Nanənin bilmədiyiniz FAYDALARI

Nanənin bilmədiyiniz FAYDALARINanə insanlar üçün çox faydalı bitkidir, yemək və içkilərə dad verməklə yanaşı, orqanizmə də müsbət təsir göstərir.
Milli.Az xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq Nika Serqunina danışıb. O, nanənin beş faydalı xüsusiyyətini sadalayıb.
Qeyd edib ki, nanə tərkibində olan mentol sayəsində kariyes, periodontal xəstəlik və stomatit zamanı diş ətinin ağrısını və iltihabını azaltmağa kömək edir ki, bu da sinir uclarından iltihabın sərbəst buraxılmasını boğur. Bundan əlavə, nanə xoşagəlməz qoxunu aradan qaldırmağa və ağızda patogen bakteriyaların qarşısını alır.
Bitki həmçinin qastroezofageal reflü xəstəliyi (GERD) olan insanlara simptomları aradan qaldırmağa kömək edir. Nanə yeməkdən sonra yaranan ağırlıq hissini, qarında şişkinliyi, ağrıları və spazmı aradan qaldırır, həmçinin bağırsaq divarlarının hamar əzələlərinə rahatlaşdırıcı təsir göstərir.
Serquninanın fikrincə, nanə sinir sistemi üçün çox faydalıdır, yatmazdan əvvəl rahatlaşır.
Nanə immunitet sisteminə də müsbət təsir göstərir. Mütəxəssis qeyd edib ki, nanə yağı və yarpaqları 1 və 2 tip herpes virusunun, eləcə də tənəffüs orqanlarının xəstəliklərinə səbəb olan virusların fəaliyyətini boğur.
Nanə hipertoniya və angina zamanı qan təzyiqi, ürək döyüntüsünü normallaşdırır. /Publika.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1052   Tarix: 01 mart 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı

Kardioloq ürək sağlamlığı üçün sobada bişmiş qızılbalıq, noxud və tərəvəzləri tövsiyə edib. xəbər verir ki, Kardioloq Kunal Lal bildirib ki, düzgün qidalanma ürək sağlamlığını möhkəmləndirə bilər. O, "Infobae" nəşrin

.

Sağlam arıqlamanın yolları: Effektiv və davamlı üsullar

Arıqlamaq təkcə çəki itirmək deyil, həm də daha sağlam həyat tərzi qazanmaq deməkdir. Davamlı nəticələr almaq üçün məqsəd yalnız sürətli arıqlamaq yox, bədənin ehtiyaclarına uyğun balanslı plan qurmaq olmalıdır. xəbər veri

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

.

Eyni ayaqqabını hər gün geyinməyin - Mikrobioloqdan xəbərdarlıq

Mikrobioloq ayaq qoxusundan qurtulmağın yollarını açıqlayıb. xəbər verir ki, mikrobioloq Primroz Friston ayaqlardan gələn xoşagəlməz qoxunun səbəblərini və ondan xilas olma üsullarını açıqlayıb. Mütəxəssisin tövsiyələri Independen

.

"Məcburi maska taxmaq" dövrü geri qayıdır? - Məktəblər bağlandı, xəstəxanalarda yer yoxdur

Avropada sürətlə yayılan və H3N2 virusunun yeni mutasiyası ilə əlaqələndirilən "super qrip" hallarının artması ciddi narahatlıq yaradıb. Bir çox ölkədə xəstəxanalar yüksək hazırlıq vəziyyətinə gətirilib, hətta bəz

turlar.az

maskalar donlar 2025 toy gecesi sobada toyuq qizartmasi badimcan murebbesi hazirlanmasi hipertoniya xəstəliyi usaq masajlari kosmetika atalar sözü brusell bakteriyası mikayıl abdullayev vətən həsrətinə aid bayatılar saglam qidalanma