Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası ReseptiPirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi
2 -ci
litr
Bu
5-6
yemək qaşığı
düyü
bir
yemək qaşığı (yığma)
Şöhrət
bir
nömrə
yumurta
1.5
su şüşəsi
qatıq
2 -ci
çay qaşığı
duz
bir
desert qaşığı
quru nanə
Yuxarıdakılar üçün:
2 -ci
yemək qaşığı
kərə yağı
2 -ci
çay qaşığı
quru nanə
KALORİYA
183/kkal
*1 porsiya üçün

Pirinç Qatığı Çorbası Tarifinin İpucu
Şorba hazırlayarkən qatıq qarışığına düyü suyunun əlavə edilməsi və sonra bu qarışığın sobada bişirilən düyü üzərinə az -az tökülməsi çox vacibdir. Əks təqdirdə, şorbanızın tutarlılığında kəsiklər yaşaya bilərsiniz. Bu proseslər zamanı çorbanı daim qarışdırmağı unutmayın. Tutarlılıq çox qalınsa, su əlavə edə bilərsiniz.

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti Necə Hazırlanır?
Orta bir tencereye su tökün. Düyü əlavə edin. Düyü yumşaq olana qədər aşağı istilikdə bişirin.
pirincli-yogurt-corbasi1
Yoğurt, yumurta və unu bir qaba köçürün.
pirincli-yogurt-corbasi2
Yaxşı döyün və unun yığılmamasına diqqət edin.
pirincli-yogurt-corbasi3
Sobada bişmiş düyüdən bir kaşığı su götürün və qatıq qarışığı ilə yaxşıca qarışdırın. Sonra bir neçə kaşığı əlavə edərək bunu edin.
pirincli-yogurt-corbasi4
Qatıq qarışığını sobada bişirilən düyü üzərinə çox diqqətlə, nazik bir iplə tökün və eyni zamanda qarışdırın.
pirincli-yogurt-corbasi7
Bu şəkildə bütün qatığı əlavə etdikdən sonra qaynana qədər yaxşıca qarışdırın. Qurudulmuş nanə və duz əlavə edin.
pirincli-yogurt-corbasi9
Bir neçə dəqiqə daha sobada bişirməyə davam edin. Bu mərhələdə tutarlılıq çox qalınsa, su əlavə edə bilərsiniz.
pirincli-yogurt-corbasi-11
Ayrı bir tavada kərə yağı əridin və qurudulmuş nanə əlavə edin və yüngülcə yandırın. Xidmət vermədən əvvəl çorbanızın üstünə tökün.
pirincli-yogurt-corbasi-12
Sonra şorbanıza xidmət edin. Uğurlar!
pirincli-yogurt-corbasi-13

Şorbanın kəsilməməsi üçün nə edilir?
Baharatlı və ya qatıq əsaslı şorbalarda bəzən kəsmə problemləri yaşana bilər. Hamar tutarlılığı ilə möhtəşəm bir şorba hazırlayarkən nəzərə alınması lazım olan bir neçə məqam var. "Bu hiylələr nədir?" Deyənləri bu tərəfdən götürək: Narahat olmayın: Çorbaları kəsməmək üçün nə edilməlidir?

Dondurucuda şorba necə saxlanılır?
Yoğun iş günlərində uzun müddət yemək bişirmək istəmirsinizsə, vaxtınız olanda bişirməyi və dondurucuda saxlamağı üstün tutursunuzsa və ya hazırladığınız şorba gözlədiyinizdən çox olub və israf etmək istəmirsinizsə İndi dondurucuda şorba saxlamağı öyrənməyin vaxtıdır. Ətraflı məlumat üçün buradan əldə edək: Şorbanı Dondurucuda necə saxlamaq olar?

Mətbəx     Baxılıb: 2334   Tarix: 27 sentyabr 2021
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

turlar.az

gozel gorunmek makiyaj etmek qaydalari qaşların formalari xiyar tutması göz xəstəlikləri dəbli bloq sahibələri faydalı qidalar kosmetika haxışda qurd xəstəliklərinə qarşı mualicə hakışta sağlıq bahar