Bulqur salatı (Kısır)

Bulqur salatı (Kısır)Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərinə gedəndə gözüm həmişə kısır axtarır. Evdə özüm də hazırlayıram fürsət tapdıqca. Salat qısa vaxt ərzində hazırlanır. Sizə əsas lazım olan ərzaq bulqurdur, özüdə plovluq olan iri bulqur deyil, narın olanı.

Kısırın əsas ərzaqı bulqur və cəfəri olsa da, Türkiyədə hərənin öz kısır resepti var. Reseptlər regionlara görə də dəyişə bilir. Məsəl üçün, kimi buraya heç narşərab qatmır, kimi sarımsaq qatır, kimi soğanın acısını cıxardıb qatır, kimi isə heç soğan qatmır, kimi xiyar-pomidor-bibər də doğrayıb qatır. Bunlar hamısı zövq məsələsidir.Mənim sevdiyim resept budur. Şəkildəki narşəraba fikir verin, o buraya nə uzaq, nə yaxın – düz Azərbaycandan gəlib! Bəh bəh! Sizə nuş olsun!

Bulqur salatı (Kısır)

Ərzaqlar:

2 fincan xırda bulgur (Türkiyədə buna köftelik bulqur deyirlər)
2 fincan qaynar su
1 xörək qaşığı tomat pastası
1 xörək qaşığı qırmızı bibər pastası ( acılığı zövqə görə seçilir)
1/3 fincan zeytun yağı
1 orta ölçülü limonun şirəsi
2 xörək qaşığı narşərab
¼ fincan xırda doğranmış baş soğan
1 fincan doğranmış təzə cəfəri
½ fincan doğranmış təzə nanə
½ fincan göy soğan
Zövqə görə duz və xırdalanmış quru qırmızı acı bibər
Süfrəyə vermək üçün kahı yarpaqları

Birinci olaraq bulqur hazırlanır. Bulquru aşağıdakı 2 üsüldan biri ilə hazırlamaq olar.

1-ci üsul: Bulqur orta ölçülü qaba əlavə olunur. Ayrıca tomat və bibər pastası qaynar suda həll edilir və bulqurun üzərinə tökülür. Sonra isə üzəri qapaqla örtülür. Bulqur suyu tam canınca çəkənə və şişənəcən 20 dəqiqə bir kənarda saxlanılır. Sonra qapaq götürülür. Çəngəl və ya qaşıqla bulqur qarışdırılır.

2-ci üsul: Bulqur orta ölçülü qaba əlavə edilir.Üzərinə çıxana qədər qaynar su tökülür. Qapaqla örtülür. Su bulqura tam hopana və bulqur şişincəyə qədər 20 dəqiqə ərzində ağzı ötülü qabda saxlanılır. Hazır olduqda qarışdırılır. Üzərinə tomat və bibər pastası əlavə edilir.Bütün bunlar əllə yaxşıca qarışdırılır.

Daha sonra bura zeytun yağı,limon şirəsi,narşərab qatılır.

Doğranmış baş soğan və digər göyərtilər əlavə edilir və qarışdırılır. Zövqə görə üzərinə duz və qırmızı bibər qarışığı vurulur.

Hazır salat süfrəyə kahı yarpaqları ilə birlikdə verilir. Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3649   Tarix: 02 oktyabr 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

turlar.az

toy makiyajlari makiyaj instagram geyim və ayaqqabılar saç maskaları qazan kotleti hazirlanmasi körpələrdə süni qidalar ailə psixoloqiyası kosmetika vətən ariqlamaq şəhid novruz vətənə aid atalar sözləri