Meyvələrin ulduzu – Faydaları sonsuzdur

Meyvələrin ulduzu – Faydaları sonsuzdurTropik meyvələr gündən-günə populyarlaşır. Xüsusilə son illərdə bu meyvələrə artan tələbat təsadüfi deyil. Baha qiymətə satılsalar da, dadları, zəngin qida tərkibləri və faydaları ilə diqqət mərkəzindədirlər.
Tropik meyvələrin hər birində fərqli vitaminlər, minerallar və antioksidantlar olsa da, sağlamlığa müxtəlif müsbət təsirlər göstərirlər. Dadı, görünüşü və faydalı xüsusiyyətləri ilə ən çox sevilən tropik meyvələrdən biri "karambola" və ya digər adı ilə ulduz meyvəsidir.
Milli.Az medicina.az-a istinadla ulduz meyvəsinin elə də çox bilinməyən faydalarını təqdim edir:
- Ulduz meyvəsi liflə zəngin qidadır və həzm sistemini tənzimləməyə kömək edərək qəbizliyin qarşısını alır. Həzmə kömək edən fermentləri artıraraq həzmi asanlaşdırır və həzm sisteminin daha səmərəli işləməsini təmin edir.
- Antioksidantlarla zəngin olduğu üçün bədəni zərərli sərbəst radikallardan qoruyur və hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır.
- Karambola C vitamini baxımından limon və portağaldan üstün olan yeganə meyvədir. Ona görə də immunitet sistemini gücləndirir, bədəndəki sərbəst radikallara qarşı qorunma təmin edir və dəri sağlamlığını dəstəkləyir.
- Bədəndə dəmirin udulmasını artırmaqda da da mühüm rol oynayır.
- Ulduz meyvəsi kalsium, fosfor və maqnezium kimi minerallarla zəngindir. Bu minerallar sümük sağlamlığını dəstəkləyir və sümük sıxlığını artırır.
- Lif tərkibi və aşağı kalorili olması sayəsində çəkisinə nəzarət etmək istəyənlərin seçimidir. Aşağı kalorili bu meyvə qəlyanaltı kimi istehlak edilə bilər. Bu zaman toxluq hissi verərək həddindən artıq yemək riskini azaldır.
- Aşağı glisemik indeksi sayəsində qan şəkərini tarazlayır, diabet riskini azaldır.
Qeyd edək ki, ulduz meyvəsini salatlara, smuzilərə və desertlərə əlavə etmək olar.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 857   Tarix: 11 mart 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ailənizdə infarkt olan varsa... - Araşdırmanın qorxunc nəticələri üzə çıxdı

Genetik xəstəlik qan xolesterini xeyli artırır. xəbər verir ki, bu qənaətə "Mayo Clinic"in tədqiqatçıları gəlib. Ailəvi hiperxolesterinemiya yüksək xolesterin səviyyəsinə və erkən ürək-damar xəstəliklərinə səbə

.

Saçınız tez yağlanırsa, belə edin - 20 qəpiklik çarə

Bəzi istifadəçilər saç baxımında ev üsulları axtararkən şampunun içinə aspirin əzib qarışdıraraq saçlarını yumağa başlayıblar. xəbər verir ki, əsas məqsəd ölü dəri hüceyrələrini təmizləmək, baş dərisini sakitləşdirmək v

.

89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey

89 yaşlı, hələ də aktiv işləyən və qida sənayesinə qarşı apardığı mübarizə ilə tanınan məşhur qidalanma professoru Marion Nestle uzun ömrünün sirrini paylaşıb.  xəbər verir ki, Nestle günə süd və şəkərsiz bir neçə finca

.

İnfarktın siqnallarıdır - Həkimə gedin

Ürək-damar xəstəlikləri dünyada ən çox görülən ölüm səbəblərindən biridir. xəbər verir ki, Kardiologiya Mütəxəssisi Dos. Prof.Dr.Mehmet Fatih Karakaş infarktların çox vaxt gözlənilmədən baş verdiyini qeyd edərək, sinə ağrısı

.

Orqan qədər vacibdir - Balans pozulanda xəstəliklər ağır yaranır

Son illər adını çox eşitdiyimiz mikrobiota anlayışı bədənimizdə, xüsusilə bağırsaqlarda yaşayan trilyonlarla mikroorqanizmi bildirir. xəbər verir ki, sözügedən mikroorqanizmlər həzm prosesindən immun sisteminə, hormon tarazlığında

.

D vitaminini kim hansı formada qəbul etməlidir? - Açıqlama

Yaşlı insanlarda vitamin D çatışmazlığı varsa, yağlı formasından deyil, suda həll olunan formadan istifadə etmək daha məqsədəuyğundur. xəbər verir ki, bunu qidalanma üzrə mütəxəssis və endokrinoloq Diana Erikenova açıqlamasınd

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

Dünyanın ən zərərli 10 qidası - Yeməyən yoxdur

Dünyada ən zərərli qidaların siyahısı açıqlanıb. xəbər verir ki, qida ekspertləri gündəlik həyatda geniş istifadə olunan bəzi məhsulların sağlamlığa ciddi mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirir. Araşdırmalar nəticəsind

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

turlar.az

geyim şəkilləri sac duzumleri gozel gorunmek gənc qızlar üçün saç düzümləri ziyafət geyimləri 2025 göyəm mürəbbəsinin resepti xiyar tursusunun hazirlanmasi qaydasi kosmetika sanamalar maraqli hakistalar vetene aid atalar sozu bayraq qadin saglamlig