Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin
Kalori - təxminən 250 kalori
Tərkibi:
Gül kələmi - 1 ədəd.

Süd - 0,5 l.
Krem - 100 ml
Sarımsaq - 3 diş
Sərt pendir - 100 q
Kərə yağı - 25 q
Dadmaq üçün duz
Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot
Pişirmə üsulu:
Kiçik bir qazanda süd və suyu bərabər nisbətdə birləşdirin, dadına görə duz əlavə edin və qızdırın. Qarışıq qaynadıqda, əvvəllər kiçik çiçəklənmələrə sökərək, gül kələm əlavə edin. 10 dəqiqə bişirin.
Pendir sürtgəcdən keçirin. Yarısını krem, xırda doğranmış sarımsaq və ağ bibərlə qarışdırın.
Bir çörək qabını kərə yağı ilə yağlayın, bişmiş gül kələmini qoyun və pendir-krem qarışığı ilə örtün. Çörək qabını 200 dərəcəyə qədər qızdırılan bir sobaya qoyun və 10 dəqiqə saxlayın. Sonra - yeməyi qalan pendirlə səpin və 5 dəqiqə daha sobaya qayıdın.

Vejetaryen köri
Kalori - təxminən 290 kalori
Tərkibi:
Ampul soğanları - 2 ədəd.
Kartof - 5-6 ədəd.
Haşlanmış noxud - 70 q
Pomidor - 6 ədəd.
Tomat pastası - 2 xörək qaşığı
Su - 250 ml
Yaşılları dadmaq
Dadmaq üçün duz
Bibər dadına görə
Pişirmə üsulu:
Bitki yağı içərisindəki bir tavada incə doğranmış soğanı və tomat pastasını birləşdirin, qarışdırın və soğanlar yumşalana qədər 10 dəqiqə bişirin.

Yaşılları xırda doğrayın, soyulmuş kartofları kublar halında kəsin və noxudla birlikdə tencereye tomat pastasında qızardılmış soğana əlavə edin. 5 dəqiqə bişirin.
Bitki qarışığına doğranmış pomidor əlavə edin və bir stəkan su ilə örtün. Bir qaynadək gətirin, örtün və 10-15 dəqiqə bişirin. Sonra - qapağı çıxarın və 10 dəqiqə daha odda saxlayın.
Sonda otları əlavə edin və qarışdırın.
Göbələk ilə bişmiş badımcan
Kalori - təxminən 200 kalori
Tərkibi:
Patlıcan - 1 ədəd.
Şampinonlar - 150 q
Qırmızı bibər - 1 ədəd.
Ampul soğanları - 1/2 ədəd.

Sarımsaq - 1 mixək
Parmesan pendir - 50 q
Yağsız süd - 50 ml
Dadmaq üçün duz
Bibər dadına görə
Pişirmə üsulu:
Patlıcan yarısını kəsin, quyruğunu çıxarın. Bıçaqla pulpa içərisində çarpaz bir kəsik edin. Patlıcanları bir xörəyin üzərinə qoyun və 15-20 dəqiqə 180 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin, sonra soyudun.
İncə doğranmış soğanı və sarımsağı bir tavada qızartıncaya qədər qovurun. Zövqə görə incə dilimlənmiş göbələk, duz və istiot əlavə edin. 7-10 dəqiqə sonra istidən çıxarın.
Bişmiş badımcandan pulpa diqqətlə çıxarın, doğrayın və soğan-göbələk qarışığına əlavə edin. Qarışdırın.
Hazır olan içi badımcana qoyun, üstünə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin və 10-15 dəqiqə 200 dərəcə qızdırılan sobaya göndərin.

Türkiyə brokoli və balqabaq ilə yuvarlanır
Kalori - təxminən 230 kalori
Tərkibi:
Türkiyə filesi - 250 qr
Balqabaq - 1 ədəd.
Ampul soğanı - 1 ədəd.
Brokoli - 200 q
Tomat pastası - 40 q
Köri - 3 q
Limon - 1 ədəd.
Dadmaq üçün duz
Qara bibər dadına görə
Pişirmə üsulu:
Hinduşkanı incə dilimlərə kəsin, soğanı və brokkoli incə doğrayın. Balqabağı tərəvəz soyucu ilə incə dilimlərə kəsin.

