Konservləşdirilmiş məhsullar insan orqanizminə necə təsir edir?
Artıq bir çox qadın qışa hazırlıq üçün mürəbbə, kompotlar, turşular hazırlamağa başlayıb.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, həkimlər insanların konservləşdirilmiş qidaların sağlamlığa mənfi təsir göstərdiyini bildiriblər.
Konservləşdirmə zamanı meyvələr özünəməxsus faydalarını itirir və onların tərkibində vitamin və antioksidantları aşkar etmək çətindir.
Faydalı maddələrin bir hissəsi istiliyə məruz qaldıqda buxarlanır, digər hissəsi isə saxlama zamanı ölür.
Konservasiya kimi bu saxlama üsulu dayanmır, ancaq çürümə prosesini yavaşladır. Duz, şəkər, sirkə və ədviyyat əlavə etmək konservləri daha sağlam etmir.
Natrium xlorid olan duz yalnız ürək və qan damarlarının patologiyalarının ehtimalını artırır, həmçinin böyrəklərin fəaliyyətinə mənfi təsir göstərir və xərçəngə, daha dəqiq desək, mədə xərçənginə səbəb ola bilər.
Yuxarıda göstərilənlərlə əlaqədar olaraq, həkim qida saxlanmasının daha faydalı növlərini, o cümlədən qurutma, dondurma, fermentasiya ilə daha yaxından tanış olmağı tövsiyə edir.
Milli.Az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
Həkim 3-3 üsulu ilə 1 həftəyə arıqlamağın sirrini açdı
Evdə qadını yaşlandıran 5 amil: Bunları etməyin
Ən sağlam süd növü açıqlandı– İnək südü siyahıda deyil
Bu xəstəliklər kişiləri gücdən salır
Ceki Çanın ölüm xəbəri ilə bağlı AÇIQLAMA
"Şou-biznes yiyəsiz qalıb" - Manaf Ağayev
"Labubu" filmi çəkiləcək
Qadınlar niyə kişilərlə müqayisədə daha tez-tez insult keçirir?
Kiflənmiş məhsulları yemək xərçəng yaradır
Şakira və övladlarından yeni - FOTOLAR