Koronavirusla mübarizədə heyvanın əhəmiyyəti və faydaları

Koronavirusla mübarizədə heyvanın əhəmiyyəti və faydalarıHeyvanın bilib bilmədiyimiz faydları nədir?
Milli.Az bildirir ki, koronavirusun tüğyan etdiyi bir dövrdə insanlar orqanizmlərinin immunitetini gücləndirmək, ağ ciyər problemləri aradan qaldırmaq üçün ən müxtəlif yollara əl atır. Bu zaman insanlar daha çox təbii  vasitələrdən istifadə etməyə üstünlük verirlər.
Belə bir zamanda heyva  məlhəmi, xüsusən də heyva, heyva dənəsi, çiçəyi və yarpağından hazırlan çaylar insanlaırn immmunitetinin gücləndirilməsində, ağ ciyərdəki probelmlərin, o cümlədən soyuqdəyməyə və qripə qarşı ən effektli vasitələrdən biridir.
A, B və C vitaminləri ilə zəngin olan heyvadan necə məlhəm hazırlanır.
Bunun üçün 3 ədəd orta heyva, bir litr su, 4 keçibuynuzu, 2 kök zəncəfil, 2 çubuq darçın, 4-5 ədəd qərənfil götürün.
Heyva əvvəlcə kubik şəklində doğranılır və üzərində su tökülərək qaynadılır. Qaynara düşdükdə keçibuynuzlarını qırıb əlavə edirik. Daha sonra zəncəfil, darçın və qərənfil əlavə edilir. Qarışıq yaxşıca qaynadılır. Qarışıq mət halına gəldikdən sonra ocaqdan götürülür. Hazırlanan məlhəmdən gündə iki dəfə istifadə edilməsi məsləhətdir.
Hazırlanan məlhəm zəngin vitamin mənbəyi olduğundan koronavirus infeksiyasından qorunmaqda müstəsna rola malikdir. Məlhəm insanın infeksion xəstəliklərə qarşı müqavimət gücünü artırır.
Bundan əlavə olaraq heyva yarpağından hazırlanan çay da faydalıdır. Qaynayan çaynikə 20 ədəd qurumuş heyva yarpağı atın. 5 dəqiqə qaynadıldıqdan sonra istifadəyə hazırdır.
Heyva çayı eyni zamanda kilo verənlər, metobolizm sindromunu tənzimləməkdə ideal vasitə hesab olunur.
Yarpaqlarından hazırlanan çay ürək ağrılarına yaxşı təsir edir və insanı sakitləşdirir. Həmçinin yarpaqlarını qaynadıb suyu ilə qarqara etmək, yarpaqlarını isə boğaza kompress kimi qoymaq boğaz ağrısının və şişməsinin keçməsinə kömək edir.
Heyva faydaları bununla bitimir. Heyva. ağ ciyər, böyrək, boğaz, göz və ağız sağlamlığı üçün də faydalıdır.
Bundan əlavə olaraq heyvada şəkər miqdarı olduqca aşağı olduğundan,insanı rahatlatmaq və sakitləşdirmək xüsusiyyətinə malikdir.
Heyvanın bilmədiyiniz digər faydaları:
- Mədə və bağırsaqları gücləndirir, ishalı kəsməkdə təsirlidir, qara ciyərin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, qanı təmizləyir, ürək döyüntüsünə xeyir edir. Ürəyə qüvvət verir və rahatladır, dərini təmizləyir, dırnaqları bərkidir, varikozun qarşısını alır.
Heyva həmçinin damar sərtliyinə xeyir edir, təzyiqi endirir.
Kərə yağında bişirilən heyva nəfəs yolu xəstəliklərinə, xroniki öskürəyə, bronxitə və vərəm xəstəliyinə xeyirlidir.
Heyva çiçəyini bal ilə qatıb udanda baş ağrısını kəsir. Bundan başqa, heyvanın çiçəyini qaynadıb, suyunu içmək ürək döyüntüsünü kəsir, ürəyi qüvvətləndirir və ananın südünü artırır.
Heyva qanamanı dayandırmaqda da təsirlidir. Burnunuz qanayarkən heyva suyunu burna çəkmək qanamanı dayandırmağınıza kömək edəcəkdir. Bundan əlavə, heyvanın üzərindəki tükləri qanayan yerə qoyduqda da qanamanı kəsir.
Heyvanın özünü və tumunu qaynadıb suyunu içmək qadınlarda doğumu asanlaşdırır, iştah açır, böyrək və sidik yolu iltihablanmalarının qarşısını alır.
Gözlərə xeyirlidir. Göz ağı, göz qapağı və kirpiklərin iltihablanması zamanı heyva yarpağını qaynadıb soyutduqdan sonra gözlər bu su ilə gündə bir neçə dəfə yuyulur. (ölkə.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1176   Tarix: 07 aprel 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qanın tünd rəngdə olması nəyin əlamətidir?

