Möhtəşəm və qırmızı rəngli borşu necə hazırlamaq olar? – CAVAB

Möhtəşəm və qırmızı rəngli borşu necə hazırlamaq olar? – CAVABArtıq qış fəslinin gəlməyinə çox az qalıb. Həmçinin, bir neçə gündür ki, hava yağışlı və soyuq keçir. Belə havalarda isə insanlar isti şorbalara üstünlük verir. Belə yeməklərdən biri də borşdur. Bəs, dadlı borş hazırlamaq üçün nə etmək lazımdır? 
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, aşpazlar borşun hazırlanmasının incəliklərini açıqlayıblar. 
Borş mürəkkəb yemək texnikası olan bir yeməkdir. Buna görə də yemək barəsində təcrübəsiz olan evdar qadınlar həmişə bu şorbanı yaxşı şəkildə təqdim edə bilmirlər. 
Hətta təcrübəli aşpazlar belə mükəmməl borş hazırlamağa kömək edən üsullar toplamağa sərf edirlər.
Demək olar ki, borşun hazırlanmasında bütün proseslər mühüm rol oynayır. Hətta yanlış hazırlanmış bulyon da borşun möhtəşəm dadından məhrum edə bilər. 
Həmçinin, tərəvəzləri də unutmamaq lazımdır. Belə ki, bu məhsullar şorbanın əsasını təşkil edir. 
Borş üçün tərəvəzləri necə düzgün qızartmaq olar? 
Klassik qovurmanı və çuğunduru birlikdə bişirməməlisiniz. Nəticə gözləntilərinizi doğrultmayacaq. Komponentlər mütləq ayrılmalıdır. Şorbanın təkcə dadı deyil, həm də rəngi də bundan asılıdır. 
Tomat pastası
Bir çox insan bilir ki, turşluq, rəng və müəyyən bir ləzzəti qorumaq üçün borşa tomat pastası əlavə etmək lazımdır. Ancaq hər kəs bunu necə əlavə edəcəyini dəqiq bilmir.
Kök və soğanı qızartmaq üçün tomata müxtəlif ədviyyatlar tökülməlidir. Tərəvəzlərə dad vermək üçün ədviyyatlarla yanaşı dəfnə yarpağı da əlavə edilməlidir. 
Şəkər
Şəkər və sirkə (və ya limon suyu) çuğunduru ləzzətli etmək üçün ən yaxşı seçimdir. Hər iki komponent borşun rəngini tənzimləməyə kömək edir.
Şəkər şorba dadını zənginləşdirəcək, limon suyu isə şorbaya xarakterik turşuluq əlavə edəcək.  
Nəticədə istədiyiniz o tünd qırmızı rəngli və ləzzətli borşu əldə edəcəksiniz. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 894   Tarix: 17 dekabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ürək-damar xəstəliklərinin əsas səbəbi bu imiş

Ürək-damar xəstəliklərinin yaranmasında ən mühüm amillərdən biri düzgün qidalanmamaqdır. Gündəlik istehlak edilən bir çox məhsul bədəndə pis xolesterin (LDL) səviyyəsini artıraraq damarların tıxanmasına səbəb ola bilər. xəbə

.

Çox addam ciddiyə almır - Ağır xəstəliklərin əlaməti ola bilər

Kəpəyin yaranması təkcə baş dərisinin qıcıqlanması və ya düzgün şampun seçimindəki səhvlərlə bağlı deyil. xəbər verir ki, bu problem bəzən orqanizmdə daha ciddi proseslərdən xəbər verə bilər. Bunu açıqlamasında rusiyalı dermatoveneroloq

.

Soyuqdəyməyə qarşı təbii dərman - Bir stəkan için

Mütəxəssislər soyuqdəymə və qrip mövsümündə itburnu çayının faydalı olduğunu bildirir. xəbər verir ki, itburnu tərkibində yüksək miqdarda C vitamini, antioksidantlar və iltihab əleyhinə maddələr ehtiva edir. Həkimlər deyi

.

Kardioloqların xəbərdarlığı: Ürəyinizə zərər verən ət növləri

Ət bir çox insanın gündəlik qidasının əsas hissəsini təşkil edir, lakin kardioloqlar bəzi ət növlərinin ürək sağlamlığına ciddi təhlükə yarada biləcəyini bildirirlər. Araşdırmalar göstərir ki, ət istehlakı müəyyən şərtlərd

.

Bu üsulla ömrümüz 150 il olacaq - yeni preparat

Çinin "Lonvi Biosciences" laboratoriyasının alimləri insan ömrünü əhəmiyyətli dərəcədə artırmağa imkan verəcək yeni preparat hazırladıqlarını bildiriblər. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisləri

.

Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır

Niderlandın Maastrixt Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq qızardılmış, duzsuz yerfındığını yeməyin beyin fəaliyyətini dəstəkləməyə və yaddaşın yaşla əlaqəli zəifləməsini yavaşlatmağa kömək edə biləcəyini müəyyən ediblər

.

Yatanda mədəniz qıcıqlanırsa, belə edin

Bəzi yatış pozaları həzm sisteminə zərər verir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı qastroenteroloq Anastasija Qostrous deyib. "İnsanın yatdığı poza həzm sisteminə düşündüyümüzdən daha ciddi təsir göstərir. Yanlış vəziyyətd

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi

Ən sağlam və dietik ət növünün hansı olduğu uzun müddətdir müzakirə olunur. Mütəxəssislərin fikrincə, bu mövzuda lider dovşan ətidir. xəbər verir ki, xarici mənbələrin məlumatına əsasən, dovşan ətində zülalın miqdarı təxminə

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari geyim şəkilləri qis geyimləri 2025 dondurma reseptləri soyuqdəymədən necə qorunmalı röya ayxan yemək bişirmək kosmetika aybawi novruz haqistalari nağıllar şəkərbura vetene aid atalar sozleri