Möhtəşəm və qırmızı rəngli borşu necə hazırlamaq olar? – CAVAB
Artıq qış fəslinin gəlməyinə çox az qalıb. Həmçinin, bir neçə gündür ki, hava yağışlı və soyuq keçir. Belə havalarda isə insanlar isti şorbalara üstünlük verir. Belə yeməklərdən biri də borşdur. Bəs, dadlı borş hazırlamaq üçün nə etmək lazımdır?
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, aşpazlar borşun hazırlanmasının incəliklərini açıqlayıblar.
Borş mürəkkəb yemək texnikası olan bir yeməkdir. Buna görə də yemək barəsində təcrübəsiz olan evdar qadınlar həmişə bu şorbanı yaxşı şəkildə təqdim edə bilmirlər.
Hətta təcrübəli aşpazlar belə mükəmməl borş hazırlamağa kömək edən üsullar toplamağa sərf edirlər.
Demək olar ki, borşun hazırlanmasında bütün proseslər mühüm rol oynayır. Hətta yanlış hazırlanmış bulyon da borşun möhtəşəm dadından məhrum edə bilər.
Həmçinin, tərəvəzləri də unutmamaq lazımdır. Belə ki, bu məhsullar şorbanın əsasını təşkil edir.
Borş üçün tərəvəzləri necə düzgün qızartmaq olar?
Klassik qovurmanı və çuğunduru birlikdə bişirməməlisiniz. Nəticə gözləntilərinizi doğrultmayacaq. Komponentlər mütləq ayrılmalıdır. Şorbanın təkcə dadı deyil, həm də rəngi də bundan asılıdır.
Tomat pastası
Bir çox insan bilir ki, turşluq, rəng və müəyyən bir ləzzəti qorumaq üçün borşa tomat pastası əlavə etmək lazımdır. Ancaq hər kəs bunu necə əlavə edəcəyini dəqiq bilmir.
Kök və soğanı qızartmaq üçün tomata müxtəlif ədviyyatlar tökülməlidir. Tərəvəzlərə dad vermək üçün ədviyyatlarla yanaşı dəfnə yarpağı da əlavə edilməlidir.
Şəkər
Şəkər və sirkə (və ya limon suyu) çuğunduru ləzzətli etmək üçün ən yaxşı seçimdir. Hər iki komponent borşun rəngini tənzimləməyə kömək edir.
Şəkər şorba dadını zənginləşdirəcək, limon suyu isə şorbaya xarakterik turşuluq əlavə edəcək.
Nəticədə istədiyiniz o tünd qırmızı rəngli və ləzzətli borşu əldə edəcəksiniz.
Milli.Az









Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida
Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
Bayramda bunları yeməyin
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır
"Mobil telefonlarda olan bakteriyalar unitazdan 18 dəfə çoxdur"
"Dünyanın ən gözəl şəhəri Bakı" - Xəyyam Nisanov
Meyxanaçı Samirə: "Həyat yoldaşım məndən 22 yaş böyük idi
Elektron siqaret məni xərçəng xəstəsi etdi' - Pekkan
Tacir Şahmalıoğlu ilə Vüqar Əbdülov arasında qalmaqal
Virus daha geniş miqyasda yayılacaq - XƏBƏRDARLIQ
Üçüncü dəfə ata olan aktyor qızını göstərdi - FOTOLAR
"Bəzi qızlar oxumaq yox, ərə getmək istəyirlər" - İlhamə