Kəsilmiş limonu soyuducuya qoymayın - Görün nə olur

Kəsilmiş limonu soyuducuya qoymayın - Görün nə olurBu gün mətbəxdə ümumi səhv limonların səhv saxlanmasıdır.
Milli.Az xəbər verir ki, limonları xüsusilə kəsdikdən sonra soyuducuda saxlamaq sağlamlıq baxımından tövsiyə edilmir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bu şəkildə saxlanılan limonlar qida dəyərini itirir və potensial sağlamlıq risklərinə səbəb ola bilər.
Limon tərkibindəki yüksək C vitamini ilə tanınan bir meyvədir və orqanizmə bir çox fayda verir. Lakin limon kəsildikdən sonra tərkibindəki su buxarlanır və vitaminlər itirilir. Kəsilmiş limonları soyuducuda saxlamaq bu vitaminin itirilməsini sürətləndirir. Bundan başqa limonun kəsildikdən sonra hava ilə təması da mikroorqanizmlərin çoxalmasına səbəb ola bilər. Xüsusilə uzun müddətli saxlama zamanı bu mikroorqanizmlər limonun xarab olmasına və sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Eyni zamanda limon kəsildikdən sonra çoxlu şirə buraxırsa, bu suyu dərhal istehlak etmək daha yaxşı olar.
Yekun olaraq qeyd edək ki, limonun düzgün saxlanması onların qida dəyərini qorumaqla yanaşı, sağlamlıq üçün daha təhlükəsizdir.
Fidan
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 898   Tarix: 24 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gərginsinizsə bu vitamininiz çatışmır

Vitamin D, B12, B6, maqnezium, sink və omeqa-3 yağ turşuları çatışmazlığını erkən mərhələdə müəyyən etmək çətindir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Nataliya Tananakina deyib. "Bu qid

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU

Son dövlər vətəndaşların kosmetoloqlardan şikayət halları artmaqdadır. şikayətləri nəzərə alaraq sorğu keçirir. Razı və narazı qaldığınız kosmetoloqların adlarına "Facebook" səhifəmizdəki sorğuda qeyd edə bilərsiziniz.

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Covid keçirmiş insanlarda qan laxtalanır - Həkimdən xəbərdarlıq

COVID-19-dan sonra yaranan mikrotromblar barədə xəbərdar edilib. xəbər verir ki, rusiyalı həkim Pavel Traxtman bildirib ki, virusun təsiri ilə qan damarlarında yapışqan mikrotromblar əmələ gələ bilər. Bu tromblar kapilyarlar

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

turlar.az

hamilelikde qidalanma reseptler geyim və ayaqqabılar hikmətli hekayələr yaz geyimleri bürclər və illər maraqli el islerinin hazirlanmasi kosmetika novruz bayramina aid hakista lakonizim hekaye janri kurtlar vadisi pehriz