldıza aid hakışta salam seksler