Koronavirusa qarşı immunitet 1 ay sonra təsirini itirir

Koronavirusa qarşı immunitet 1 ay sonra təsirini itirirKoronavirus (COVID-19) antikorları cəmi bir ayda azalaraq təsirini itirir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, bu, alimlərin yeni araşdırması nəticəsində məlum olub.
Mütəxəssislər qeyd edir ki, antikorlarla bağlı bu nəticə COVID-19-a qarşı vaksin tapmaq ümidlərini alt-üst edə bilər.
Araşdırmaçıların fikrincə, effektiv müalicə və vaksin tapılması üçün immunitetin COVID-19-a verdiyi reaksiyanı öyrənmək vacibdir. Antikorlar zamanla azalırsa, bu, potensial vaksinin qoruyucu təsirinin də bir müddət sonra yox olacağı və ya daha az təsirli olacağı anlamına gələ bilər. Belə olan halda təkrar yoluxmaları qabaqlamaq üçün yenidən immunizasiya olunmağa ehtiyac yaranacaq.
Çinin Nankinq Universitetində tibb fakültəsinin əməkdaşları yeni bir araşdırma aparıblar. Belə ki, koronavirusa yoluxmuş 19 orta ağır, 7 ağır xəstə araşdırmaya cəlb olunub. Pasiyentlərdə immunitetin COVID-19-a qarşı reaksiyaları yoluxmanın aşkarlanmasından etibarən 7 həftə ərzində müşahidə formasında araşdırılıb. Xəstələrin əksəriyyətinin virusa qarşı antikoru inkişaf etdirdiyi qeydə alınıb, lakin alimlər xəstələrin bir hissəsində antikorların aktivliyinin təsirsiz səviyyədə inkişafı və təxminən 20 %-də immunitet reaksiyasının yaranmadığını üzə çıxarıblar.
"PLOS Pathogens" nəşrində dərc olunan araşdırmada isə xəstəxanadan çıxdıqdan 3-4 həftə sonra sağalmış xəstələrdə antikorların aktivliyinin əhəmiyyətli dərəcədə azaldığı qeyd olunub.
London Kral Kollecinin 96 nəfərin iştirakı ilə apardığı araşdırma sonucunda isə məlum olub ki, iştirakçıların 60%-də xəstəliyin pik dövründə immunitet COVID-19-a qarşı güclü reaksiya göstərdiyi halda, 3 aydan sonra bu rəqəm 17 %-ə düşüb.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1000   Tarix: 28 sentyabr 2020
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Yatmadan əvvəl 11 zeytun yeyin

Zeytunun insan sağlamlığına, o cümlədən toxumlarına və yarpaqlarına olan faydaları inanılmazdır.   -a istinadən bildirir ki, xüsusilə Aralıq dənizi bölgəsində yetişən və ləzzətli dadı olan zeytunu səhərlər deyil, yatmazda

.

Yerkökü və qaragilə görməni yaxşılaşdırır?

Araşdırmalara görə, yerkökü və qaragilə görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edir.   -a istinadən bildirir ki, oftalmoloq Vyaçeslav Kurenkovun fikrincə, heç bir məhsul görmə kəskinliyinə təsir edə bilməz. Onun sözlərin

.

Bayramlarda salat hazırlayanların nəzərinə - Soyuducuda saxlamağın təhlükələri açıqlandı

"Yeni il tətilləri ərəfəsində xanımlar bayram süfrəsinin təmtəraqlı görünməsi üçün əlindən gələni edir. Nəticədə bir gündə yeyilə bilməyən çoxlu çeşiddə salatlar hazırlanır. Onları soyuducuya qoyarkən istifadə müddət

.

Sarımsaq qoxusundan necə qurtulmaq olar?

Sarımsaq mətbəximizin əsas məhsuludur. Demək olar ki, hər gün qabığını soyub doğrayıb bişiririk. .   -a istinadən bildirir ki, əllərdən sarımsaq qoxusunu aradan qaldırmaq üçün ən çox tövsiyə edilən məhsullardan biri də paslanmaya

.

Baş gicəllənməsinə bunlar səbəb olur

Baş gicəllənməsinə 83 müxtəlif vəziyyət səbəb ola bilər ki, bunların da əksəriyyəti qulaq xəstəlikləri ilə bağlıdır. Unikal-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı otonevropatoloq Viktor Voronov deyib. Həkimin sözlərin

.

Hansı çay COVID-19-un qarşısını alır?

Corciya Universitetinin (ABŞ) alimləri müəyyən ediblər ki, süd və şəkərsiz çay tüpürcəkdə SARS-CoV-2-ni təsirsiz hala sala bilər ki, bu da virusun aşağı tənəffüs sisteminə daxil olmasına qismən mane olur. Bəşəriyyət üçü

.

Bu asılılıq uşaqlarda ruhi xəstəliklərə səbəb olur

Aparılan araşdırmalar göstərib ki, smartfon, sosial media və video oyunlarına aludə olan uşaqlar həyatlarının daha sonrakı dövrlərində psixoloji problemlərlə üzləşirlər. -a istinadən xəbər verir ki, kanadalı alimlər uşaqlı

.

Soğan doğrayanda gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün 3 SADƏ ÜSUL

Soğan doğramaq əksər hallarda göz yaşı ilə nəticələnir.   -a istinadən xəbər verir ki, soğan doğrayarkən gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün onu dondurucuda 30 dəqiqə saxlamaq lazımdır. Soyuq temperatur fermentləri

.

Qaraciyərimiz bu 5 qidanı sevir

Pəhrizinizə müəyyən qidaları daxil etməklə qaraciyərin fəaliyyətini əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıra bilərsiniz. -a istinadən bildirir ki, araşdırmalara görə, bu 5 qida qaraciyərin sağlamlığında xüsusi rol oynayır. Mal əti

turlar.az

sonxeber.az qadın geyimi yaz geyimleri 2024 makiyaj etmek qaydalari asiq zulfiyenin oglunun toyu cins salvar 2024 aşıqlar zərdəçal kosmetika oglan evi yutube veten haqqinda bayatilar xanim az tərəzi