Meyvələrin ulduzu – Faydaları sonsuzdur

Meyvələrin ulduzu – Faydaları sonsuzdurTropik meyvələr gündən-günə populyarlaşır. Xüsusilə son illərdə bu meyvələrə artan tələbat təsadüfi deyil. Baha qiymətə satılsalar da, dadları, zəngin qida tərkibləri və faydaları ilə diqqət mərkəzindədirlər.
Tropik meyvələrin hər birində fərqli vitaminlər, minerallar və antioksidantlar olsa da, sağlamlığa müxtəlif müsbət təsirlər göstərirlər. Dadı, görünüşü və faydalı xüsusiyyətləri ilə ən çox sevilən tropik meyvələrdən biri "karambola" və ya digər adı ilə ulduz meyvəsidir.
Milli.Az medicina.az-a istinadla ulduz meyvəsinin elə də çox bilinməyən faydalarını təqdim edir:
- Ulduz meyvəsi liflə zəngin qidadır və həzm sistemini tənzimləməyə kömək edərək qəbizliyin qarşısını alır. Həzmə kömək edən fermentləri artıraraq həzmi asanlaşdırır və həzm sisteminin daha səmərəli işləməsini təmin edir.
- Antioksidantlarla zəngin olduğu üçün bədəni zərərli sərbəst radikallardan qoruyur və hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır.
- Karambola C vitamini baxımından limon və portağaldan üstün olan yeganə meyvədir. Ona görə də immunitet sistemini gücləndirir, bədəndəki sərbəst radikallara qarşı qorunma təmin edir və dəri sağlamlığını dəstəkləyir.
- Bədəndə dəmirin udulmasını artırmaqda da da mühüm rol oynayır.
- Ulduz meyvəsi kalsium, fosfor və maqnezium kimi minerallarla zəngindir. Bu minerallar sümük sağlamlığını dəstəkləyir və sümük sıxlığını artırır.
- Lif tərkibi və aşağı kalorili olması sayəsində çəkisinə nəzarət etmək istəyənlərin seçimidir. Aşağı kalorili bu meyvə qəlyanaltı kimi istehlak edilə bilər. Bu zaman toxluq hissi verərək həddindən artıq yemək riskini azaldır.
- Aşağı glisemik indeksi sayəsində qan şəkərini tarazlayır, diabet riskini azaldır.
Qeyd edək ki, ulduz meyvəsini salatlara, smuzilərə və desertlərə əlavə etmək olar.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 890   Tarix: 11 mart 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

.

Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU

Son dövlər vətəndaşların kosmetoloqlardan şikayət halları artmaqdadır. şikayətləri nəzərə alaraq sorğu keçirir. Razı və narazı qaldığınız kosmetoloqların adlarına "Facebook" səhifəmizdəki sorğuda qeyd edə bilərsiziniz.

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Soyuq havada çay əvəzinə su içmək daha faydalıdır

Havaların soyuması ilə insanlar bədəni isidən içkilərə xüsusilə çaya daha çox üstünlük verirlər. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, soyuq günlərdə çay əvəzinə su içmək orqanizm üçün daha faydalıdır. xəbər verir ki

.

Gərginsinizsə bu vitamininiz çatışmır

Vitamin D, B12, B6, maqnezium, sink və omeqa-3 yağ turşuları çatışmazlığını erkən mərhələdə müəyyən etmək çətindir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Nataliya Tananakina deyib. "Bu qid

.

Yemək yeyərkən su içməyin- Qastroenteroloqdan xəbərdarlıq

Ürək yanması yaşayan insanların suyu necə içməli olduğu ilə bağlı qastroenteroloq xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova mədəyə əlavə yük düşməməsi üçün qida ilə eyni anda su içməyin məsləhə

.

Alimlər çuğundurun inanılmaz faydasını aşkarladı

Britaniyalı tədqiqatçılar çuğundurun damar, ürək və beyin sağlamlığı üçün faydalı olduğunu müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nutrients" jurnalında dərc olunan icmalda çuğundurun nitrat, betalain və polifenol tərkibini

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

turlar.az

aksessuarlar maskalar gelinlikler qadindunyasi.az bayatilar xinayaxdi ucun interyer dizayni hind paltarlari kosmetika sperma vetene aid bayati usaq geyimleri səməd vurğun usaq seirleri