Kvasdan qədim zamanlarda çəkinin azalması məqsədilə istifadə edildiyini biliridinizmi?

Kvasdan qədim zamanlarda çəkinin azalması məqsədilə istifadə edildiyini biliridinizmi?Qədim zamanlarda sağlam yollarla hazırlanmış kvasdan çəkini azaltmaq məqsədilə istifadə edilib. Çünki, kvasın ən əsas xüsusiyyəti maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırmaqdır.
Aşağıda sizlərə kvasın ev şəraiində mayasız hazırlanmasının reseptləri verilib.
1. Arıqlamaq üçün yulaf kvası
Kvası ilə arıqlamaq 2 həftədən sonra öz nəricəsini göstərir. Bu müddətdə isə yulaf kvasını qəbul edən şəxs həzmində sürətlənmə və bədəninbə yüngülləşmə hiss edir. Ay ərzində isə yukaf kvasından içdikdə bir-neçə kiloqlam arıqlamaq mümkün olur.
Hazırlanması
3 litrlik balona 0,5 kq yulaf tökülür və balona su əlavə edilib yulaf yuyulur, su boşaldılır. Yuyuylmuş yulafın üzərinə qaynaq su və 3 xörək qaşığı şəkər tozu lavə eilir. Balonun ağzı ikiqat tənziflə bağlanır və 2 gün saxlanılır. Bu müddətdə kvasın üstündə plyonkaya bəbzər təbəqə əmələ gələcək. Bu da kvasın hazır olmasının işarəsidir. Sonra kvas süzülüb hər gün yeməldən 30 dəqiqə əvvəl 1 stəkan içilir. Məhsul soyuducuda saxlanılamalıdır.
2. Arıqlamaq üçün çuğundur kvası
2 iri çuğundur sürtkəcdən keçirilir, üzərinə 2 dilim xırdalanmış çovdar çöyəyi, 4 qaşıq şəkər tozu və 2 litr soyuq su əlavə edilir. Qarışım 3-4 gün saxlanılır, sonra süzülüb soyuducuya qoyuur.
Çuğundur kvası yeməkdən yarım saat əvvəl yarım stəkan içilir. Gün ərzində 3 stəkandan artıq qəbul edilməsi məsləhət deyil.
Çuğundurdan hazırlanmış kvas qanda xolesterinin miqdarını azaldır,maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırır, ürək-damar xəstəliklərinin əlamtlərini aradan qaldırır,damarları təmizləyir və genəldir, bağırsağı təmizləyir, piyləmnin qarşısını alır.
3. Bolotov üsulu ilə balqabaq kvası
Bu kvasın hazırlanması akademik Bolotov tərəfindən irəli sürülüb. Bu içki orqanizmi şlaklardan və yığılıb qalmış piylərdən təmizləyir, immuniteti artırır, soyuqdəymə əlamətlərini aradan qaldırır. Balqabaq kvası yay aylarında ürəkyanğısını da aradan qaldırmaqla orqanizmin suya olan tələbatını azaldır.
Hazırlanması
3 litrlik balona 1 stəkan basurotu yarpaqları(apteklərə satılır), 200 qram şəkər tozu və 0,5 litr balqabaq şirəsi tökülür, üzərinə su əlavə edilir. Qarışım 10 gün saxlanılır və hər yeməkdən yarım saat əvvəl 1 sətkan qəbul edilir.
4. Limon kvası
3-4 iri limon qaynar su ilə yuyulur. Qaynar su ilə yuyulmaqda məqsəd isə onun üstünə yığılma və daşınma zamanı düşə biləcək mikroblardan xilas olmaqdır.
Limonların şirəsi sıxılır, üzərinə 2,5 stəkan şəkər tozu və 20 qram maya əlavə edilir. Şirənin üzərinə 100 qram kişmiş əlavə edilib 2 gün sərin tempraturda saxlanılır. Sonra süzülür və yeməkdən əvvəl 3 xörək qaşığı qəbul edilir.
5. Zəncəfil kvası
500 qram suxari və ya 800 qram yulaf çörəyi xırdalanır. 7 qaşıq zəncəfil və ya bu miqdarda dilimlənmiş zəncəfilə 4 lit qaynar su qatılır, 5 saat saxlanılır. Sonra xırdalanmış suxari və ya yulaf çötəyi suya qatılır və qaynadılır. Bu müddətdə 30 qram maya ilıq suda həll olunur və qaynar kvasa əlavə edilərək qarışdırılır. 12-18 saat saxlanıldıqdan sonra süzülür və soyuducuya qoyulur. Zəncəfil kvasından hər gün yeməkdən qabaq yarım stəkan içilir.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 828   Tarix: 29 oktyabr 2022
f Paylaş

Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Cavan dərinin bir nömrəli sirri

Nəmləndirmə dərinin cavan qalmasında böyük rol oynayır. Məhz nəmlilik dəriyə elastiklik, hamarlıq və təravət bəxş edir. axşam.az-a istinadən bildirir ki, quru dəri həmişə qoca görünür. Dəriyə makiyaj edən də səliqəsizdi

.

İnsanlar niyə solaxay doğulur və beyinləri necə fərqlənir?

Sağ əli ilə rahat hərəkət edənlərin üstünlük təşkil etdiyi dünyada əksər şey solaxayları qeyri-dominant əllərindən istifadə edərək uyğunlaşmağa məcbur edir. Dünyada solaxayların payının əhəmiyyətli bir faiz təşkil etməsin

.

Müxtəlif yemək çeşidlərinin verdiyi fəsadlardan necə qorunaq? - AÇIQLAMA

"50 yaşdan yuxarı insanlar balıq yeməlidirlər, çünki bu yaşda bədənin əzələ kütləsini və gücünü saxlamaq üçün daha çox proteinə ehtiyacı var". Bu barədə -a Tibet təbabəti üzrə menecer Günay Seyfullayeva Novruz Bayram

.

Kolbasanı qızartmaq olmaz – Xərçəngə səbəb olur

Termal üsulla işlənmiş kolbasaları yemək sağlamlığa son dərəcə zərərlidir. Amma bununla yanaşı, insanlar üstəlik kolbasını qızardıb yeyir. .   -a istinadən bildirir ki, kolbasaları qızartmaq və ya qaynatmaq olmaz. Bəs, bun

.

"Zelyonka" və yod ləkələrindən qurtulmağın sadə yolları

Dəridəki yod və "zelyonka" ləkələrindən xilas olmaq sadə, eləcə də təsirli proses ola bilər. Bu antiseptiklərdən olan ləkələr adətən 24 saat ərzində öz-özünə yox olur. Lakin onları çıxarmaq üçün səbirsizsinizsə

.

Banan adı ilə aldığımız meyvə "afrika kartofu" imiş - Diqqət

Banan çoxlarının sevdiyi meyvədir. Onu öz cinsindən olan plantainlə tez-tez qarışıq salırlar. -a istinadən banan və plantainin fərqi barədə məlumat verir. Banan daha sarı, ətirli, yumşaq və şirin olur. Forması qövsvaridir

.

Dişlərin saralmasının əsas 9 səbəbi

Dişlərin təbii rəngi diş minasının sıxlığı, diş toxumasının keyfiyyəti (dentin) və dişlərin mikrorelyefi ilə müəyyən edilir. Bu amillər də öz növbəsində genetikadan asılıdır. Bundan əlavə, sağlamlıq vəziyyəti və ya xaric

.

Ən təhlükəli xərçəng növlərindən birinin ilk əlamətləri

Britaniyalı həkimlər dörd narahatedici əlamət açıqlayıblar. Bəzi xərçəng növləri əlamətlərinə görə erkən mərhələdə tanınır. .   -a istinadən bildirir ki, bu barədə Böyük Britaniya Milli Səhiyyə Xidmətinin ekspertləri bildiriblər

.

Yaranı necə tez sağaltmaq olar?

Dəri yaraları həyatımızın hər mərhələsində qarşılaşa biləcəyimiz bir problemdir. Bəzən kiçik kəsiklər, dərin yaralarla qarşılaşa bilərik. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər dəridə yaralar yaranan kimi həkimə müraciə

turlar.az

sonxeber.az qadin dunyasi geyim dəbləri geymler 2024 geyim 2024 düzgün makiyaj necə tez arıqlayım dieta kosmetika sanamalar qız bürcü anabaci zəhmət qogal