Konservləşdirilmiş məhsullar insan orqanizminə necə təsir edir?

Konservləşdirilmiş məhsullar insan orqanizminə necə təsir edir?Artıq bir çox qadın qışa hazırlıq üçün mürəbbə, kompotlar, turşular hazırlamağa başlayıb.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, həkimlər insanların konservləşdirilmiş qidaların sağlamlığa mənfi təsir göstərdiyini bildiriblər.
Konservləşdirmə zamanı meyvələr özünəməxsus faydalarını itirir və onların tərkibində vitamin və antioksidantları aşkar etmək çətindir.
Faydalı maddələrin bir hissəsi istiliyə məruz qaldıqda buxarlanır, digər hissəsi isə saxlama zamanı ölür.
Konservasiya kimi bu saxlama üsulu dayanmır, ancaq çürümə prosesini yavaşladır. Duz, şəkər, sirkə və ədviyyat əlavə etmək konservləri daha sağlam etmir.
Natrium xlorid olan duz yalnız ürək və qan damarlarının patologiyalarının ehtimalını artırır, həmçinin böyrəklərin fəaliyyətinə mənfi təsir göstərir və xərçəngə, daha dəqiq desək, mədə xərçənginə səbəb ola bilər.
Yuxarıda göstərilənlərlə əlaqədar olaraq, həkim qida saxlanmasının daha faydalı növlərini, o cümlədən qurutma, dondurma, fermentasiya ilə daha yaxından tanış olmağı tövsiyə edir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 851   Tarix: 02 avqust 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Havalar isinir, amma qrip təhlükəsi artır - nə etməli?

avanın istiləşməsinə baxmayaraq, qripə yoluxma hallarının artması müşahidə olunur. Mütəxəssislər bildirirlər ki, sadəcə isti geyinmək bu problemin qarşısını almağa kifayət etmir. Qripdən qorunmaq üçün ilk növbədə düzgün v

.

Ayaq baş barmağınız əyilirsə, diqqətli olun – Mütəxəssis xəbərdarlıq edir

Uşaqlarda və böyüklərdə tez-tez rast gəlinən ortopedik problemlərdən biri yastı pəncəlik (yastıdabanlıq), digəri isə halluks valgus - yəni ayaq baş barmağının xaricə doğru əyilərək sümük çıxıntısı şəklində görünməsidir. Bə

.

Diş fırçalamağın düzgün zamanı - Alimlərin tövsiyələri

Səhərlər dişləri yeməkdən əvvəlmi, yoxsa sonra fırçalamaq lazımdır? Alimlər bu sualın cavabını aydınlaşdırıblar. Diş minası, bakteriyalar və düzgün vaxtlama ilə bağlı bilməli olduğunuz əsas məqamlar burada. Gündəlik həyatımızd

.

Limonu belə saxlamayın – Sümüklərinizi əridə bilər

Limonu düzgün şəraitdə saxlamamaq, sağlamlığınıza, xüsusilə də sümüklərinizə ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislər bildirir ki, limonun uzun müddət nəmli və havasız mühitdə saxlanması nəticəsində onun tərkibindək

.

Alimlər ömrü uzatmağın yolunu tapdı - İki dərmandan ibarət kokteyl

Alimlər ömrü uzatmağın yolunu tapıblar. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, bu barədə məlumat "Nature Aging" jurnalında dərc olunub. Avropada aparılan araşdırma nəticəsində məlum olub ki, iki dərmandan ibarə

.

Gündə nə qədər gilas yemək olar?

Yay aylarında bol istehlak edilən və bir çox insanın sevimli mövsümi meyvələrindən biri olan gilas sağlamlıq baxımından bir sıra risklər daşıya bilər. . xəbər verir ki, bu barədə "Moskva 24" telekanalına danışa

.

Alça yedikdən sonra bunu edin

Alça yay mövsümünün ən məşhur meyvələrindən biridir. Mütəxəssislər alça yedikdən sonra nə etməli olduğuna dair məsləhətlər veriblər. xəbər verir ki, mütəxəssislər xüsusilə turş və şəkərli qidalar, qazlı içkilər qəbul etdikdə

.

Ətlə bu 3 məhsulu yeməyin

Ağır yemək hissini yüngülləşdirmək və bağırsaq funksiyasını yaxşılaşdırmaq üçün tərəvəzləri, probiyotikləri və bir sıra digər məhsulları ətlə birləşdirmək daha yaxşıdır. xəbər verir ki, qastroenteroloq və hepatoloq Serge

.

Diş ağrısı deyib keçməyin – Vacib xəbərdarlıq

Üz ağrısı, çənədə uyuşma və danışma çətinliyi kimi simptomlar bəzən Dağınıq Skleroz (MS) xəstəliyinin ilk əlamətləri ola bilər. xəbər verir ki, Türkiyədə bu xəstəliklə təxminən 80 min insan mübarizə aparır və əlamətləri

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim dəbləri kosmetik vasiteler qadin sayti həzm orqanları sifahi xalq edebiyyati haqqinda baliqqulagi uc baci dolmasi bayraq sağlıq birlik haqqinda namiq qaraçuxurlu zəhmət