Konservləşdirilmiş məhsullar insan orqanizminə necə təsir edir?

Konservləşdirilmiş məhsullar insan orqanizminə necə təsir edir?Artıq bir çox qadın qışa hazırlıq üçün mürəbbə, kompotlar, turşular hazırlamağa başlayıb.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, həkimlər insanların konservləşdirilmiş qidaların sağlamlığa mənfi təsir göstərdiyini bildiriblər.
Konservləşdirmə zamanı meyvələr özünəməxsus faydalarını itirir və onların tərkibində vitamin və antioksidantları aşkar etmək çətindir.
Faydalı maddələrin bir hissəsi istiliyə məruz qaldıqda buxarlanır, digər hissəsi isə saxlama zamanı ölür.
Konservasiya kimi bu saxlama üsulu dayanmır, ancaq çürümə prosesini yavaşladır. Duz, şəkər, sirkə və ədviyyat əlavə etmək konservləri daha sağlam etmir.
Natrium xlorid olan duz yalnız ürək və qan damarlarının patologiyalarının ehtimalını artırır, həmçinin böyrəklərin fəaliyyətinə mənfi təsir göstərir və xərçəngə, daha dəqiq desək, mədə xərçənginə səbəb ola bilər.
Yuxarıda göstərilənlərlə əlaqədar olaraq, həkim qida saxlanmasının daha faydalı növlərini, o cümlədən qurutma, dondurma, fermentasiya ilə daha yaxından tanış olmağı tövsiyə edir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 777   Tarix: 02 avqust 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qışda əllərin dərisini qorumaq üçün nə etmək lazımdır?

Soyuq mövsümdə əllərimiz daha çox quruyur və dərimiz zədələnməyə meylli olur. onların gözəlliyini və gəncliyini qorumaq üçün aşağıdakı beş sirri sizə təqdim edir:. Nəmliyi təmin edin. Əllərinizi yuyandan sonra dərhal nəmləndiric

.

Bu insanlara kəsmik yemək tövsiyə olunmur - Təhlükəlidir

Kəsmik faydalı və zülal, kalsium kimi qidalandırıcı maddələrlə zəngindir. Lakin bəzi insanlar üçün bu qidanın istehlakı məhdudlaşdırılmalı və ya tamamilə dayandırılmalıdır. kəsmik yeməməsi tövsiyə olunan insanları təqdi

.

İdeal səhər yeməyi necə olmalıdır?

İdeal səhər yeməyi, bədənin günə enerji ilə başlaması üçün lazımlı qida maddələrini təmin etməlidir. Bu yemək balanslı şəkildə karbohidratlar, zülallar, sağlam yağlar, liflər və mikroelementlərlə zəngin olmalıdır. ideal səhə

.

Öd kisəsinin işləmədiyini necə bilmək olar?

Öd kisəsinin tam və ya qismən işləmədiyini müəyyən etmək üçün bir sıra əlamətlərə diqqət yetirmək lazımdır. Əsas göstəricilərdən biri həzm problemləri və xüsusilə yağlı yeməklərin həzmi ilə bağlı çətinliklərdir. bildiri

.

2 manata yarım saatlıq xoşbəxtlik necə olur?

Tünd şokolad az miqdarda yeyildikdə orqanizm üçün heç də zərərli deyil. xəbər verir ki, tünd şokolad yedikdən sonra ilk yarım saat ərzində bədəndə bir sıra biokimyəvi proseslər baş verir:. Enerji artışı. Tünd şokoladın tərkibindək

.

İnsan ömrünü bu yolla artıracaqlar

Alimlər müəyyən bir genin aktivliyini artırmaqla ömrünü 30 faiz uzatmağın mümkün ola biləcəyini aşkar ediblər. . -a istinadən xəbər verir ki, bu kəşf insan ömrünün uzadılmasına xidmət göstərəcək. Alimlər bu məsələ üzərind

.

Paket çayın içindəki inanılmaz TƏHLÜKƏLƏR: həşərat dərmanı və

Yəqinki bir çoxumuz çay içməyi sevməklə yanaşı, hətta adət halına gətirmişik. İş çay dəmləməyə gəldikdə isə tənbəllik edirik. Bəzilərimizin əli həmən dəqiqə paket çaylara uzanır. Bəs paket çay içməyin sağlamlığa zərəri varmı? 

.

Gündə 6 dənəsini yemək bədəni dəmir və kalsiumla doldurur

Antioksidantlarla zəngin əncir südü immunitet sistemini gücləndirir. Əncir südündə olan antioksidantlar bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qorumağa kömək edir. -a istinadla xəbər verir ki, bu süd kalsium, maqneziu

.

Çoxumuz öskürürük - Mövsüm dəyişikliyi, ya virusdur?

Son günlər havaların soyuq keçməsi nəticəsində qripə yoluxanların sayı artıb. Bu isə əhali arasında yeni virusun yayılması ilə bağlı narahatlığa yol açıb. Bəs insanlar arasında artan bu xəstəlik mövsüm dəyişikliyi ilə bağlıdır

turlar.az

sonxeber.az maskalar toy makiyaji sekilleri gozel gorunmek xorionik qonadotropin 2024 cu ilin modasi firni hazirlanmasi ciyer qovurmasi mekteb turpun nağlı zəhmət qiz burcu vətən