Məşhur dietoloq ən təhlükəli şirniyyatları AÇIQLADI
Şirniyyatın tərkibi nə qədər mürəkkəb olsa, orqanizm üçün bir o qədər təhlükəlidir.
Publika.az Rusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, bu barədə dietoloq, tibb elmləri namizədi Lyudmila Zotova məlumat verib.
Bu baxımdan ən təhlükəsizi "monotərkibli" məhsullardır. Məsələn, şokolad, mürəbbə və ya bal. Mütəxəssisin sözlərinə görə, onlar onlarla maddədən ibarət olan desertdən daha zərərsizdir. Marmelad, zefir, tünd şokolada diqqət etməlisiniz.
Ən zərərlilərinə qızardılmış şirniyyatları daxil etmək olar. Çək-çək (buğda unundan hazırlanmış yumşaq xəmirdən və çiy yumurtadan hazırlanır) və digər bu kimi şirniyyatlara çox miqdarda sadə şəkər və yağlar daxildir.
İkinci yerdə ləzzətli maya xəmiri gəlir. Üçüncü yerdə şokolad batonları və qaymaqlı tortlardır.
"Mikrobiologiya baxımından bütün zülallar və südlü çərəzlər təhlükəlidir" , - deyə dietoloq bildirib.
Şirniyyat seçərkən onların tərkibinə və görünüşünə diqqət yetirməyə dəyər. Məhsulun parlaq rəngi varsa, çox güman ki, zərərli boyaq maddələri istifadə edilib.
Aytən Məftun /publika.az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş
Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir
MadTeen-in səhhətində problem yarandı - Səhnədən gedir
Keçmiş xanımı Mustafanı məhkəməyə verdi - Aliment ödəmir
Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA
Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı
Orxan Lökbatanlı xanımına biznes qurdu
Sevgi ilə qurulan ailə də, dostluq da dağıla bilməz' - Fərda
Blok 3 konsertlərini ləğv etdi
Yalvar-yaxar edib efirimə gəlir, sonra da...' - Vüsalə onu tənqid etdi
Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida