Limon qabığının möcüzəsi

Limon qabığının möcüzəsiLimon və onun faydaları haqqında yəqin ki, hamınızın çox məlumatı var.  Bəs limon qabığı haqıında nə bilirsiniz?  Onun möcüzələri barədə eşitmisinizmi?
Limon qabığının tərkibində A, C, B6, B1, B12 vitamini, kalsium, kalium, fosfor, manqan, sink, dəmir, pantoten turşusu var.
Limonda insan orqanizmi üçün lazım olan bütün faydalı vitamin və minerallar var. Limon həm də, sinir sistemini sakitləşdirəcək təsirə malikdir.
Limon qabığının insan orqanizminə limondan da çox faydaları var. Limonun qabığından farmakologiya, kosmetalogiya və kulinariyada daha çox istifadə edilir. Limon qabığının dəmləməsinin aşağıdakı faydaları var:
- saç və dəri üçün çox faydalıdır
- ürək və əsəb xəstəliklərində sakitləşdirici təsir göstərir
- dəmləməsi üzə sürtüldükdə akne xəstəliyini sağaldır
- tərkibindəki efir yağları əhval-ruhiyəni qaldırır
- qanda xolesterolun miqdarını azaldır
- toksinləri orqanizmdən xaric edir
- sümük sistemini möhkəmləndirir
- osteparoz, poliartrit, artritin müalicəsinə yardımçı olur
- immun sistemi möhkəmləndirir
- ağız boşluğu xəstəliklərini sağaldır
- diş əti qanaxmalarını azaldır
- orqanizmin vitamin balansını bərpa edir
- sərbəst radikalların fəaliyyətini normallaşdırır
- dəmləməsi kompres halında üzə qoyulduqda ləkələri aparır
- dərini sağlamlaşdırır
- metobolizmi yaxşılaşdırır
- artıq çəkini azaldır
- böyrəkdəki duzların tökülməsinə yardım edir.
Bundan başqa limon qabığı dəmləməsi qan dövranını nəzarət altında saxlayır.
100 qram limon qabığında 160 ml kalium, 134 ml kalsium, 129 ml vitamin C, 44 növdə qlükozidlər, müxtəlif yağ turşuları və digər çoxlu qiymətli maddələr var.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1183   Tarix: 20 dekabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

.

İt sahibi olmaq sağlamlığa faydalıdır

Mütəxəssislərin fikrincə, it sahibi olmaq həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa müsbət təsir göstərir. xəbər verir ki, aparılan araşdırmalar göstərir ki, itlərlə yaşayan insanlar daha aktiv həyat tərzi sürür və stresl

.

Mövsümi qripdən qorunmağın 5 yolu - Mütəxəssisdən tövsiyə

Qış aylarının gəlişi ilə birlikdə tənəffüs yolları infeksiyalarında, xüsusilə mövsümi qrip hallarında ciddi artım müşahidə olunur. xəbər verir ki, qulaq, burun və boğaz mütəxəssisi, dosent İsmayıl Öndər Uysal bildirib ki

.

Hərəkətsizlik xərçəng riskini artırırmı?

Son illər aparılan elmi araşdırmalar göstərir ki, fiziki aktivliyin azlığı bir sıra ciddi xəstəliklərin, o cümlədən xərçəngin yaranma riskini artıra bilər. Mütəxəssislərin fikrincə, hərəkətsiz həyat tərzi orqanizmdə maddələ

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

turlar.az

qaşların formalari toy gecesi sade makiyaj sekilleri uşaq yeməkləri vətənə aid atalar sözü psixologiya qadin donlari kosmetika novruz bayramı haxışta terezi azerbaycanli is adami amerikada gullelendi haxışda damla