Kolbasalar haqqında dəhşətli faktlar üzə çıxdı
Kolbasalar ət məhsulu hesab edilsə də, bu, heç də belə deyil. Çünki əksər kolbasa məhsullarının tərkibində ət çox az miqdarda olur.
Maraqlıdır, görəsən, keyfiyyətli kolbasanı necə ayırd etmək olar?
Qida üzrə ekspert Məhsəti Hüseynova Baku TV-yə bildirib ki, məhsulun rəngi keyfiyyətindən xəbər verir:
"Açıq rəngdə, çəhrayıya çalan rəng olmalıdır. Kolbasa ət məhsuludur. Onun hazırlanmasında 70 faiz ət, 30 faiz isə köməkçi maddələrdən istifadə edilməlidir. Həmçinin kolbasanın qabığını üzərindən ayıran zaman quru olmalıdır, üzəri yapışqan və ya sulu olmamalıdır".
Mütəxəssis qeyd edib ki, kolbasanın keyfiyyətli olduğunu göstərən amillərdən biri də məhsulun daha bərk olmasıdır:
"Kolbasanı kəsəndə içindəki əlavə inqrediyentlər görünməməlidir və boşluqlar olmamalıdır. Əgər məsamələr varsa, bu o deməkdir ki, kolbasanın hazırlanmasında təkcə ətdən deyil, həm də dəri və qığırdaqlardan istifadə olunub".
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Bu 3 içki ömrü uzadır - Sübut edildi
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Siz kimsiniz ki, onu qınayırsınız?' - Səmradan Samirəyə dəstək
Payızda niyə SPF istifadə etməliyik?
Anasının öldüyünü üç gün qızından gizlətdik' - Yaşar Nurinin qızı
Məşhur aktrisanın içkisinə narkotik maddə atdılar, xəstəxanalıq oldu
Həftədə bir dəfə yeməklə damarları "təmizləyən" möcüzəvi qida
Bu qidadan uzaq durun - Bədənə gizli təsirləri VAR
Kirkorov qızının ad günündə səhnəyə çıxacaq
Samirə Əfəndi Akif Nağını məhkəməyə verir
Özlərini müğənni adlandıran bəzi insanlar efirləri zəbt edib' - Leyla dilə gəldi
4 manata keçəllikdən ömürlük qurtuldu - FOTO