sebet.az onlayn maqazin

Kolbasa alarkən diqqətli olun - Xəbərdarlıq

Kolbasa alarkən diqqətli olun - XəbərdarlıqƏt məhsulları və onların istifadəsi qida zəncirinin yüksək risk dərəcəsinə malik olan sahəsidir.
Trend-in Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin apardığı araşdırmalara istinadən verdiyi məlumata görə, istehlakçı üzərində etiketi olmayan, istehsal və son istifadə tarixi qeyd edilməyən, yaxud son istifadə müddəti bitmiş, keyfiyyətinə şübhə etdiyi, hermetik qablaşması, yaxud süni qoruyucu qabığı zədələnmiş (cırılmış), kif əlamətləri, qaxsıma, turşuma, kolbasaya xas olmayan rəng və dad müşahidə etdiyi kolbasa məmulatlarını almamalıdır.
Kolbasa məmulatını əl ilə yoxladıqda nə çox bərk, nə də çox yumşaq olmalıdır. Kolbasanı bıçaqla kəsdikdə qiyməsinin rəngi kolbasa üçün xarakterik olmalıdır. Kolbasa məmulatının (sellefondan hazırlanan qabıq istisna olmaqla) qabığı quru və bərk olmalı, ətə yaxşı yapışmalı, qabığın üzərində kif əlamətləri olmamalıdır. Çiy hisə verilmiş kolbasanın səthi quru, təmiz, ləkəsiz və zədəsiz olmalıdır. Kolbasa qiyməsi bütün hissəsi boyunca həmcins olmalı, içərisində ağ ləkələr olmamalı, ovulmamalıdır. Piyin rəngi ağ və ya ağımtıl-çəhrayı olmalıdır. Qiymənin içərisində boş və hava ilə dolu yerlər olmamalıdır.
Kolbasa soyuducuda saxlanılarkən digər qida məhsulları ilə eyni paketdə və ya qabda saxlanmamalıdır.
Həmçinin məhsulun üzərində orjinal etiketi və tərkib hissəsi mütləq şəkildə qeyd edilməlidir. Bəzən marketlər öz loqolarını və ya qiymət etiketini yapışdıraraq məhsulun üzərindəki istehlakçının bilməli olduğu vacib hissələri məqsədyönlü şəkildə bağlayır. Bu zaman məlumatı oxumaq üçün etiketin açılmasını tələb etmək lazımdır.
Bəzi kolbasaların tərkibini oxuyarkən onlarda müəyyən qida əlavələrinin olduğunu görürük. Bunlardan biri də E-120 – Karmin maddəsidir. Bu maddə rəng yaratmaq üçün istifadə olunur.
Kolbasanın tərkibində olan digər bir qida əlavəsi isə E-621 – qlütamat maddəsidir. Bu maddə dadlandırıcıdır, eyni zamanda, insanlarda məhsula qarşı asılılıq yaradır.
E-250 qida əlavəsi isə natrium-nitrit konservant olub, boya maddələri immun sisteminə pis təsir edir, bağırsağın təbii mikroflorasını pozur, insan orqanizminə kanserogen təsir göstərir.
Sağlamlıq insan həyatı üçün ən böyük sərvətdir. Sağlamlığın əsası isə düzgün qidalanmadan asılıdır. Qidalanmamıza, yediyimiz, içdiyimiz məhsullara, onların tərkibinə diqqət yetirməli və tərkibində bizə tanış olmayan maddələrin olduğu məhsullardan uzaq durmalıyıq.
Paylaş:
Facebook
Twitter
Google + /bizimyol.info

Sağlamlıq     Baxılıb: 655   Tarix: 26 mart 2019
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.

