Kivi yeməyin daha bir faydası - 4 GÜN ƏRZİNDƏ

Kivi yeməyin daha bir faydası - 4 GÜN ƏRZİNDƏElm adamlarının apardığı araşdırmalar zamanı kivinin psixi pozğunluğu aradan qaldırdığı və ruh halını yaxşılaşdırdığı məlum olub.
Milli.Az baku.ws-ə istinadən bildirir ki, buna səbəb kivinin daxilində çoxlu C vitamini olmasıdır.
Kivi yeyən insanın 4 gündə hüzuru artarır və ruh halının yaxşılaşır. Kivinin tərkibindəki C vitamini digər meyvələrdən daha çoxdur.
Yeni Zelandiyanın Otago Universitetinin alimləri C vitamini az olan 155 nəfər üzərində 8 həftə araşdırma aparıb.
Təcrübədə iştirak edənlər gündəlik olaraq iki kivi yeyiblər.
8 həftə bitəndə iştirakçılara anketlər verilib və onların özlərini necə hiss etdikləri barədə sualları cavablandırmaları tələ olunub.
Bu barədə "British Journal of Nutrition"da məlumat yayımlanıb.
Kivinin 4 gün ərzində ruh sağlığını yaxşılaşdırdığı məlum olub. O da məlum olub ki, kivi yemək bədəndəki C vitaminini 14-16 gün ərzində tamamilə yüksəldir. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 932   Tarix: 13 fevral 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Az yatanların beyni zəifləyir

Günlük həyatın yorucu ritmi, texnologiyanın həddindən artıq istifadəsi və davamlı stress yuxu nizamını pozaraq zehni sağlamlığa təsir edir. xəbər verir ki, bunu türkiyəli mütəxəssis Dr Elif Arslan söyləyib. O bildirib ki

.

İki vitaminin istifadəsində diqqət - Ekspertlər xəbərdarlıq edir

Vitamin və qida əlavələri bazarı sürətlə böyüsə də, mütəxəssislər bəzi sintetik vitaminlərin sağlamlığa ciddi zərər verə biləcəyi barədə xəbərdarlıq edir. xəbər verir ki, araşdırmalara görə, xüsusilə A və E vitaminlərini

.

Bu makaron resepti ilə 100 yaşına qədər yaşayırlar

Dünyanın ən uzunömürlü cəmiyyətlərindən ilhamlanaraq hazırlanan xüsusi makaron resepti sosial mediada böyük marağa səbəb olub. Adətən yüksək karbohidrat tərkibli olduğu üçün mütəxəssislər tərəfindən çox tövsiyə olunmaya

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

İnfarktın siqnallarıdır - Həkimə gedin

Ürək-damar xəstəlikləri dünyada ən çox görülən ölüm səbəblərindən biridir. xəbər verir ki, Kardiologiya Mütəxəssisi Dos. Prof.Dr.Mehmet Fatih Karakaş infarktların çox vaxt gözlənilmədən baş verdiyini qeyd edərək, sinə ağrısı

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

Qışda mütləq kərə yağı yeyin - Səbəb

Payız aylarında yaranan vitamin çatışmazlığının qarşısını almaq üçün bəzi qidaların gündəlik rasionda yer alması vacibdir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı alim Dmitri Kulikov deyib. Onun sözlərinə görə kərə yağı A, E, D v

.

Dünyanın ən zərərli 10 qidası - Yeməyən yoxdur

Dünyada ən zərərli qidaların siyahısı açıqlanıb. xəbər verir ki, qida ekspertləri gündəlik həyatda geniş istifadə olunan bəzi məhsulların sağlamlığa ciddi mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirir. Araşdırmalar nəticəsind

.

Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi

Ən sağlam və dietik ət növünün hansı olduğu uzun müddətdir müzakirə olunur. Mütəxəssislərin fikrincə, bu mövzuda lider dovşan ətidir. xəbər verir ki, xarici mənbələrin məlumatına əsasən, dovşan ətində zülalın miqdarı təxminə

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari hamilelikde qidalanma adlarin menasi vegetativ sinir sistemi ləkə üçün maskalar babil baglari mətbəx kosmetika novruz bayramına aid bakışta olumu kahfe fali xocali sirin qogal