Kokosun faydaları

Kokosun faydalarıTəbii qidalar arasında sağlamlıq üçün faydalı olan qidalardan biri də kokosdur.  
Milli.Az qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, kokos özünəməxsus ecazkar qoxusu və dadı ilə seçilir.
Kokos həzm sisteminin sağlam işləməsini dəstəkləyir. Bağırsaq hərəkətlərini tənzimləməyə kömək edir.
Tərkibindəki faydalı maddələr sayəsində immunitet sistemini gücləndirir. Qan şəkərini balanslaşdırmağa kömək edərək diabet riskini azaldır.
Kokos xolesterolu tarazlamağa kömək edir və ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır. Həmçinin maddələr mübadiləsini sürətləndirir və bədənə enerji verir.
Beynin sağlam işləməsini dəstəkləyir, xüsusilə yaddaş gücləndirici təsirə malik olduğu deyilir.
Kokos bakteriyaların əmələ gəlməsinin və çoxalmasının qarşısını aldığı üçün ağız və diş sağlamlığına da müsbət təsir göstərir.
Tədqiqatlar kokosun xərçəngdən qoruduğunu da sübut edib. Tərkibində fenolik adlanan antioksidan maddələr var. Bu maddə hüceyrələri zədələnmədən qoruyur. Salisilik turşu, kofein turşusu hüceyrələrinizə zərər verə biləcək sərbəst radikalları aradan qaldırmağa kömək edir. Beləliklə, xərçəngə tutulma riskini azaldır.
Kokos həm də stressi aradan qaldıran təsirlərə malikdir.
Həzm sisteminə bütün müsbət təsirləri sayəsində arıqlamaq istəyənlərə də kömək edir.
Kokos dəriyə faydaları ilə seçilir və şampun, krem kimi kosmetik məhsullarda tez-tez istifadə olunur.
Tərkibindəki yüksək antioksidant sayəsində üzü günəşin zərərli təsirlərindən də qoruyur. Bundan başqa üzdəki qara nöqtələrə qarşı da təsirlidir. Məsamələri təmizləməyə kömək edir.
Dərisi quru olanlar üçün xüsusilə faydalıdır. Belə ki, daha dolğun və hamar bir görünüş əldə etməyə kömək edir. Dəridə nəmləndirici təsir yaradır.
Yaşlanmanı gecikdirir və qırışların əmələ gəlməsini yavaşladır.
Kokosun qabığındakı deşikləri bıçaq və ya nazik uclu əşya ilə açın və içindəki suyu qaba və ya stəkana boşaldın, sonra qabığını bıçaq və ya çəkiclə ehtiyatla sındırıb meyvəsini istehlak edin.
Kokosdan çıxan təzə kokos suyunu da içə bilərsiniz.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1110   Tarix: 09 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

İdman edənlər xərçəngə daha az tutulur - Araşdırma

Fiziki məşqlər xərçəngin böyüməsini 60 faiz yavaşlada bilər. xəbər verir ki, beynəlxalq tədqiqatlar göstərir ki, fiziki aktivlik xərçəng hüceyrələrinin enerji mənbəyini azaltmaqla onların böyüməsini ləngidə bilər. Bu nətic

.

Yatmazdan əvvəl bu çayı için - möcüzəvi FAYDALARI

Çobanyastığı (çobanyastığı) çayı uzun illərdir sakitləşdirici və rahatlaşdırıcı təsiri ilə tanınır.  xəbər verir ki, xüsusilə yatmazdan əvvəl içildikdə bir sıra müsbət təsirləri ilə seçilir:. 1. Gərginliyi azaldır. Çobanyastığ

.

Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI

Minlərlə qida məhsulunun qlobal analizindən sonra mütəxəssislər dünyanın ən sağlam qidası kimi şüyüdü seçiblər. xəbər verir ki, vitamin, mineral və güclü antioksidant tərkibi ilə şüyüd bir çox meyvə və tərəvəzləri gerid

.

Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq

Alimlər hüceyrələrin enerji mərkəzləri olan mitoxondriləri yeniləməyin yeni üsulunu tapıblar. "Nanoflower" adlı texnologiya sayəsində sağlam kök hüceyrələrin istehsal etdiyi əlavə enerjinin, zədələnmiş və yaşlanmı

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: "Tox qarına yatmaq sağlamlıq üçün risklidir

Son günlər sosial şəbəkələrdə və həkimlər arasında "tox qarına yatmağın zərərləri" ilə bağlı müzakirələr artıb. Mütəxəssislər bildirirlər ki, gecə saatlarında ağır yemək qəbul edib yatmaq, bir çox sağlamlıq problemlərini

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

turlar.az

yay geyimləri 2025 toy makiyajlari toy gecesi aliment almaq badimcan murebbesi hazirlanmasi elm haqqında atalar sözleri kök suyu kosmetika novruz bayramina aid hakista qogal efsane haxışda qiz burcu