Market çörəklərinin mayasında olan 20 təhlükəli maddə - HƏKİMDƏN DƏHŞƏT

Market çörəklərinin mayasında olan 20 təhlükəli maddə - HƏKİMDƏN DƏHŞƏTMüasir çörəklər, ən bahalısından tutmuş adi zavod çörəyinə kimi yeni maya ilə hazırlanır. Bu mayadan hazırlanmış çörəyi yedikdə, o bizim qanımıza keçərək, çoxalmağa başlayır və bizim vitamin, mineral, zülal ehtiyatımızı dağıdır. Əvəzinə isə öz toksinlərini qanımıza buraxır.
Milli.Az bildirir ki, bu sözləri Rusiyanın məşhur həkimi, tibb elmləri namizədi Viktor Xruşev deyib. O, artıq özü də gündəlik menyusundan çörəyi çıxarıb.
"Maya orqanizmə parazit kimi hücum edir. Maya çörəyin içində bişəndə yapışqan kimi kapsulaya çevrilir. Bu kapsullar bağırsaqda açılır və bağırsağın selikli qişasına yapışır. Nəinki bağırsaqda, həmçinin qanın plazmasında yaşayaraq, sürətlə sərbəst çoxalırlar. Nəticədə müxtəlif toksiki zəhərlənmələr, göbələk xəstəlikləri, immunitet zəifləməsi, xroniki xəstəliklər yayılır. Əgər indi mayalı xəmir yeməyi tərgitsək, yalnız 5 ildən sonra qanın plazmasındakı maya təmizlənə bilər.
Ötən əsrin 40-cı illərinə kimi çörəkdə tamam başqa maya istifadə olunurdu. Ona görə müharibə və aclıq dövrünün insanları çətin şəraitə baxmayaraq daha sağlam və uzun ömürlü idilər. Həkim nədir biıməzdilər. O mayanı "xmelevim" adlandırırdılar. O, insanın simbiotik mikrflorasını dağıtmırdı, faydalı bakteriyaları öldürmürdü, xəmir bu mayada 1 sutkaya gəlirdi.
Sonrakı illərdə çörək istehsalı artdığından istehsal prosesini asanlaşdırmaq üçün termofil maya icad olundu ki, bu mayada xəmir 1 saata gəlir.
Bu maya insanın simbiotik mikroflorasını dağıdır, yoğun bağırsaqda faydalı bakteriyaları öldürür, bununla da vitamin, amin turşuları, bioloji aktiv maddələrin sintezi zəifləyir. Mayadan 500 növ göbələk yaranır ki, onun 30-u insan üçün ölümcüldür.
Hazırda dünyada 80% böyüklər, 95% uşaqlar arasında göbələk xəstəlikləri artıb. Bu xəstəlikləri müasir aptek dərmanları da sağalda bilmir.
QOST təlimatına görə çörəkbişirmə müəssisələrində istifadə olunan presslənmiş mayanın hazırlanması üçün aşağıdakı materiallar istifadə olunur:
-Pivə istehsalında istifadə olunan solod
-Kartof nişastası
-Duz
-Ammiak
-Ammoniy
-Fosfomin
-Kaliy
-Karbamid
-Maqniy
-Süd turşusu
-Tiamin bromid
-Biotin
-Köpük verici maddə
-Plastifikator
-Formalin
-Emulqator
-Poliqliserin efiri
-Soda
-Bor turşusu
-Hidrogen peroksid
-Pambıq və tənzif
Bütün bunlar maya yetişdirilməsi üçün lazım olan kimyəvi mühitdir. Maya isə göbələkdir.
Uşaqlarda körpəlikdən baş qaldıran immunitet zəifliyi, allergik xəstəliklər, mədə-bağırsaq pozulmalarının səbəbini çox yerdə axtarırsız, amma masanın üzərində olan çörəyi görmürsüz. /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 3707   Tarix: 21 iyul 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Zərərli nə yeyirsinizsə yeyin - Bu meyvələr onların zəhərini bədəndən təmizləyir

Orqanizmdə toksinlərin təbii şəkildə xaric olunmasına yardım edən bir çox məhsul var. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı bioloq İrina Lyalina məlumat verib. Onun sözlərinə görə orqanizmi zərərli maddələrdən təmizləmək baxımında

.

89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey

89 yaşlı, hələ də aktiv işləyən və qida sənayesinə qarşı apardığı mübarizə ilə tanınan məşhur qidalanma professoru Marion Nestle uzun ömrünün sirrini paylaşıb.  xəbər verir ki, Nestle günə süd və şəkərsiz bir neçə finca

.

Ən sağlam süd növü açıqlandı– İnək südü siyahıda deyil

Son araşdırmalar südlərin qida dəyərini müqayisə edərək ən faydalı növü müəyyən edib. Mütəxəssislərin açıqlamasına görə, ən yüksək qida dəyərinə malik süd keçi südü hesab olunur. xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislə

.

Azərbaycanlıların ən sevimli içkisi qaynar qəbul ediləndə xərçəng yaradırmış

Dünyada ən çox içilən içkilərdən biri olan çay səhv formada qəbul edildikdə bağırsaq və qaraciyər sağlamlığına ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, Harvard təhsilli qastroenteroloq Dr Saurabh Sethi milyonlarla insanı

.

Belə xasiyyətli insanlar getdikcə "dəli olur"

"Cəmiyyətdə çox vaxt keyfiyyət və təhlükəsizliklə əlaqələndirilən bu xüsusiyyət əslində vaxt itkisinə, emosional gərginliyə və gündəlik səhvlərin şəxsi faciə kimi qəbul edilməsinə gətirib çıxarır". xəbər verir ki

.

Kartof dilimini ayağın altına qoymaq soyuqdəyməni müalicə edir? - Mütəxəssisdən açıqlama

Son günlər sosial şəbəkələrdə xüsusilə "TikTok"da çiy kartof dilimlərinin corabın içində saxlanılaraq soyuqdəyməni müalicə etdiyi iddiası yenidən gündəmə gəlib. xəbər verir ki, lakin mütəxəssislər bu üsulun he

.

Gün ərzində neçə stəkan kofe içmək olar?

Gündə 4 stəkandan çox qəhvə içmək mənfi təsirlərə səbəb olur. xəbər verir ki, qəhvə təravətlə oyanmaq və diqqəti artırmaq üçün çoxlarının gündəlik vərdişinə çevrilib. Lakin mütəxəssislər bildirirlər ki, gündə dörd stəkanda

.

"Mayalı məhsullar ürəyin "evini yıxır"

Kardioloq ürəyin sağlam qalmasına kömək edən qidaları açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı kardioloq Anton Vaxlyaev gündəlik qidalanmada daha çox təzə tərəvəz, meyvə və göyərtiyə yer verilməsini tövsiyə edib. "Kaliuml

.

Anemiya yarada biləcək xəstəlik açıqlanıb

Anemiyaya səbəb ola biləcək xəstəlik məlum olub. xəbər verir ki, revmatod artrit zamanı bədəndə gedən iltihabi proseslər qanda hemoqlobin səviyyəsinin aşağı düşməsinə səbəb ola bilər. İltihab artdıqda "interleykin-6"

turlar.az

geyim və ayaqqabılar qadın geyimi yemek reseptleri gürcü mətbəxi qaslar dirnaq pilkalamaq yumurta ile uz maskalari kosmetika səməd vurğun novruza aid hakista dostluq dolça uşaq nece olur