Hinduşka balqabağının dilimlərinə qoyun, incə bir tomat pastası ilə fırçalayın, soğan səpin, brokkoli əlavə edin, köri əlavə edin, limon suyu ilə çiləyin, dadına görə duz və istiot əlavə edin. Sıx bir rulon yuvarlayın və perqamentə, sonra da folqa ilə sarın.
Hazır rulonu 35-40 dəqiqə 180 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin.
Kuşkonmaz ilə Frittata
Kalori - təxminən 260 kalori
Tərkibi:
Yumurta - 3 ədəd.
Qulançar - 200 q
Yağsız yağ - 1 çay qaşığı
Sərt pendir - 30 q
Dadmaq üçün duz
Bibər dadına görə

Pişirmə üsulu:
Yumurtaları dərin bir qabda sərt olana qədər çalın. Zövqünüzə görə duz və istiot əlavə edin.
Kuşkonmazı duzlu qaynar suya qoyun, odunu söndürün və bir neçə dəqiqə qaynar suda saxlayın. Sonra - qurudun.
Dərin bir qızartma qabını bitki yağı ilə yağlayın, içərisinə döyülmüş yumurtaları tökün və bir neçə dəqiqə buraxın ki, dibi biraz bişsin.
Üzərinə qulançar qoyun, üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin və tavanı yumurta tam hazır olana qədər 5-7 dəqiqə 180 dərəcə qızdırılmış sobaya qoyun.
Ispanaqlı karides salatı
Kalori - təxminən 195 kalori
Tərkibi:
Ispanaq - 150 q

Karides - 350 q
Albalı pomidorları - 100 q
Balzamik sirkə - 1 xörək qaşığı
Sarımsaq - 1 mixək
Dadmaq üçün duz
Bibər dadına görə
Pişirmə üsulu:
Karidesləri duzlu suda bişirin, sərinləyin və soyun.
Soyulmuş karidesləri zeytun yağına qovurun, incə doğranmış sarımsaq əlavə edin.
Ispanağı doğrayın, bir boşqaba qoyun, balzamik sirkə ilə tökün. Sonra doğranmış albalı pomidorları və qızardılmış karides əlavə edin. Qarışdırın.
Minestrone
Kalori - təxminən 295 kalori
Tərkibi:
Sarı bibər - 1 ədəd.

Balqabaq - 100 qr
Kərəviz kökü - 100 q
Yerkökü - 100 q
Balqabaq - 100 q
Pomidor - 100 q
Sarımsaq -10 q
Pırasa kökü - 100 q
Parmesan pendir - 50 q
Pişirmə üsulu:
Tərəvəzləri yaxalayın, soyun və kublara kəsin. Sonra sıx tərəvəzlər (kərəviz, yerkökü və balqabaq) yumşalana qədər yavaş odda 15-20 dəqiqə qovurun. Sonda pomidor əlavə edin və 5 dəqiqə daha qaynadın.
Bir litr su tökün, dadına görə duz və istiot əlavə edin və daha 15-20 dəqiqə qaynadın.
Hazır yeməyi üstünə rendelenmiş Parmesan pendir ilə verin.
Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 YeməkAsan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 YeməkAsan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 YeməkAsan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 YeməkAsan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 YeməkAsan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 YeməkAsan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Mətbəx     Baxılıb: 28804   Tarix: 13 oktyabr 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti

Kremli toyuq resepti üçün maddələr. Toyuq üçün:. 3. nömrə. toyuq budu. 5. yemək qaşığı. zeytun yağı. 2 -ci. diş. sarımsaq. bir. çay qaşığı. quru kəklikotu. bir. desert qaşığı. limon qabığı. bir. desert qaşığı. duz. bir. ça

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az sade makiyaj sekilleri geyim necə seçməli toy makiyaji sekilleri aciq cinsi elaqe 2025 gəlinliklər salatlarin hazirlanmasi moda xəbərləri vətənə aid bayatılar kurtlar vadisi ariqlamaq gəncə gözəllik