Nanənin bilmədiyiniz FAYDALARI

Nanənin bilmədiyiniz FAYDALARINanə insanlar üçün çox faydalı bitkidir, yemək və içkilərə dad verməklə yanaşı, orqanizmə də müsbət təsir göstərir.
Milli.Az xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq Nika Serqunina danışıb. O, nanənin beş faydalı xüsusiyyətini sadalayıb.
Qeyd edib ki, nanə tərkibində olan mentol sayəsində kariyes, periodontal xəstəlik və stomatit zamanı diş ətinin ağrısını və iltihabını azaltmağa kömək edir ki, bu da sinir uclarından iltihabın sərbəst buraxılmasını boğur. Bundan əlavə, nanə xoşagəlməz qoxunu aradan qaldırmağa və ağızda patogen bakteriyaların qarşısını alır.
Bitki həmçinin qastroezofageal reflü xəstəliyi (GERD) olan insanlara simptomları aradan qaldırmağa kömək edir. Nanə yeməkdən sonra yaranan ağırlıq hissini, qarında şişkinliyi, ağrıları və spazmı aradan qaldırır, həmçinin bağırsaq divarlarının hamar əzələlərinə rahatlaşdırıcı təsir göstərir.
Serquninanın fikrincə, nanə sinir sistemi üçün çox faydalıdır, yatmazdan əvvəl rahatlaşır.
Nanə immunitet sisteminə də müsbət təsir göstərir. Mütəxəssis qeyd edib ki, nanə yağı və yarpaqları 1 və 2 tip herpes virusunun, eləcə də tənəffüs orqanlarının xəstəliklərinə səbəb olan virusların fəaliyyətini boğur.
Nanə hipertoniya və angina zamanı qan təzyiqi, ürək döyüntüsünü normallaşdırır. /Publika.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 989   Tarix: 01 mart 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dünyada ilk dəfə hamilə qadın qarın boşluğu açılmadan əməliyyat olundu

Dünyada ilk dəfə olaraq İsrailin Petax-Tikva şəhərində yerləşən Rabin Tibb Mərkəzinin həkimləri hamiləlik dövrünün sonlarında olan qadın üzərində qarın boşluğu açılmadan robotlaşdırılmış əməliyyat həyata keçiriblər. -a istinadə

.

Gün ərzində neçə stəkan kofe içmək olar?

Gündə 4 stəkandan çox qəhvə içmək mənfi təsirlərə səbəb olur. xəbər verir ki, qəhvə təravətlə oyanmaq və diqqəti artırmaq üçün çoxlarının gündəlik vərdişinə çevrilib. Lakin mütəxəssislər bildirirlər ki, gündə dörd stəkanda

.

D vitaminini kim hansı formada qəbul etməlidir? - Açıqlama

Yaşlı insanlarda vitamin D çatışmazlığı varsa, yağlı formasından deyil, suda həll olunan formadan istifadə etmək daha məqsədəuyğundur. xəbər verir ki, bunu qidalanma üzrə mütəxəssis və endokrinoloq Diana Erikenova açıqlamasınd

.

Bunları yesəniz, şirniyyatı unudacaqsınız

Şirniyyat bir çox insanın imtina edə bilmədiyi ləzzətdir. Lakin çox istehsal etdikdə artıq çəkiyə, qandakı şəkər miqdarının artmasına, mədə-bağırsaq sistemində problemlərin yaranmasına səbəb olur. xəbər verir ki, zeytun yarpağ

.

Belə xasiyyətli insanlar getdikcə "dəli olur"

"Cəmiyyətdə çox vaxt keyfiyyət və təhlükəsizliklə əlaqələndirilən bu xüsusiyyət əslində vaxt itkisinə, emosional gərginliyə və gündəlik səhvlərin şəxsi faciə kimi qəbul edilməsinə gətirib çıxarır". xəbər verir ki

.

İnternetdən yemək sifariş etməyin - SƏBƏB

Son zamanlar sosial şəbəkələrdə satılan müxtəlif "diyetik hazır qidalar", "fit çərəzlər", "detoks menyular" və "kalorisi az paket qidalar" böyük populyarlıq qazanıb. Satıcılar bu məhsulları

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

.

Metanol zəhərlənməsi ilə bağlı xəbərdarlıq

Alkoqol qəbulundan 12-48 saat sonra yaranan görmənin dumanlanması, göz qarşısında "şimşəklər"in görünməsi və kəskin zəiflik təhlükəli metanol zəhərlənməsinə işarə edir. xəbər verir ki, bu barədə Böyük Britaniyanı

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

turlar.az

geyim seçimi gözəllik məhsulları kosmetik vasiteler mirzə ələkbər sabir satiraları balıqlar bürcü öpüşmək qaydası kitayski roza kosmetika novruz bayramına aid hakışta xerceng vətən həsrəti rus dilini oyrenek 2ci ders hakiwda