Kokosun faydaları

Kokosun faydalarıTəbii qidalar arasında sağlamlıq üçün faydalı olan qidalardan biri də kokosdur.  
Milli.Az qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, kokos özünəməxsus ecazkar qoxusu və dadı ilə seçilir.
Kokos həzm sisteminin sağlam işləməsini dəstəkləyir. Bağırsaq hərəkətlərini tənzimləməyə kömək edir.
Tərkibindəki faydalı maddələr sayəsində immunitet sistemini gücləndirir. Qan şəkərini balanslaşdırmağa kömək edərək diabet riskini azaldır.
Kokos xolesterolu tarazlamağa kömək edir və ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır. Həmçinin maddələr mübadiləsini sürətləndirir və bədənə enerji verir.
Beynin sağlam işləməsini dəstəkləyir, xüsusilə yaddaş gücləndirici təsirə malik olduğu deyilir.
Kokos bakteriyaların əmələ gəlməsinin və çoxalmasının qarşısını aldığı üçün ağız və diş sağlamlığına da müsbət təsir göstərir.
Tədqiqatlar kokosun xərçəngdən qoruduğunu da sübut edib. Tərkibində fenolik adlanan antioksidan maddələr var. Bu maddə hüceyrələri zədələnmədən qoruyur. Salisilik turşu, kofein turşusu hüceyrələrinizə zərər verə biləcək sərbəst radikalları aradan qaldırmağa kömək edir. Beləliklə, xərçəngə tutulma riskini azaldır.
Kokos həm də stressi aradan qaldıran təsirlərə malikdir.
Həzm sisteminə bütün müsbət təsirləri sayəsində arıqlamaq istəyənlərə də kömək edir.
Kokos dəriyə faydaları ilə seçilir və şampun, krem kimi kosmetik məhsullarda tez-tez istifadə olunur.
Tərkibindəki yüksək antioksidant sayəsində üzü günəşin zərərli təsirlərindən də qoruyur. Bundan başqa üzdəki qara nöqtələrə qarşı da təsirlidir. Məsamələri təmizləməyə kömək edir.
Dərisi quru olanlar üçün xüsusilə faydalıdır. Belə ki, daha dolğun və hamar bir görünüş əldə etməyə kömək edir. Dəridə nəmləndirici təsir yaradır.
Yaşlanmanı gecikdirir və qırışların əmələ gəlməsini yavaşladır.
Kokosun qabığındakı deşikləri bıçaq və ya nazik uclu əşya ilə açın və içindəki suyu qaba və ya stəkana boşaldın, sonra qabığını bıçaq və ya çəkiclə ehtiyatla sındırıb meyvəsini istehlak edin.
Kokosdan çıxan təzə kokos suyunu da içə bilərsiniz.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 995   Tarix: 09 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Duzlu yeməklər beyinə zərər verir

Duzlu yeməklər beyinə ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, terapevt və dietoloq Elvira Fasenko bildirib ki, gündəlik duzun çox qəbulu beyində qan dövranını pozur, təzyiqi yüksəldir və damar mənşəli demensiya riskini artırır

.

Yeniyetmələrdə abort: Sağlamlıq üçün gizli təhlükələri

Son illərdə yeniyetmələr arasında abort etdirənlərin sayı artmaqda davam edir. Bu isə həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa ciddi təhlükələr yaradır. Bəs abortun hansı təhlükələri var?. xəbər verir ki, tibbi ekspertləri

.

Avqust "restartı": Zehni və emosional yüklərdən necə azad olaq?

Yay aylarının sonu avqust, təbiətin də yeniləndiyi, insanın daxili dünyasını yenidən kəşf etməsi üçün ideal zamandır. Zehni və emosional yüklərdən azad olmaq, stressi azaltmaq və yeni başlanğıclara hazırlaşmaq üçün avqus

.

Qovun ödemi azaldır və bağırsaq fəaliyyətini yaxşılaşdırır

Diyetoloq Tatyana Jarovskaya bildirib ki, qovun tərkibindəki lif və minerallar orqanizm üçün faydalı olmaqla yanaşı, ödemin (şişkinliyin) azalmasına da kömək edir. Onun sözlərinə görə, hüceyrələrarası boşluqlarda toplana

.

Əla səhər yeməyi fikri: Yalnız 5 dəqiqəyə sağlam yaşıl smuzi

Səhər enerjinizi artırmaq və ya gün ərzində özünüzü təravətləndirmək üçün həm dadlı, həm də sağlam bir yol - yaşıl smuzidir. Cəmi bir neçə sadə inqredienti blenderə əlavə etməklə vitaminlər, lif və antioksidantlarla zəngi

.

Xiyarın acı dadının səbəbi nədir?

Xiyarın bəzən ağızda qıcıqlandırıcı və acı dad buraxmasının əsas səbəbi nədir? . xarici mətbauat istinadən xəbər verir ki, bu sualın cavabını 35 illik təcrübəyə malik bağban İrina Alekseeva verib. Onun sözlərinə görə, acılığ

.

Tərləmənin və pis qoxunun səbəbi bu vitamin imiş

Xüsusilə yay aylarında çox görülən tərləmə və pis bədən qoxusunun pəhriz və vitamin çatışmazlığı ilə bağlı ola biləcəyi bildirilib. -ın məlumatına görə, Daxili Xəstəliklər Mütəxəssisi Dr. Betül Bal, diabet, böyrək və qaraciyə

.

Bağırsaq və sümük sağlamlığı üçün qatığın yeyilməsi üçün ən yaxşı vaxt

Qatığın düzgün zamanda yeyilməsi həzmi yaxşılaşdırır və bağırsaq mikroflorasını dəstəkləyir. xəbər verir ki, "Verywell Health"in məlumatına görə, aşağıdakı vaxt tövsiyələrinə əməl etməklə qatıqdan maksimum fayd

.

Soyuducunun qapısında hansı məhsullar saxlana bilər? - Mütəxəssislər izah edir

Soyuducunun qapısı cihazın ən isti hissəsi hesab olunsa da, bəzi məhsullar burada təhlükəsiz şəkildə saxlanıla bilər. xəbər verir ki, Rusiya istehlakçı hüquqlarının müdafiəsi qurumu Rospotrebnadzor bu barədə tövsiyələrin

turlar.az

hamilelikde qidalanma gelinlikler toy makiyaji sekilleri findiq yaginin faydalari mətbəx qaydaları cinsi heyat qadin donlari kosmetika cinsi həmidə rus dilini oyrenek 2ci ders xerceng hakista