Makaronu pendir və ketçupla yeməyin, yoxsa
Bəzi sevimli yeməklər daha az yeyilməlidir. Mütəxəssislər pendir və ketçuplu makarondan imtina etməyin yollarını açıqlayıblar.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, makaronda nişastalı karbohidratlar, ketçupda isə pomidor turşusu var. Bu birləşmə mədəmiz üçün çətin həzm olunur.
Səbəb qlükoza tədarükünə cavab olaraq insulinin intensiv istehsalı və qan şəkərinin səviyyəsinin artmasıdır. Pendirli makaron dadlı və olduqca populyar bir yeməkdir, ancaq yenə də uzaq durmaq lazımdır.
Makaron, zülaldan fərqli bir həzim müddətinə malik olan nişastalar baxımından zəngindir. Bu səbəbdən bu gecikmə halı qıcqırma və həzm problemlərinə gətirib çıxarar. Makaron və ət üçün də eyni şey aiddir.
Qidalanmaq üçün sadəcə bir protein mənbəyi seçin. Ancaq eyni boşqaba çoxlu zülal qoymaqdan uzaq durmalısınız.
Milli.Az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Kənan İmirzalıoğlu deputat olmaq istəyir - İDDİA
"Avroviziya 2026"da 35 ölkə çıxış edəcək
Protein tozları həqiqətən lazımlıdır? - Mütəxəssisdən açıqlama
Nadir hallarda qadınların başına gəlir, amma səbəb eynidir
Meray Keri illərdir birinciliyini qoruyur
İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar
Bu qarışımı içsəniz, qışda heç xəstələnməyəcəksiniz