Köhnə dəmlənmiş çayı içməyin! - MÜTƏXƏSSİS RƏYİ

Köhnə dəmlənmiş çayı içməyin! - MÜTƏXƏSSİS RƏYİÇinli alimlər bildirib ki, dəmləndikdən 15 dəqiqə sonra qara çayda zərərli maddələrin görünməyə başlayır.
Milli.Az xəbər verir ki, alimlər çayın qaldıqca tərkibindəki zəhərli maddələrin artdığını deyib. Tanınmış qidalanma mütəxəssisi Yelena Solomatina köhnə çayın zərərlərini izah edib.
"Çay müxtəlif efir yağlarını ehtiva edir, üzərinə qaynar su tökdükdə, bu yağların bir hissəsi çay yarpaqlarından çıxır və nazik bir təbəqə şəklində suyun səthinə yayılır. Çay içərkən dərhal görə bilmərik, stəkan boşaldıqca qabın divarlarında qara ləkə nəzərə çarpır. Bu təbəqəyə orqanik birləşmələr, taninlər və s. daxildir. Hava ilə təmasda olanda bu maddələr oksidləşir, stəkanda patogen mikroflora yaranmağa başlayır. Xüsusilə çayı şəkərlə içsəniz, mikrobların yaranması üçün lazım olan isti, nəmli və şirin qida mühiti meydana gəlir" , - mütəxəssis açıqlamasında qeyd edib.
Yelena Solomatinanın sözlərinə görə, bu zaman orada göbələk inkişaf etməyə başlayır, bədənə girərək onu mikotoksinlərlə zəhərləyir. Üstəlik, dünənki çay yarpaqlarına təzə qaynar su tökülsə belə zəhərli maddələr mənfi təsiri itmir. Yenidən mikotoksinlər bədənimizə daxil olur.
"Əlbəttə ki, çay yarpaqlarından zəhərlənməyəcəksiniz. Ancaq bədənimiz bu patogen mikrofloraya qarşı mübarizəyə başlayacaq, enerjisini və ehtiyatlarını ona xərcləyəcək. Nəticədə müqavimət sistemi zəifləyir. Oksidləşmə məhsulları ilə qarşılıqlı təsir nəticəsində, allergiya və bağırsaqların pozulması baş verə bilər. Qan dövranı bədən boyunca mikroorqanizmlərin ifraz etdiyi toksinləri gəzdirdiyindən, qaraciyərə əhəmiyyətli zərbə vurulur. Ürək də təsirlənə bilər. Ancaq bu dərhal baş vermir, lakin bir müddət sonra təsir göstərir".
Dietoloq əlavə edib ki, çay paketləri ilə bağlı vəziyyət də birmənalı deyil. Onlara rəng və qatqı maddələri əlavə olunur. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1099   Tarix: 10 noyabr 2020
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Sarımsaq-limon qarışımı ilə 21 gündə xəstəliklərdən xilas olun

Limon və sarımsaq sağlamlıq üçün ən faydalı qidalardandır. -a istinadən xəbər verir ki, zərərli vərdişləri olan fərdlər bədənlərini təmizləmək, bərpa etmək və sağaltmaq üçün bu iki qidadan faydalana bilərlər. Təzyiq dərmanın

.

Qastrit bu səbəbdən baş verir

Qastrit fəstfud və quru qidaya olan sevgidən yaranmır. Mədə qişasında iltihablı dəyişikliklərin səbəbləri bakteriya, alkoqoldan sui-istifadə və müəyyən xəstəliklər ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə qastroenterolo

.

Sabunla yuyunmanın təhlükəsini AÇIQLANDI

Sabunla yuyulma pis vərdişlərdən biri hesab olunur. Çünki qələvi mühit dəriyə mənfi təsir göstərir. . -a istinadən bildirir ki, bunu dermatoloq Tatyana Egorova bildirib. . Onun sözlərinə görə, sabunun tərkibində antiseptiklər

.

Ağcaqanadlar bu qan qrupundan olan insanları "sevir"

Malyariya qansoran həşəratların daşıdığı yeganə xəstəlik deyil. Digər təhlükələrə sarılıq və qanaxmaya səbəb olan sarı qızdırma və Zika qızdırması daxildir. Xüsusilə hamilə qadınlar üçün təhlükəlidir, çünki bu, hamiləliyi

.

Duzlu yemək də xərçəng yaradır

Yağlı, qızarmış qidaların xərçəng riski yaratdığını bilirdik. Artıq duzlu qidalar da bura daxil edilib. -a istinadən xəbər verir ki, onkoloq Yevgeniy Çeremuşkin bu qidaları nə ilə əvəz etmək yollarını açıqlayıb. Dondurm

.

Mədə ağrısı. Səbəbləri və ev üsulu ilə müalicəsi

Mədə ağrısı hər kəsə tanışdır: Bəzən tez öz-özünə yox olur, bəzən isə şiddətli ağrıları həm gündüz, həm də gecə narahatçılıq yaradır. Hansı hallarda təcili tibbi yardım axtarmaq lazımdır və nə vaxt öhdəsindən gələ bilərsiniz

.

Allergiya xəstələri çiçəkləmə mövsümündə nə etməlidir?

Allergiya xəstələri çiçəkləmə mövsümündə özlərini qorumaq üçün xırdavat mağazalarından qoruyucu eynək əldə edib taxa bilərlər. -ə istinadən bildirir ki, bunu rusiyalı immunoloq-allerqoloq Vladimir Bolibok bildirib. Mütəxəssi

.

Kimlərə portağal yemək olmaz?

Portağal son dərəcə sağlam qidadır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir. -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir

.

Qan durulducu dərmanlardan istifadə edənlərə XƏBƏRDARLIQ – Ölüm riski yaradır

Bu gün çoxları həkim məsləhəti və resept olmadan apteklərdən müxtəlif dərmanlar alıb istifadə edirlər. Həkim rəyi olmayan dərmanların qəbulu də çox zaman ciddi fəsadlara səbəb olur. Vətəndaşların reseptsiz aldıqları dərmanla

turlar.az

sonxeber.az yaz geyimleri 2024 yay kolleksiyasi reseptler fotoqaleriya şəxsi inkişaf ari mehsullari kəpəyə qarşı kosmetika vətən haqqında bayatılar masturbasiya nedir ariqlamaq novruz bayramina aid hakistalar novruza aid hakisda