Limonlu kremlə tort

Limonlu kremlə tortTərkib:
- 4 yumurta
- 1 stəkan şəkər tozu
- 1 ç.q. şəkərlə tozu
- 1 stəkan un
- 1 çimdik  duz
- 1 ç.q. qabartma tozu
Limonlu krem:
- 2 limon
- 2 yumurta
- 100 qr şəkər tozu
- 1 çimdik vanilin
- 60 qr kərə yağı
- 100 qr qara şokolad (üzərinə səpmək üçün)
Hazırlanması:
1. Sobanı qabaqcadan 180-200 C qədər qızdırın.
2. Biskvit hazırlayın. Yumurta sarısını şəkər tozu və vanilinlə ağarana qədər çalın.
3. Un qabartma tozu ilə birlikdə ələyin, yumurtalı kütləyə əlavə edin, yaxşı qarışdırın.
4. Yumurta ağı 1 çimdik duzla yaxşı çalınır, qaşıqla xəmirə əlavə olunur, ehtiyatla aşağıdan yuxarıya doğru qaşıqla qarışdırılır.
5. Formanın dibinə kərə yağı çəkin, xəmir qoyun, sobada 30-40 dəqiqə ərzində bişirin.  
6. Krem hazırlayırıq. Limon sedrasını sürtgəclə çıxardın, limon şirəsini sıxın.
7. Kiçik qazana limon sedrasını, limon şirəsini, şəkər tozunu tökürük. Qazana çalınmış yumurta, doğranmış kərə yağı, vanilin əlavə edirik, qarışdıra-qarışdıra vam odda bişiririk (təxminən 10-20 dəqiqə).
8. Soyumuş biskviti 2 hissəyə bölürük, aralarına və üzərinə krem çəkirik.
9. Şokoladı sürtgəcdən keçirin, tortun üzərinə səpin.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 2657   Tarix: 27 may 2019
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

turlar.az

adlarin menasi kosmetika mehsullari maskalar heyatda oz yerini tapan insan xosbextdir balqabaq plov balıq və dəniz məhsulları sağlamlıq xəbərləri kosmetika sac modelleri bayatı baliq burcu prostat nizami gəncəvi