Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti
maddələr
Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi
4
yemək qaşığı
Günəbaxan yağı
bir
nömrə
soğan
2 -ci
nömrə
yerkökü
bir
nömrə
qırmızı bolqar bibəri
bir
nömrə
kərəviz sapı
bir
nömrə
kabak
2 -ci
filial
təzə soğan
bir
çay qaşığı
duz
bir
çay qaşığı
qara istiot
6
su şüşəsi
Bu
Sarğı üçün:
1/2
su şüşəsi
qatıq
2 -ci
yemək qaşığı
Şöhrət
bir
çay qaşığı
duz
bir
nömrə
yumurta sarısı
3-4
damcı
limon
Şorbanın rəngini daha aydın etmək üçün nişasta olan kartofdan istifadə etməyin.
Şorbanın rəngini daha aydın etmək üçün nişasta olan kartofdan istifadə etməyin.
Tərəvəzli şorba necə hazırlanır?
Bir tavada 4 xörək qaşığı günəbaxan yağı qızdırın. Üzərinə 1 ədəd doğranmış soğan əlavə edin və yumşalana qədər qızardın.
2 doğranmış yerkökü, 1 bolqar bibəri, 1 kərəviz sapı, 1 balqabaq və 2 doğranmış soğan əlavə edin və 1 dəqiqəlik fasilələrlə qovurmağa davam edin.
Sonra qazana 1 çay qaşığı duz, 1 çay qaşığı qara bibər və 6 stəkan su əlavə edib qarışdırın. Qapağı bağlayın və qaynadılmasına icazə verin.
Şorba qaynamağa başlayanda, ədviyyat üçün yarım stəkan qatıq əlavə etdiyiniz bir qabda 2 xörək qaşığı un, 1 çay qaşığı duz, 1 yumurta sarısı və 3-4 damcı limon çalın. .
Üzərinə qaynar şorba suyu götürün, yavaş -yavaş tökün və istiliyi bərabərləşdirin.
Qaynayan şorbanı aşağı salın və tədricən çorba qabına ədviyyat qarışığını əlavə edin.
Aşağı istilikdə başqa 10 dəqiqə bişirin və isti xidmət edin. Nuş olsun!