Kökün orqanizmə olan faydaları

Kökün orqanizmə olan faydalarıKök orqanizmamıza olduqca faydalı bir tərəvəzdir. O, maddələr mübadiləsini normallaşdırır, dərini cavanlaşdırır, ürək-damar sistemini gücləndirir. Dərman bitkisi olaraq təxminən 4 min il bundan öncə istifadə edilməyə başlanılmışdır. Bu tərəvəz bədən üçün çox sağlam bir qidadır.Kökün faydalı və müalicəvi xüsusiyyətləri zəngin tərkibi ilə izah olunur. Bu tərəvəz B, PP, C, E, K qrupunun vitaminlərini ehtiva edir, tərkibində karotin var, hansı ki, insan orqanizmində A vitamininə çevrilir. Kök, insan orqanizmi üçün çox sayda mineral sərf edir: kalium, dəmir, fosfor, maqnezium, kobalt, mis, yod, sink, xrom, nikel, flüor və s.Tərkibində ağciyər funksiyasını yaxşılaşdıran beta-karoten maddəsi var. Miyopi, konjonktivit, blefarit, gecə korluğu və yorğunluqdan əziyyət çəkən insanlar üçün bu məhsulu yemək çox arzu olunur. Çiy yerkökü çeynəmək faydalıdır, çünki bu diş ətlərini gücləndirir. A vitamini böyüməni təşviq etdiyindən, yerkökü xüsusilə uşaqlar üçün faydalıdır. Bu vitamin normal görmə üçün lazımdır, dərini və selikli qişanı yaxşı vəziyyətdə saxlayır. A vitamini çatışmazlığı, qaraciyər, ürək-damar sistemi xəstəlikləri, böyrəklər, mədə, anemiya, poliartrit və mineral maddələr mübadiləsi pozğunluqları üçün klinik qidalanmada istifadə olunur. Ağız boşluğunuzda kökün suyun bir müddət saxlasanız və ya kökü çeynəsəniz, patogen mikroblarının sayı kəskin şəkildə azalacaq. Həqiqətən, vitamin çatışmazlığı -anemiya, bədənin sürətli yorğunluğu və görmə pozğunluğu inkişaf edə bilər. Yerkökü uşaqların yaxşı inkişafı və böyüməsi və müqavimətlərini artırmaq üçün verilməlidir. Səhər boş mədəyə uşaqlara 50-100 ml şirəsini içirdin. Boğaz ağrısına görə gündə bir neçə dəfə qarqara etmək olar. Mədədə turşuluq nə qədər çox olsa, kök şirəsini daha çox içməlisiniz.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1363   Tarix: 27 may 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hər gün edirik - Amma çayı belə içmək xərçəngə aparırmış

Gündəlik həyatda milyonlarla insan çay və qəhvəni qaynar halda içir, lakin mütəxəssislər bu vərdişin düşündüyümüzdən daha təhlükəli olduğunu bildirir. Yeni araşdırmalar göstərib ki, içkiləri ağzı yandıracaq dərəcədə ist

.

Arı zəhəri müalicəvi imiş

Son elmi araşdırmalar arı zəhərinin bir çox xəstəliklərin müalicəsində faydalı ola biləcəyini göstərib. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, arı zəhəri iltihabəleyhinə, ağrıkəsici və immuniteti gücləndirici təsirə malikdir. xəbə

.

Hər gün hamı yeyir, ancaq sürətlə ölümə aparır

Palma yağı bir çox xəstəliklərin yaranmasına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı terapevt Anastasiya Yakimova bildirib. Onun sözlərinə görə, bu yağ şirniyyatlarda, un məmulatlarında və uşaq qidalarında tez-te

.

Uşaq əmizdirən analar, bu 10 qidadan imtina edin

Ana südü yalnız körpənin qidalanması deyil, həm də ananın sağlamlığı və özünü yaxşı hiss etməsi deməkdir. Qadının gündəlik qəbul etdiyi qidalar südün tərkibinə, dadına, qida dəyərinə və hətta körpənin onu asanlıqla həzm etməsin

.

Niyə həkimlər hər gün nar şirəsi içməyi məsləhət görürlər?

Nar - əsrlər boyu əfsanə və xalq inancları ilə əhatə olunmuş bir meyvədir, lakin simvolik mənasından əlavə, o, tibb sahəsində də haqlı olaraq diqqət qazanmışdır. Onun lətində, şirəsində və qabığında elə maddələr var ki, b

.

Suşinin yanında bu məhsulları yemək olmaz - Xəbərdarlıq

Qazlı içkilərlə suşi yemək olmaz. xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim qastroenteroloq Yekaterina Titova deyib. O, suşi və rolların bəzi məhsullarla birlikdə yeyilməsinin təhlükəli ola biləcəyini açıqlayıb. Qastroenteroloqu

.

Qripdən tez sağalmaq üçün bunları edin

Havaların dəyişməsi ilə birlikdə qrip virusuna yoluxma halları artmağa başlayıb. Həkimlər bildirirlər ki, düzgün yanaşma və sadə qaydalara əməl etməklə qripdən daha tez qurtulmaq mümkündür. xəbər verir ki, həkim-terapevtləri

.

Şirniyyatdan imtina edəndə görün bədəndə nələr baş verir - Açıqlama

"Şəkərdən imtina bədəni daha enerjili edir". xəbər verir ki, şəkərdən uzaq durmaq sağlamlığa mühüm təsir göstərir və ümumi vəziyyəti xeyli yaxşılaşdırır. Rusiyalı dietoloq Yelena Ustinova açıqlamasında bildiri

.

Qışda bu balığı yeyən xəstəlik nədir bilmir

Qış mövsümündə immun sistemini gücləndirmək üçün balıq istehlakı böyük əhəmiyyət daşıyır. Çoxları yalnız kilki, palamut və ya somonu tanıyır, lakin mütəxəssislər soyuq aylarda xüsusilə istavrit balığının sağlamlığa təsirin

turlar.az

həkim məsləhəti adlarin menasi gözəllik məhsulları doslu qizlar qonaq otagi dizayni 2025 şalvar modelləri sarimsaq limon mocuzesi kosmetika tapmaca heyati qurd xəstəliklərinə qarşı mualicə video qadin.az