Kimlərə armud yemək olmaz?

Kimlərə armud yemək olmaz?"Həzm sistemlərində problem olan insanlar armud yeməkdən çəkinməkməlidirlər".
Medicina.az xəbər verir ki, bunu dietoloq Svetlana Fus məlumat deyib.
O, meyvənin çox miqdarda lif ehtiva etdiyini, bunun da peristaltikanı artıraraq bağırsaq mukozasını qıcıqlandırdığını və armudun həddindən artıq istehlak edildikdə qaz meydana gəlməsinə səbəb olan fruktozanın olduğunu qeyd edib.
"Mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri diaqnozu qoyulmayan şəxslər üçün isə armud yalnız fayda verəcək. Bu məhsul təbii pəhriz lifi (yüz qramda - gündəlik dəyərin 14%-i), silikon (17%), mis (10%), dəmir (12%) və kalium (6%) mənbəyidir", - Svetlana Fus qeyd edib.
Qidalanma mütəxəssisi deyib ki, armudun digər komponentlərinə B vitaminləri, fenolik birləşmələr və tanenlər (tanenlər) daxildir. Bunlar əsasən meyvənin qabığında olur. /publika.az/
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 960   Tarix: 13 fevral 2023
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Kökəlmə başlayıbsa, bu vitamin çatışmır

Vitamin D çatışmazlığı artıq çəkiyə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq və dietoloq Diana Erikanova bildirib. "Piylənməsi olan insanlarda vitamin D səviyyəsi normal bədən çəkisinə malik insanlarl

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

.

Hər gün zeytun yağı içdi, başına elə şeylər gəldi ki

Son vaxtlar sosial şəbəkələrdə gündəlik zeytun yağı içmək trendi geniş yayılıb. xarici mediaya istinadla xəbər verir ki, dietoloq Loren Manaker bu vərdişin sağlamlığa real təsirini görmək üçün bir həftə boyunca hər gün zeytu

.

Dünyanın ən zərərli 10 qidası - Yeməyən yoxdur

Dünyada ən zərərli qidaların siyahısı açıqlanıb. xəbər verir ki, qida ekspertləri gündəlik həyatda geniş istifadə olunan bəzi məhsulların sağlamlığa ciddi mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirir. Araşdırmalar nəticəsind

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

İki vitaminin istifadəsində diqqət - Ekspertlər xəbərdarlıq edir

Vitamin və qida əlavələri bazarı sürətlə böyüsə də, mütəxəssislər bəzi sintetik vitaminlərin sağlamlığa ciddi zərər verə biləcəyi barədə xəbərdarlıq edir. xəbər verir ki, araşdırmalara görə, xüsusilə A və E vitaminlərini

.

Gündə neçə banan yemək olar? - Faydaları

Sağlam qidalanma mövzusu yenidən gündəmə gəlib.  xəbər verir ki, dietoloqlar gündə nə qədər yemək qəbul edilməli olduğu və düzgün porsiya seçiminin insan orqanizminə hansı faydalar verdiyi barədə maraqlı açıqlamalar yayıb

.

Saçınız tez yağlanırsa, belə edin - 20 qəpiklik çarə

Bəzi istifadəçilər saç baxımında ev üsulları axtararkən şampunun içinə aspirin əzib qarışdıraraq saçlarını yumağa başlayıblar. xəbər verir ki, əsas məqsəd ölü dəri hüceyrələrini təmizləmək, baş dərisini sakitləşdirmək v

.

Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır

Niderlandın Maastrixt Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq qızardılmış, duzsuz yerfındığını yeməyin beyin fəaliyyətini dəstəkləməyə və yaddaşın yaşla əlaqəli zəifləməsini yavaşlatmağa kömək edə biləcəyini müəyyən ediblər

turlar.az

kosmetika mehsullari toy makiyajlari kosmetik vasiteler balıq yeməkləri kişi xəyanət böyürtkənin faydaları zeytunun hazirlanmasi kosmetika bürclər oğlaq brusell bakteriyası heyati balıq