Kolbasalar haqqında dəhşətli faktlar üzə çıxdı
Kolbasalar ət məhsulu hesab edilsə də, bu, heç də belə deyil. Çünki əksər kolbasa məhsullarının tərkibində ət çox az miqdarda olur.
Maraqlıdır, görəsən, keyfiyyətli kolbasanı necə ayırd etmək olar?
Qida üzrə ekspert Məhsəti Hüseynova Baku TV-yə bildirib ki, məhsulun rəngi keyfiyyətindən xəbər verir:
"Açıq rəngdə, çəhrayıya çalan rəng olmalıdır. Kolbasa ət məhsuludur. Onun hazırlanmasında 70 faiz ət, 30 faiz isə köməkçi maddələrdən istifadə edilməlidir. Həmçinin kolbasanın qabığını üzərindən ayıran zaman quru olmalıdır, üzəri yapışqan və ya sulu olmamalıdır".
Mütəxəssis qeyd edib ki, kolbasanın keyfiyyətli olduğunu göstərən amillərdən biri də məhsulun daha bərk olmasıdır:
"Kolbasanı kəsəndə içindəki əlavə inqrediyentlər görünməməlidir və boşluqlar olmamalıdır. Əgər məsamələr varsa, bu o deməkdir ki, kolbasanın hazırlanmasında təkcə ətdən deyil, həm də dəri və qığırdaqlardan istifadə olunub".
Milli.Az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
İlhamə xanım çox qəlblər qırıb, ona görə də...' - Röya
O gedəndən zaman mənim üçün dayanıb
Dünyanın başqa ölkələrinə gedəndə məni tanıyan insanları görmək çox xoşdur' - Xalq artisti
Son zamanlar "8-12" yaş arası uşaqlarda bel və boyun ağrılarının səbəbi
Kompüter qarşısında uzun müddət oturmağın zərərləri
Darçınlı suyun möcüzəvi təsiri
Namiqdən atası ilə bağlı paylaşım - FOTO
Aspirin hamilələr üçün faydalıdır?
Ajda Pekkan villasının təmirinə 30 milyon xərclədi
Qazaxıstanda musiqiçilər arasında dava düşdü - Müğənninin burnu sındı
Çarpıntı'final qərarı aldı