Qan rəngi bədəndəki oksigen miqdarını göstərir. bildirir ki, əgər qanın rəngi açıqdırsa tərkibindəki oksigenin miqdarının kifayət qədər olduğunu göstərir. Əgər qanın rəngi tünddürsə, bu qandakı oksigenin az olduğunu bildiri

.

Səhər, nahar və şam yeməyini nə vaxt yeməlisiniz?

Həyatın müasir ritmi həmişə qida qəbuluna, xüsusilə səhər yeməyinə lazımi diqqət yetirməyə imkan vermir. Bir çoxumuz səhər yeməyini atlayırıq və ya yolda yeyirik. Ancaq bu yanaşmanın sağlamlığımız və çəkimiz üçün mənfi nəticələr

.

Yağlı mətbəx dolabların parladacaq üsul

Mətbəxlərdəki dolabı yemək bişirərkən ən çox çirklənən yerlər sırasındadır.   -a istinadən xəbər verir ki, yağ sıçramalarını təmizləmək gecikdirildikdə daha çətinləşə bilər. Mətbəx dolabını parıldadacaq üsulu izah edirik:

.

Kimlərə portağal yemək olmaz?

Portağal son dərəcə sağlam qidadır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir. -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir

.

Hamilə qadınların boyu niyə qısalır? – İZAH

Hamiləlik dövründə onurğanın əyriliklərinin artması səbəbindən qadının boyu kiçilir və bu, tamamilə təbii prosesdir. -a istinadən bildirir ki, bunu həkim-osteopat Dmitri Simkin açıqlayıb. Həkim prosesi belə izah edir:. "Qadını

.

Həddindən artıq duz olan QİDALAR

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatına görə, gündə orta hesabla duz qəbulu 5 qramdır. Bu miqdarın müntəzəm olaraq aşılması sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, orta dərəcədə duz istehlakı isə əksinə

.

Süni ət təbii ətdən daha sağlamdır?

Sinqapurlu alimlər bitki mənşəli ət əvəzedicilərinin insan sağlamlığına təsiri ilə bağlı araşdırmalardakı boşluğu doldurmaq üçün klinik sınaq keçiriblər. -a istinadən xəbər verir ki, onlar iki növ pəhrizin kardiometaboli

.

Demensiyalı insanlar üçün təhlükəli olan dərmanlar açıqlanıb

Antipsikotiklərin (antipsikotiklər və ya əsas trankvilizatorlar) qəbulu demensiyalı insanlarda insult, qan laxtalanması, infarkt, sınıqlar, pnevmoniya və kəskin böyrək zədələnməsi riskini artırır.   -a istinadən xəbər veri

.

Burun axıntısı və öskürəyi bir gündə yox edir

Son günlər yayılan qrip virusu öskürək, burun axıntısı kimi xoşagəlməz hallarla müşahidə edilir. axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, şiddətli və davamlı burun axıntısı insanın gündəlik işlərini yerinə yetirməsinə mane olur

turlar.az

sonxeber.az makiyaj instagram gözəllik məhsulları gozel gorunmek buga burcu hamiləlik təqvimi içi doldurulmuş badımcan turşusu balaca qablarda keks kosmetika fitat həsən bəy zərdabi terezi sekis veten haqqinda bayati