Kəsmikli kökə
Ərzaqlar:
3 st un
250 q kərə yağı
200 q pəhriz kəsmiyi
1/3 ç.q duz
1 paket vanil
Üstünə səpmək üçün şəkər tozu
Yaymaq üçün: 1-2 x.q un
Hazırlanması:
Yağı sürtgəcin böyük gözündən keçiririk.
Yağa unu əlavə edib ovuruq.
Vanili və duzu da töküb kəsmiyi əlavə edib əlimiz ilə normal xəmir düzəldirik.
Xəmiri sellafana qoyub soyuducuda 2 saat saxlayırıq.
Xəmiri iki hissəyə bölürük. Hər birinin altına un səpib oxlov vasitəsilə 4-5 m.m qalınlıqda yayırıq.
Stəkanın ağızı ilə dairələr kəsirik. (Əgər stəkanın ağızı xəmirə yapışarsa ağız hissəni unlayın onda yapışmayacaq)
Alınan dairələri şəkildəki kimi formaya salırıq. Üç hissələrini az basırıq ki, bişəndə açılmasın.


Bir üzünü şəkər tozuna batırıb qaba yığırıq.

200 dərəcədə qızdırılmış sobada 30-40 dəqiqəyə üzü qızaranadək bişiririk.

Nuş olsun!









Dərmansız yüksək təzyiqin qarşısını belə alın - Kardioloqdan məsləhət
Özbaşına atılan ağrıkəsicilər böyrəklərin "evini yıxır" - Açıqlama
Bir dəfə ək, illərlə yığ – eyni kökdən dəfələrlə məhsul verir
Su, yaşıl çay və kefiri unudun - Ən sağlam içki bu imiş
Vüqar Muradov xəstəxanalıq oldu
Ozan Güven həbs olunacaq
Qazaxıstanlı məşhur bloger hicabını açdı - FOTO
Xaşdan daha təsirli şorba - Sümükləri beton kimi bərkidir
Gündə bir qaşıq yemək lazımdır - Bədəni cavanlaşdırır, xəstəliklərdən qoruyur
Qəbizliyi aradan qaldırmaq üçün ən yaxşı təbii RESEPT
Bu virus 172 nəfərin həyatına son qoydu - Heyvanlardan yoluxur
Edip Tepeli və İpek Erdin 'Sahibsizler' serialında
Səhər dəriləndə qiyməti od bahasına olur: Hətta səkidə belə yetişir
Hamı edir, ancaq çox zərərlidir: Kökəldir, mədəni yorur, şəkər yaradır
Anam verilişdən sonra məni qoyub getdi' - Xanlarovanın qızı