Mal-qaranın kəsimi zamanı zəruri qaydalar
Mal-qara baytarlıq-sanitariya, sanitariya-gigiyena tələblərinə uyğun kəsilməlidir.
Ətin keyfiyyəti heyvanın növündən, yaşından, cinsindən, köklük dərəcəsindən asılıdır.
Mal-qaranın kəsimi zamanı zəruri qaydalar:
- Kəsimə aparılan heyvan düzgün daşınmalı
- Baytar mütəxəssis tərəfindən müayinə olunmuş yalnız sağlam heyvanlar kəsilməli
- Kəsimxanada baytarlıq-sanitariya, sanitariya-gigiyena tələblərinə ciddi riayət olunmalı
- Kəsimdə istifadə ediləcək ləvazimatlar təmiz olmalı, qəssab sanitar geyim geyinməli
- Kəsilmiş heyvan emalı zamanı ardıcıllıq gözlənilməli
- Əldə olunmuş ətin və heyvanın daxili orqanlarının baytarlıq-sanitar ekspertizası aparılmalı
- Saxlanma müddətini artırmaq üçün cəmdək və içalat soyuducuda düzgün dondurulmalı
- Ət və heyvanın daxili orqanları satış müəssisələrinə gigiyenik daşınmalı
Milli.Az /news.milli.az









Hülya Avşar ekranlara qayıdır
Azadlığa çıxan Rəqsanədən ilk AÇIQLAMA - 'Çox sevincliyəm
Durovu bu görüntüyə görə ələ saldılar - FOTO
Eurovision' iştirakçıları olan əkiz bacılar evdə ölü tapıldı - FOTO
Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin
Qışda qadınlarda istəksizliyin səbəbi açıqlandı
Dişləri gündə 3 dəfə fırçalamaq lazım deyilmiş - Həkimdən xəbərdarlıq
Zamiq bu ifaçını 'vicdansız' adlandırdı
Metanol zəhərlənməsi ilə bağlı xəbərdarlıq
Deniel Redkliff Dominik Maklaflinə məktub yazıb
Azərbaycanlıların ən sevimli içkisi qaynar qəbul ediləndə xərçəng yaradırmış
Rəqsanə ev dustaqlığına buraxıldı
Kartof dilimini ayağın altına qoymaq soyuqdəyməni müalicə edir? - Mütəxəssisdən açıqlama