Kartofu mükəmməl qızartmaq üçün bunları bilmək lazımdır

Kartofu mükəmməl qızartmaq üçün bunları bilmək lazımdırKartof hər evdə bişirilən yemək növlərindən biridir. Bu yemək həm çox asan, həm də çox dadlıdır. Hər kəs kartofu fərqli üsullarla qızardır. Bəs, kartofu necə mükəmməl şəkildə qızartmaq olar? 
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bir neçə məsləhətlə dadlı kartof qızartmaq olar.
Həmin tövsiyələri təqdim edirik: 
Nişastası az olan kartof tapmağa çalışın
Qızardılmış kartofun keyfiyyətinə qərar verən əsas amil nişastanın konsentrasiyasıdır. Belə ki, o nə qədər az olsa, yeməyin keyfiyyətli olması bir o qədər yüksəkdir. Buna görə düzgün tərəvəz seçməyə çalışın.
Islatmaq
Bəziləri hesab edir ki, yalnız paxlalılar və bir sıra dənli bitkilər bişirilməzdən əvvəl suda saxlanılmalıdır. Ancaq kartof üçün də bu proses lazımdır. Doğranmış və soyulmuş kartofu bir saat soyuq su ilə bir qabda saxlayın.
Salfetlər
Ancaq kartofu yaş halda qızartmaq qətiyyən tövsiyə edilmir. Yeməyin keyfiyyətini yaxşılaşdırmaq üçün dilimlərini əvvəlcə salfetin üzərinə qoyun və qurudun. 
Həcmi
Kartofu nə qədər az qızardsanız, keyfiyyəti bir o qədər yüksək olar. Buna görə də, tava maksimum üçdə ikiyə qədər doldurulur.
Yağ
Keyfiyyətli yağ seçimi yeməyinizin tərkibinə çox təsir edir. Yaxşı olar ki, həmişə yaxşı kərə yağından istifadə edəsiniz. 
Qarışdırılma
Əgər kartofun parçalanmasını istəmirsinizsə, onları tez-tez qarışdırmayın. Maksimum yemək prosesi zamanı kartofu yalnız üç dəfə çevirin.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 986   Tarix: 17 aprel 2024
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Protein tozları həqiqətən lazımlıdır? - Mütəxəssisdən açıqlama

Protein tozları uzun illərdir xüsusilə idman edən və əzələ kütləsini artırmaq istəyən şəxslər arasında populyardır. . xəbər verir ki, mütəxəssislər bildirirlər ki, bu əlavələr hər kəs üçün zəruri deyil və bəzi hallarda sağlamlı

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

.

Bir qutu enerji içkisinin fəsadları

Enerji içkilərinin xüsusilə gənclər arasında geniş istifadə olunması həkimləri narahat edir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, cəmi bir qutu enerji içkisi belə orqanizmə ciddi təsirlər göstərə bilər.  xəbər verir ki, həkimləri

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

Eyni ayaqqabını hər gün geyinməyin - Mikrobioloqdan xəbərdarlıq

Mikrobioloq ayaq qoxusundan qurtulmağın yollarını açıqlayıb. xəbər verir ki, mikrobioloq Primroz Friston ayaqlardan gələn xoşagəlməz qoxunun səbəblərini və ondan xilas olma üsullarını açıqlayıb. Mütəxəssisin tövsiyələri Independen

.

Təzyiq dərmanının tərkibində təhlükəli maddə aşkarlandı

ABŞ-da yüksək qan təzyiqinin müalicəsində istifadə olunan "Ziac" adlı dərmanla bağlı geniş miqyaslı geri çağırma prosesi başlayıb. xəbər verir ki, Qida və Dərman Administrasiyası (FDA) bildirir ki, adi laboratoriy

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI

Əhali arasında hərarətin yüksəlməsi, ümumi halsızlıq, öskürək, boğaz ağrısı, burun axması və ya tutulması kimi əlamətlərlə müraciət edən şəxslərdən götürülmüş yaxmalarda fəsli qrip virusu və ara-sıra digər respirator virusla

turlar.az

qadin sayti geyim və ayaqqabılar qaşların formalari hamileliyin ilk elameti makiyaj formalari badimcan kartof aksesuarlar kosmetika yemekler bir arzum var qaynanaya aid zehmet ve zinet sac duzumleri