İsti havalarda tez-tez dondurma yemək olmaz! - Həkimdən maraqlı açıqlama

İsti havalarda tez-tez dondurma yemək olmaz! - Həkimdən maraqlı açıqlamaİsti havalarda daha çox meyvə və tərəvəz yemək, dondurmanı məhdudlaşdırmaq və enerji içkilərindən imtina etmək lazımdır.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, bunu "Ura.ru"ya həkim Olqa Malinovskaya deyib.
"İsti havalarda maye ilə zəngin qidalara üstünlük verilməlidir: meyvələr, giləmeyvələr, tərəvəzlər bu qəbildəndir. Bu cür qidalar bədənin tələb etdiyi gündəlik suyun üçdə birinə qədərini ehtiva edə bilərlər. Meyvə və tərəvəzlərdə, həmçinin sağlamlıq üçün vacib vitaminlər və mikroelementlər var", - Olqa Malinovskaya bildirib.
O, isti havalarda tez-tez dondurma yeməyi məsləhət görməyib. Həkim bunun səbəbini belə izah edib:
"Dondurma yalnız qısa müddətə bədəni soyuda bilər. Ancaq sonra bədən dondurmaya cavab olaraq istiliyini artıracaq. Bu da istiyə daha dözümsüz olmağınızla nəticələnəcək".
Olqa Malinovskaya, həmçinin spirtli içkilərdən, enerji içkilərindən və həzm olunması çətin olan qidalardan imtina etməyi tövsiyə edib.
Həkim insanları isti havalarda kofeindən də imtina etməyə çağırıb: "Kofein ürək döyüntüsünü artırır və ürəyə əlavə yük yaradır".
Milli.Az
​Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 783   Tarix: 16 iyul 2024
f Paylaş


Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Daha bir ölkədə meymunçiçəyinə yoluxma qeydə alındı

Zimbabvedə meymun çiçəyinə iki yoluxma faktı qeydə alınıb.   -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə yerli "Newsday" nəşri məlumat yayıb. Hökumətin bildirdiyinə görə, hər iki xəstə karantindədir və vəziyyət nəzarə

.

Dönər nə vaxt zəhərlənmə yaradır? - Son günlərin əsas bəlasından QORUNMAĞIN YOLLARI

Son günlər dönərdən zəhərlənmə halları artıb. Hətta ard-arda baş verən kütləvi dönər zəhərlənmələri artıq ciddi narahatlıq yaratmağa başlayıb. Dönər niyə zəhərlənməyə səbəb olur? Bu cür zəhərlənmələrin qarşısını almaq üçü

.

Xərçəngdən qoruyan tərəvəzlər - Kələm, turp, şalğam

Kələm, brokkoli, turp, şalğam, gül kələmi kimi tərəvəzlərin müntəzəm istifadəsi bir neçə xərçəng növünün inkişaf riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır. -a istinadən bildirir ki, bu barədə britaniyalı diyetoloq Toral Şah bildirib

.

Hər gün qoz yeməyin faydası

Qoz qida dəyəri, qidalandırıcı xüsusiyyətləri və ləzzətli dadı ilə insan sağlamlığına çox faydalıdır. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, bu çərəzin tərkibində sağlam yağlar, liflər, vitaminlər və minerallar var. Qo

.

Antibiotiklər göbələk yarada bilər?

Antibiotiklərin istifadəsi göbələk infeksiyalarına səbəb ola bilər. Bunun səbəbi antibiotiklərin bədəndəki həm zərərli, həm də faydalı bakteriyaları öldürməsidir. Faydalı bakteriyalar azalanda, xüsusilə Candida kimi may

.

Gəncləri siqaretə "aşiq edən" səbəblər

Son zamanlar siqaret çəkənlərə qarşı cəza mexanizmlərinin sayı artıb. Amma bu, xüsusən də gəncləri siqaretdən yayındıra bilirmi? Niyə bu zərərli vərdişə daha çox gənclər meyl edir? Ümumi rəqəmlər nədən xəbər verir?. -a istinadə

.

Mətbəxdəki düşmən - Bir qaşığı həyatınızdan 10 il alır

Marqarin illərdir mətbəxlərdə istifadə edilən yağ alternativi olsa da, onun sağlamlığımıza təsiri son vaxtlar daha çox müzakirə mövzusuna çevrilib. Tərkibindəki trans yağlara görə bir çox ciddi sağlamlıq problemlərinə, xüsusil

.

İmplanrdan sonra niyə tikiş atılır?

İmplant yerləşdirildikdən sonra tikiş atılmasının əsas səbəbi diş ətinin düzgün bərpasını və implantın ətrafında toxumanın sabitləşməsini təmin etməkdir. Bu, bir neçə mühüm funksiyanı yerinə yetirir:. Yaraya qoruma təmi

.

Pul verib aldığımız xərçəng xəstəliyi

Xərçəng elə xəstəlikdir ki, hələ də onun nədən yarandığına dair dəqiq sübut yoxdur. Ümumilikdə, xərçəng yaradan qidalar barədə araşdırmalar olsa da, insan gün ərzində qarışıq məhsullar yediyi üçün kimsə sırf hər hansə qidada

turlar.az

sonxeber.az geyim necə seçməli gelinlikler yay kolleksiyasi dini qadin geyimleri gavalinin faydasi hakışdalar geyim qaydaları kosmetika novruz bayrami hakisda buga burcu vetene aid atalar sozleri nizami gencevi sanamalar