Kökün orqanizmə olan faydaları

Kökün orqanizmə olan faydalarıKök orqanizmamıza olduqca faydalı bir tərəvəzdir. O, maddələr mübadiləsini normallaşdırır, dərini cavanlaşdırır, ürək-damar sistemini gücləndirir. Dərman bitkisi olaraq təxminən 4 min il bundan öncə istifadə edilməyə başlanılmışdır. Bu tərəvəz bədən üçün çox sağlam bir qidadır.Kökün faydalı və müalicəvi xüsusiyyətləri zəngin tərkibi ilə izah olunur. Bu tərəvəz B, PP, C, E, K qrupunun vitaminlərini ehtiva edir, tərkibində karotin var, hansı ki, insan orqanizmində A vitamininə çevrilir. Kök, insan orqanizmi üçün çox sayda mineral sərf edir: kalium, dəmir, fosfor, maqnezium, kobalt, mis, yod, sink, xrom, nikel, flüor və s.Tərkibində ağciyər funksiyasını yaxşılaşdıran beta-karoten maddəsi var. Miyopi, konjonktivit, blefarit, gecə korluğu və yorğunluqdan əziyyət çəkən insanlar üçün bu məhsulu yemək çox arzu olunur. Çiy yerkökü çeynəmək faydalıdır, çünki bu diş ətlərini gücləndirir. A vitamini böyüməni təşviq etdiyindən, yerkökü xüsusilə uşaqlar üçün faydalıdır. Bu vitamin normal görmə üçün lazımdır, dərini və selikli qişanı yaxşı vəziyyətdə saxlayır. A vitamini çatışmazlığı, qaraciyər, ürək-damar sistemi xəstəlikləri, böyrəklər, mədə, anemiya, poliartrit və mineral maddələr mübadiləsi pozğunluqları üçün klinik qidalanmada istifadə olunur. Ağız boşluğunuzda kökün suyun bir müddət saxlasanız və ya kökü çeynəsəniz, patogen mikroblarının sayı kəskin şəkildə azalacaq. Həqiqətən, vitamin çatışmazlığı -anemiya, bədənin sürətli yorğunluğu və görmə pozğunluğu inkişaf edə bilər. Yerkökü uşaqların yaxşı inkişafı və böyüməsi və müqavimətlərini artırmaq üçün verilməlidir. Səhər boş mədəyə uşaqlara 50-100 ml şirəsini içirdin. Boğaz ağrısına görə gündə bir neçə dəfə qarqara etmək olar. Mədədə turşuluq nə qədər çox olsa, kök şirəsini daha çox içməlisiniz.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1347   Tarix: 27 may 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Duzlu yeməklər beyinə zərər verir

Duzlu yeməklər beyinə ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, terapevt və dietoloq Elvira Fasenko bildirib ki, gündəlik duzun çox qəbulu beyində qan dövranını pozur, təzyiqi yüksəldir və damar mənşəli demensiya riskini artırır

.

Yeniyetmələrdə abort: Sağlamlıq üçün gizli təhlükələri

Son illərdə yeniyetmələr arasında abort etdirənlərin sayı artmaqda davam edir. Bu isə həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa ciddi təhlükələr yaradır. Bəs abortun hansı təhlükələri var?. xəbər verir ki, tibbi ekspertləri

.

Avqust "restartı": Zehni və emosional yüklərdən necə azad olaq?

Yay aylarının sonu avqust, təbiətin də yeniləndiyi, insanın daxili dünyasını yenidən kəşf etməsi üçün ideal zamandır. Zehni və emosional yüklərdən azad olmaq, stressi azaltmaq və yeni başlanğıclara hazırlaşmaq üçün avqus

.

Qovun ödemi azaldır və bağırsaq fəaliyyətini yaxşılaşdırır

Diyetoloq Tatyana Jarovskaya bildirib ki, qovun tərkibindəki lif və minerallar orqanizm üçün faydalı olmaqla yanaşı, ödemin (şişkinliyin) azalmasına da kömək edir. Onun sözlərinə görə, hüceyrələrarası boşluqlarda toplana

.

Əla səhər yeməyi fikri: Yalnız 5 dəqiqəyə sağlam yaşıl smuzi

Səhər enerjinizi artırmaq və ya gün ərzində özünüzü təravətləndirmək üçün həm dadlı, həm də sağlam bir yol - yaşıl smuzidir. Cəmi bir neçə sadə inqredienti blenderə əlavə etməklə vitaminlər, lif və antioksidantlarla zəngi

.

Xiyarın acı dadının səbəbi nədir?

Xiyarın bəzən ağızda qıcıqlandırıcı və acı dad buraxmasının əsas səbəbi nədir? . xarici mətbauat istinadən xəbər verir ki, bu sualın cavabını 35 illik təcrübəyə malik bağban İrina Alekseeva verib. Onun sözlərinə görə, acılığ

.

Tərləmənin və pis qoxunun səbəbi bu vitamin imiş

Xüsusilə yay aylarında çox görülən tərləmə və pis bədən qoxusunun pəhriz və vitamin çatışmazlığı ilə bağlı ola biləcəyi bildirilib. -ın məlumatına görə, Daxili Xəstəliklər Mütəxəssisi Dr. Betül Bal, diabet, böyrək və qaraciyə

.

Bağırsaq və sümük sağlamlığı üçün qatığın yeyilməsi üçün ən yaxşı vaxt

Qatığın düzgün zamanda yeyilməsi həzmi yaxşılaşdırır və bağırsaq mikroflorasını dəstəkləyir. xəbər verir ki, "Verywell Health"in məlumatına görə, aşağıdakı vaxt tövsiyələrinə əməl etməklə qatıqdan maksimum fayd

.

Soyuducunun qapısında hansı məhsullar saxlana bilər? - Mütəxəssislər izah edir

Soyuducunun qapısı cihazın ən isti hissəsi hesab olunsa da, bəzi məhsullar burada təhlükəsiz şəkildə saxlanıla bilər. xəbər verir ki, Rusiya istehlakçı hüquqlarının müdafiəsi qurumu Rospotrebnadzor bu barədə tövsiyələrin

turlar.az

hamilelikde qidalanma gelinlikler toy makiyaji sekilleri findiq yaginin faydalari mətbəx qaydaları cinsi heyat qadin donlari kosmetika cinsi həmidə rus dilini oyrenek 2ci ders xerceng hakista