Limonlu kremlə tort

Limonlu kremlə tortTərkib:
- 4 yumurta
- 1 stəkan şəkər tozu
- 1 ç.q. şəkərlə tozu
- 1 stəkan un
- 1 çimdik  duz
- 1 ç.q. qabartma tozu
Limonlu krem:
- 2 limon
- 2 yumurta
- 100 qr şəkər tozu
- 1 çimdik vanilin
- 60 qr kərə yağı
- 100 qr qara şokolad (üzərinə səpmək üçün)
Hazırlanması:
1. Sobanı qabaqcadan 180-200 C qədər qızdırın.
2. Biskvit hazırlayın. Yumurta sarısını şəkər tozu və vanilinlə ağarana qədər çalın.
3. Un qabartma tozu ilə birlikdə ələyin, yumurtalı kütləyə əlavə edin, yaxşı qarışdırın.
4. Yumurta ağı 1 çimdik duzla yaxşı çalınır, qaşıqla xəmirə əlavə olunur, ehtiyatla aşağıdan yuxarıya doğru qaşıqla qarışdırılır.
5. Formanın dibinə kərə yağı çəkin, xəmir qoyun, sobada 30-40 dəqiqə ərzində bişirin.  
6. Krem hazırlayırıq. Limon sedrasını sürtgəclə çıxardın, limon şirəsini sıxın.
7. Kiçik qazana limon sedrasını, limon şirəsini, şəkər tozunu tökürük. Qazana çalınmış yumurta, doğranmış kərə yağı, vanilin əlavə edirik, qarışdıra-qarışdıra vam odda bişiririk (təxminən 10-20 dəqiqə).
8. Soyumuş biskviti 2 hissəyə bölürük, aralarına və üzərinə krem çəkirik.
9. Şokoladı sürtgəcdən keçirin, tortun üzərinə səpin.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 2628   Tarix: 27 may 2019
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az yay geyimləri 2025 sade makiyaj sekilleri geymler 2025 orqazm maskaların hazırlanması sac düzümləri qazan kotleti hazirlanmasi novruz bayramına aid hakıştalar burclər şebnem tovuzlu zəhmət sac duzumleri