Mədə yanğısından əziyyət çəkənlərə MÜJDƏ - Dərmana pul xərcləməyəcəksiniz

Mədə yanğısından əziyyət çəkənlərə MÜJDƏ - Dərmana pul xərcləməyəcəksinizMədə yanğısı günün istənilən anında qəfil ortaya çıxaraq narahatlığa səbəb ola bilər. Lakin Amerikalı gastroenteroloq Cosef Salhab bu narahatlığı cəmi bir neçə dəqiqə ərzində, üstəlik dərman istifadə etmədən aradan qaldırmağın mümkün olduğunu bildirib.
Milli.Az xəbər verir ki, bu barədə həkim özünün "Instagram" səhifəsində paylaşım edib.
Nə kömək edir?
Mədə yanğısı - adətən mədə turşusunun qida borusuna keçməsi nəticəsində yaranan yanma hissidir.
Dr. Salhab bu vəziyyətə qarşı iki sadə və təsirli üsul tövsiyə edir:
"Şəkərsiz saqqız və ya boğaz konfetlərindən istifadə edin və gəzməyə başlayın. Bir neçə dəqiqə içində yanğının azaldığını görəcəksiniz".
Bu üsul ağızda tüpürcək ifrazını artırır, tüpürcək isə qida borusuna keçərək turşuya qarşı qoruyucu qat yaradır. Bundan əlavə, çeynəmə hərəkəti bədəni yemək yeyildiyinə "inandırır", nəticədə qida borusu hərəkətə keçərək artıq turşunu oradan uzaqlaşdırır.
Gəzinti də kömək edir
Araşdırmalar göstərir ki, müntəzəm gəzinti həzm sisteminə müsbət təsir edir - iltihabı azaldır, həzm prosesini yaxşılaşdırır. Bu səbəbdən, yeməkdən dərhal sonra uzanmaq əvəzinə qısa bir gəzinti etmək tövsiyə olunur. Gəzinti həm də qan şəkərini tənzimləyir, ömrü uzadır və stressi azaldır.
Mədə yanğısının əsas səbəbləri:
Həddindən artıq yemək - mədənin həddindən artıq dolması və təzyiqin artması nəticəsində turşu qida borusuna keçir;
Qızartma və ədviyyatlı yeməklər - turşu istehsalını artırır;
Qəhvə, alkoqol, şokolad və qazlı içkilər;
Siqaret çəkmək - turşuluğu stimullaşdırır;
Stress - mədənin hərəkətliliyini pozur və turşuya qarşı həssaslığı artırır;
Yeməkdən dərhal sonra uzanmaq - turşunun geri qayıtmasına şərait yaradır;
Hamiləlik və ya artıq çəki - mədəyə təzyiq artdığı üçün reflüks yaranır.
Bu sadə üsullar, xüsusilə dərmansız həll yolları axtaranlar üçün əla alternativ hesab olunur.
Kənan
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 914   Tarix: 21 aprel 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

.

İsti su ilə çimənlərə pis xəbər

Dəri həkimi duşda düzgün yuyunma qaydasını açıqlayıb. xəbər verir ki, dəri həkimi Nikoll Negbenebor bildirib ki, insanların əksəriyyəti duşda səhv üsullarla yuyunurlar. Onun sözlərinə görə duşda əsas məqam suyun düzgün temperaturudur

.

Ayaq göbələyi necə keçir? Ayaq göbələyinə nə kömək edir?

Ayaq göbələyi geniş yayılmış dəri problemlərindən biridir və ayaq dərisində müəyyən göbələk növlərinin çoxalması nəticəsində yaranır. Ən çox barmaqların arasında müşahidə olunsa da, növündən asılı olaraq ayağın üst hissəsində

.

Niyə səhərlər acqarına ilıq su içməliyik?

Son illər sağlam həyat tərzi ilə bağlı tövsiyələr arasında acqarına ilıq su içmək geniş yayılıb. xəbər verir ki, aparılan müşahidələr və elmi məlumatlar bu vərdişin həzm sistemi və ümumi orqanizm fəaliyyəti üçün müsbət təsirlə

.

Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış

Pendirin istehlakı demensiyanın qarşısını almağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, İsveçli alimlər yağlı süd məhsulları, xüsusilə yağlı pendirlər və krem məhsullarının demensiya riskini azalda biləcəyini müəyyən ediblər. Araşdırmad

.

Hərəkətsizlik xərçəng riskini artırırmı?

Son illər aparılan elmi araşdırmalar göstərir ki, fiziki aktivliyin azlığı bir sıra ciddi xəstəliklərin, o cümlədən xərçəngin yaranma riskini artıra bilər. Mütəxəssislərin fikrincə, hərəkətsiz həyat tərzi orqanizmdə maddələ

.

Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır

Dəmir preparatlarını qəhvə, çay, şərab və süd məhsulları ilə qəbul etmək onların mənimsənilmə effektivliyini azaldır. xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Yelena Şafranskaya məlumat verib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, qı

.

Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida

Yeni il süfrəsində bol çeşidli yeməklər mədə-bağırsaq sistemi üçün ciddi risklər yarada bilər. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar bayram sevincini sağlamlıq problemləri ilə əvəz edə bilər. xəbər verir ki, EuroOnc

turlar.az

makiyaj instagram geyim şəkilləri donlar 2025 seks hekayələri şorbalar daglar haqqinda cavanlaşdırıcı maskalar kosmetika heyati aslan baldiza aid haxisda eqreb mekteb