Limonlu kremlə tort

Limonlu kremlə tortTərkib:
- 4 yumurta
- 1 stəkan şəkər tozu
- 1 ç.q. şəkərlə tozu
- 1 stəkan un
- 1 çimdik  duz
- 1 ç.q. qabartma tozu
Limonlu krem:
- 2 limon
- 2 yumurta
- 100 qr şəkər tozu
- 1 çimdik vanilin
- 60 qr kərə yağı
- 100 qr qara şokolad (üzərinə səpmək üçün)
Hazırlanması:
1. Sobanı qabaqcadan 180-200 C qədər qızdırın.
2. Biskvit hazırlayın. Yumurta sarısını şəkər tozu və vanilinlə ağarana qədər çalın.
3. Un qabartma tozu ilə birlikdə ələyin, yumurtalı kütləyə əlavə edin, yaxşı qarışdırın.
4. Yumurta ağı 1 çimdik duzla yaxşı çalınır, qaşıqla xəmirə əlavə olunur, ehtiyatla aşağıdan yuxarıya doğru qaşıqla qarışdırılır.
5. Formanın dibinə kərə yağı çəkin, xəmir qoyun, sobada 30-40 dəqiqə ərzində bişirin.  
6. Krem hazırlayırıq. Limon sedrasını sürtgəclə çıxardın, limon şirəsini sıxın.
7. Kiçik qazana limon sedrasını, limon şirəsini, şəkər tozunu tökürük. Qazana çalınmış yumurta, doğranmış kərə yağı, vanilin əlavə edirik, qarışdıra-qarışdıra vam odda bişiririk (təxminən 10-20 dəqiqə).
8. Soyumuş biskviti 2 hissəyə bölürük, aralarına və üzərinə krem çəkirik.
9. Şokoladı sürtgəcdən keçirin, tortun üzərinə səpin.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 2612   Tarix: 27 may 2019
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az reseptler kosmetika mehsullari toy makiyaji sekilleri naina ibrahimova aylıq bürclər adət ənənələr veremum bir arzum var babasil kökəlmək üçün efsaneler veten