Möhtəşəm və qırmızı rəngli borşu necə hazırlamaq olar? – CAVAB

Möhtəşəm və qırmızı rəngli borşu necə hazırlamaq olar? – CAVABArtıq qış fəslinin gəlməyinə çox az qalıb. Həmçinin, bir neçə gündür ki, hava yağışlı və soyuq keçir. Belə havalarda isə insanlar isti şorbalara üstünlük verir. Belə yeməklərdən biri də borşdur. Bəs, dadlı borş hazırlamaq üçün nə etmək lazımdır? 
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, aşpazlar borşun hazırlanmasının incəliklərini açıqlayıblar. 
Borş mürəkkəb yemək texnikası olan bir yeməkdir. Buna görə də yemək barəsində təcrübəsiz olan evdar qadınlar həmişə bu şorbanı yaxşı şəkildə təqdim edə bilmirlər. 
Hətta təcrübəli aşpazlar belə mükəmməl borş hazırlamağa kömək edən üsullar toplamağa sərf edirlər.
Demək olar ki, borşun hazırlanmasında bütün proseslər mühüm rol oynayır. Hətta yanlış hazırlanmış bulyon da borşun möhtəşəm dadından məhrum edə bilər. 
Həmçinin, tərəvəzləri də unutmamaq lazımdır. Belə ki, bu məhsullar şorbanın əsasını təşkil edir. 
Borş üçün tərəvəzləri necə düzgün qızartmaq olar? 
Klassik qovurmanı və çuğunduru birlikdə bişirməməlisiniz. Nəticə gözləntilərinizi doğrultmayacaq. Komponentlər mütləq ayrılmalıdır. Şorbanın təkcə dadı deyil, həm də rəngi də bundan asılıdır. 
Tomat pastası
Bir çox insan bilir ki, turşluq, rəng və müəyyən bir ləzzəti qorumaq üçün borşa tomat pastası əlavə etmək lazımdır. Ancaq hər kəs bunu necə əlavə edəcəyini dəqiq bilmir.
Kök və soğanı qızartmaq üçün tomata müxtəlif ədviyyatlar tökülməlidir. Tərəvəzlərə dad vermək üçün ədviyyatlarla yanaşı dəfnə yarpağı da əlavə edilməlidir. 
Şəkər
Şəkər və sirkə (və ya limon suyu) çuğunduru ləzzətli etmək üçün ən yaxşı seçimdir. Hər iki komponent borşun rəngini tənzimləməyə kömək edir.
Şəkər şorba dadını zənginləşdirəcək, limon suyu isə şorbaya xarakterik turşuluq əlavə edəcək.  
Nəticədə istədiyiniz o tünd qırmızı rəngli və ləzzətli borşu əldə edəcəksiniz. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 899   Tarix: 17 dekabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gündə 4 fincan içmək qocalmanı yavaşladır

Norveçdə aparılan yeni araşdırma göstərir ki, gündə üç-dörd fincan qəhvə içmək bioloji qocalma prosesini yavaşlada bilər. xəbər verir ki, alimlərin sözlərinə görə, orta miqdarda qəhvə istehlakı hüceyrələrin qoruyucu hissəs

.

Yağlısı infarkta aparır - Yağsızı min bir dərdə dərmandır

Yağlı süd zərərlidir. xəbər verir ki, bunu diyetoloq və qastroenteroloq Nuriyə Dianova bildirib. Onun fikrincə tam yağlı südün (3,8% yağlılıq) istifadəsi ölüm riskinin artıra bilər. Dianova qeyd edib ki, alimlər uzun müddətdi

.

"Qazlı su içən qızlarda "bığ" çıxır" - Həkim

Həkim qızlarda və qadınlarda üz tüklərinin əsas səbəbini açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı həkim Olqa Bratçikova bildirib ki, qızlarda üz tüklərinin çıxmasının əsas səbəbi düzgün olmayan qidalanma və hərəkətsiz həyat tərz

.

Almaniyada 1000 manat olsa da, Azərbaycanda 3000-dir - Kosmetoloq və influencerlər icazəsiz satır

Azərbaycanda şəkərli diabet xəstələri üçün nəzərdə tutulan "Mounjaro" dərmanının estetik məqsədlərlə, xüsusilə arıqlama vasitəsi kimi istifadəsi ciddi təhlükə mənbəyinə çevrilib. . xəbər verir ki, preparat sosia

.

Bu 3 içki ömrü uzadır - Sübut edildi

İngiltərədə aparılan genişmiqyaslı elmi araşdırma göstərib ki, gündəlik rasionda üç içkinin su, qəhvə və çayın balanslı şəkildə yer alması ölüm riskini azaldaraq ömrün uzanmasına ciddi təsir edir. Nəticələr xüsusilə Azərbaycand

.

Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır

Niderlandın Maastrixt Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq qızardılmış, duzsuz yerfındığını yeməyin beyin fəaliyyətini dəstəkləməyə və yaddaşın yaşla əlaqəli zəifləməsini yavaşlatmağa kömək edə biləcəyini müəyyən ediblər

.

Ən zərərli kolbasa növləri - Həkimlərdən ciddi xəbərdarlıq

Həkimlərin fikrincə, tam təhlükəsiz kolbasa növü yoxdur. Lakin bəzi növlər digərlərinə nisbətən daha çox zərər verir və yalnız məhdud miqdarda istehlak edilməlidir. xəbər verir ki, qurudulmuş və hisə verilmiş kolbasalar ə

.

Əgər balığın qarnı belədirsə, almayın

Balıq alarkən diqqət edilməli ən vacib məqamlardan biri onun qarın hissəsinin vəziyyətidir. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, qarın hissəsi şişkin, yumşaq və ya asanlıqla dağılırsa, həmin balığı almaq təhlükəlidir. xəbər veri

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

turlar.az

yemek reseptleri qaşların formalari sac duzumleri baliq qulagi el isleri geyimlər boyuk qadin dosleri uze qulluq maskalari kosmetika usaq geyimleri rus dilin nece orenek salam sekisler banan