Meyvələrin sirri

Meyvələrin sirriÜzüm.
Bədənin, zehnin gücünü artırır, qan yaradır. Orqanizmdə yığılıb qalan zəhərli maddələri orqanizmdən xaric edir, arterial təyziqi aşağı salır. Mədə və qaraciyər xəstəlikləri zamanı, splenomeqaliyada, revmatizm xəstəliyində iltihab əleyhinə təsir göstərir. Qəbizliyi aradan qaldırmaqla yanaşı, orqanizmin B vitamininə olan təlabatını ödəyir. Hamiləlik zamanı ürəkbulanmanı aradan qaldırır, dərini gözəllşdirir. Üzüm böyrəklərdəki qum və daşların tökülməsinə kömək edir, orqanizmi möhkəmləndirir.
Armud.
Böyrəklərin fəaliyyətini artırır, sidikqovucu təsirə malikdir. Endokrin vəzlərin yaxşı işləməsinə yardım edir. Qəbizyliyi, zehni yorğunluğu aradan qaldırır, həzmin getməsini sürətləndirir. Armudun şirinliyi nə qədər olursa, olsun qanda şəkərin miqdarını artırmır. Yeməkdən sonra yeyilməsi daha faydalıdır.
Şaftalı.
Sinir və mədə-bağırsaq sistemi xəstəliklərinə faydası böyükdür, antioksidant təsirə malikdir. Bağırsaqlardan qurdların xaric olmasına yardım edir. Sidik yollarının xəstəliklri zamanı əvəzolunmaz təsirə malikdir. Gün ərzində bir-neçə dəfə şaftalı yeməklə diet saxlayaraq arıqlamaq mümkündür. Şaftalı sümükləri möhkəmləndirmək qabiliyyətinə malikdir.
Alma.
Tərkibindəki vitaminlər sayəsində immun sistemini möhkəmləndirir, qanda şəkərin miqdarını normada saxlayır, xolesterolu aşağı salır. Orqanizmin müqavimətini atrırır, əzələlərdə baş verən ağrıları azaldır.
Tut.
Sidikqovucu və bağırsaq işlədici təsirə malikdir. Qaraciyər və öd xəstəlikləri zamanı faydası böyükdür.
Ərik.
Tərkibində olan kaliumun sayəyində ürək və damar xəstəlikləri zamanı faydası böyükdür.
Yerkökü.
Tərkibində olan A, B, C, D, E vitaminləri sayəsində dəri və sümük sisteminə faydası böyükdür. Yerkökü hüceyrələrin yenilənməsinə yardımçı olur, saçları canlandırır, görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırır.
Yemiş.
Tərkibi olan A vitamini, kalium və fol turşusu ilə zəngindir. Damarlarda daralmaların qarşısını alır, bağırsaqların yaxşı işləməsinə yardım edir. Göz xəstəliklərində faydası var.
Portağal.
Portağalın tərkibi C vitamini ilə zəngindir. Portağal immuniteti qaldırır, müqaviməti artırmaq qabiiyyətinə malikdir. Bir çox xəstəliklərdən sonra orqanizmin sağlamlığını bərpa eləmək üçün faydalıdır.
Çiyələk.
Qan artırıcı təsirə malikdir. Hüceyrələrin yenilənməsinə yardım edir, dərini gözəlləşdirir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 841   Tarix: 16 avqust 2022
f Paylaş

Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Qara zirənin inanılmaz faydaları - Hər gün səhər acqarına

Təbii dərman kimi istifadə olunan qara zirə(çörəkotu) əsrlər boyu alternativ təbabətdə istifadə olunur. Hazırda da qara zirə həm müalicə məqsədi, həm də ləzzətli dadına görə tez-tez yediyimiz yeməklərdə istifadə olunur. Anca

.

Bunları etsək daha çox yaşaya bilərik - naturopat Günay Seyfullayeva qlobal problemdən danışdı

Ürək-damar sağlamlığının qorunması uzun və sağlam ömür sürməyin bir nömrəli şərtidir. Bəs ürək-damar xəstəliklərinin təsirlərini azaltmaq və həyat keyfiyyətini yaxşılaşdırmaq üçün nələr etməliyik?. Bununla bağlı saytımız

.

Banan adı ilə aldığımız meyvə "afrika kartofu" imiş - Diqqət

Banan çoxlarının sevdiyi meyvədir. Onu öz cinsindən olan plantainlə tez-tez qarışıq salırlar. -a istinadən banan və plantainin fərqi barədə məlumat verir. Banan daha sarı, ətirli, yumşaq və şirin olur. Forması qövsvaridir

.

Yuxusuzluğun beş əsas səbəbi

Xroniki yuxusuzluğun fizioloji səbəbləri ola bilər. .   -a istinadən xəbər verir ki, bunu ingiltərəli mütəxəssis Mayk Koçiş deyib. Koçiş yuxu problemlərinin beş səbəbini açıqlayıb. Onun sözlərinə görə, yuxu pozğunluğunu dah

.

Qatığı daha faydalı etməyin yolu

Şəfa mənbəyi olan qatığın içinə 1 qaşıq kətan toxumu əlavə etdikdə, verdiyi güclü təsirlərə inanmayacaqsınız. Toxumlar sağlamlığımız üçün vacib vitamin və minerallar təmin edən qidalardır. Omeqa-3 yağ turşuları, lif, zülal

.

Beyin sağlamlığı üçün ən yaxşı 5 balıq növü

Beyin insan bədəninin ən mürəkkəb və sirli orqanlarından biridir. Optimal qidalanma ilə qocalığa qədər tam gücü ilə işləyir. Ancaq təəssüf ki, bir çox yemək vərdişlərimiz onun sağlamlığına xələl gətirə bilər.   -a istinadən xəbə

.

Orqanizmi zamanla dağıdıb məhv edən qidalar

Yeməyə vərdiş etdiyimiz, süfrəmizdən əskik etmədiyimiz qidalar birdən yox, zamanla, asta-asta orqanizmi daxildən dağıdır. -a istinadən xəbər verir ki, adı açıqlanmayan diyetoloq bu qidalar barədə xəbərdarlıq edib:. "Yediyimi

.

Qarın yağlarını əridən 6 QİDA

Daha çox oturaq həyat tərzi, balanssız qidalanma vərdişləri və genetik faktorlar qarın nahiyəsində yağlarına səbəb ola bilər. Ancaq bu yağları sağlam qidalanma ilə əritmək mümkün ola bilər.   -a istinadən qarın yağını azald

.

İmsakda bunları yemək ziyanlıdır

Ramazan ayında istehlak edilən qidalara diqqət etmək lazımdır. Qida qəbulu gün ərzində baş vermədiyi üçün imsak vaxtı yediyimiz qidaların müəyyən tarazlıqda olması lazımdır. Bəzi qidaların qəbulu toxluq hissinin azalmasın

turlar.az

sonxeber.az geyim və ayaqqabılar yemek reseptleri reseptler körpə və ona qulluq hamiləlik və analıq toy donlari 2024 toy dəbi kosmetika xanım az usaq geyimleri insan maraqli hakistalar pomidor