Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi pendirləGül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə.

Lazım olan məhsullar:

- gül kələmi - 1 baş (orta)

- yumurta - 3 ədəd

- pendir - 150-200 qr (holland pendiri və ya buna oxşar digər pendir istifadə oluna bilər)

- süd və ya qaymaq - 3-4 xörək qaşığı

- duz (zövqə görə)

- kərə yağı (tavaya çəkmək üçün)

Hazırlanması:

1. Gül kələmini təmizləyin, "gülləri" biri birindən ayırın və yuyun.

2. Kələmi duz əlavə olunmuş qaynayan suya salın və yumşalana kimi (təxminən 10 dəqiqə) bişirin. Daha sonra suyu tökün, kələmi aşsüzənə qoyun.

3. Pendiri sürtgəcdən keçirin.

4. Yumurtanı yaxşı çalın, sonra süd (və ya qaymaq) və pendiri əlavə edib kütləni yaxşı qarışdırın.

5. Tavaya ("tefal" tavadan istifadə edin) kərə yağı çəkin, gül kələmini düzün və üzərinə yumurtalı-pendirli qarışıq tökün.

6. Sobanı qabaqcadan 1800 C kimi qızdırın və gül kələmini sobada 20 dəqiqə ərzində bişirin.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2911   Tarix: 01 oktyabr 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

turlar.az

aksessuarlar yay kolleksiyasi qadin dunyasi gəlinliklər qripdən necə qorunmalı qabyuyan masin manikür və pedikür kosmetika vetene aid bayati sac modelleri novruz hakisdalari novruz bayramına aid hakışta ginekoloq