Aylinelizade 18.aprel.2019
Sirketimizde Mutexessis xanimlara ve beylere ehtyicamiz var.reklam islerini online paylasa bilecek.yas heddi yoxdur.is pulsuz sekilde tam oyredilir.qeydiyyat tam resmi sekilde sexsiyyet vesiqesi ile aparilir.ilkin gelir 400 ve artandi.is vaxtini ozunuz istediyiniz vaxta secirsiniz maksimim 4 saadan cox olmayaraq.etrafli melumat ucun xxx xx xx watcap nomresine yaza bilersiniz.0504426348
Cavab yaz (0)


DİGƏR XƏBƏRLƏR

KİŞİLƏRİN VƏ XANIMLARIN NƏZƏRİNƏ! Partnorunuzdan daha da zövq alacaqsınız!

Kişilər və qadınlar üçün cinsi aktivliyi artıran məcun. MƏHSUL HAQQINDA ƏTRAFLI. Cinsi münasibətlərdə fəallıq çox önəmli faktorlardan biridir. Bəzən bu fəallığı artırmaq üçün müxtəlif preparatlardan istifadə olunur. Şəhərd

XANIMLARIN DİQQƏTİNƏ! Qadın xəstəliklərini unudun! Bu...

Məhsulu əldə etmək üçün əlaqə: 055 239 54 49. MƏHSUL HAQQINDA ƏTRAFLI. Məhz bu məcun qadınların imdadına çatacaqdır. Qadınlarda baş verən hormonal dəyişikliklər əsasında yaranan yumurtalıqların polikistozu, menstrual gecikmə

Zeytun yağı haqqında və onun faydası

Müxtəlif xalqlar zeytun yağına ilahi mənşəli ağac yağı kimi yanaşardılar. Qədim yunan rəvayətinə görə müdriklik allahı Afina allahların yarışında ən əhəmiyyətli neməti udaraq insanlara hədiyyə kimi bağışlamışdır. Yunanla

Çürük dişləri necə sağaldaq?

Amerikalı alimlərin araşdırmalarına görə, dişlərin sağlamlığı ilə insan orqanizminin ən həssas orqanı hesab edilən ürəyin birbaşa əlaqəsi var. Belə ki, ürək-damar xəstəliklərinin yaranması, inkişafı da məhz bununla əlaqəlidir

Antibiotikləri əvəz edən şəfalı qidalar

Mövsüm keçidlərində orqanizm adətən zəifləyir və müxtəlik xəstəliklər özünü göstərməyə başlayır. Bu zaman həkim müayinəsi olmadan hər hansı antibiotik istifadəsi zərərlidir. Antibiotikləri faydalı məhsullarla əvəz etmək olar

Şirin içkilərin təhlükəsi aşkarlandı

Şirin içkilər vaxtından əvvəl ölüm riski daşıyır. Harvard Universitetinin alimlərinin apardıqları araşdırmalar belə deməyə əsas verir. 30 il ərzində 80 min qadın və 37 min kişini əhatə edən tədqiqatlar göstərib ki, tərkibind

Saxta balın fəsadları

Bal 40-dan çox növü olan, çoxlu sayda mineral və vitaminlərlə zəngin olan, saysız-hesabsız müalicəvi xüsusiyyətləri özündə daşıyan qida məhsuludur. Balın rəngi və dadı tərkibindəki çiçək və otlardan asılı olaraq dəyişir

Erkən ölümün qarşısını almağın yolları

Həftədə bir və ya iki dəfə sürətli gəzmək infarktdan ölmə riskini azaldır. Çinin Şandonq Politexnik Universitetinin alimləri apardıqları araşdırmaların nəticəsində bu qənaətə gəliblər. Onlar hesab edir ki, həftədə bir v

Əllərin əsməsi bu xəstəliyin ilk simptomudur

Bəzən yaşlı insanların əllərinin qeyri-ixtiyari əsdiyini müşahidə edirik. Bu, bəzən cavan insanlarda da müşahidə edilir. Amerikalı mütəxəssislər bunun təsadüfi və ya yaşla əlaqəli deyil, məhz "Parkinson" xəstəliyini



sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

geyimler son xeberler qaşların formalari geyim dəbləri yemek reseptleri yay donlari 2020 qış salatları gözəllik məhsulları qaymaqlı krem xeberler kosmetika seyid taleh qaraçörəkotu ilə ishalın müalicəsi