Nar xərçəngə qarşı: Mütəxəssis gəncliyin təbii eliksirindən danışdı

Nar xərçəngə qarşı: Mütəxəssis gəncliyin təbii eliksirindən danışdı"Nar orqanizm üçün unikal sağlamlıq xüsusiyyətlərinə malikdir və bir çox xəstəliklərin müalicəsində faydalı ola bilər".
Milli.Az-ın oxu.az-a istinadla verdiyi məlumata görə, bu barədə rusiyalı endokrinoloq, diyetoloq, tibb elmləri namizədi Oksana Mixaleva bildirib.
Onun sözlərinə görə, narın meyvəsi və toxumları çoxlu bioloji aktiv birləşmələr ehtiva edir.
"Müxtəlif tədqiqatların nəticələrinə görə, nar güclü antioksidant, antimikrob və antikanserogen xüsusiyyətlərə malikdir. Narın metabolik sindrom, ürək-damar, endokrin, revmatoloji və hətta onkoloji xəstəliklər, ağız boşluğu patologiyalarında faydalı olduğunu göstərən məlumatlar var. Həmçinin onun dərinin vəziyyətinə müsbət təsiri qeydə alınıb", - deyə Mixaleva bildirib.
Mütəxəssis, həmçinin qeyd edib ki, təzə narı toxumları ilə birlikdə yemək olar, tərkibindəki lifli maddələr onun faydasını və qida dəyərini artırır.
Həkim bildirib ki, bu gün insanların qidasında çox vaxt çatışmayan lifli maddələr bir çox faydalı xüsusiyyətlərə malikdir, o, bağırsaq xərçənginin qarşısının alınmasına, orqanizmdən zərərli maddələrin çıxarılmasına və həzm sisteminin normal fəaliyyətinin saxlanmasına kömək edir.
"Yadda saxlamaq lazımdır ki, nar özlüyündə hər hansı bir xəstəliyi müalicə edə bilməz, ona görə də sağlamlıq problemi olduqda ixtisaslı tibbi yardım üçün həkimə müraciət etmək vacibdir. Heç bir halda özünüzü müalicə etməyin", - deyə mütəxəssis xəbərdarlıq edib.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1038   Tarix: 05 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Almaniyada 1000 manat olsa da, Azərbaycanda 3000-dir - Kosmetoloq və influencerlər icazəsiz satır

Azərbaycanda şəkərli diabet xəstələri üçün nəzərdə tutulan "Mounjaro" dərmanının estetik məqsədlərlə, xüsusilə arıqlama vasitəsi kimi istifadəsi ciddi təhlükə mənbəyinə çevrilib. . xəbər verir ki, preparat sosia

.

"Qazlı su içən qızlarda "bığ" çıxır" - Həkim

Həkim qızlarda və qadınlarda üz tüklərinin əsas səbəbini açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı həkim Olqa Bratçikova bildirib ki, qızlarda üz tüklərinin çıxmasının əsas səbəbi düzgün olmayan qidalanma və hərəkətsiz həyat tərz

.

Payızda niyə SPF istifadə etməliyik?

Günəşdən qoruyucu krem (SPF) istifadə etmək yalnız günəşli günlərlə məhdudlaşmamalıdır. Hətta buludlu və ya soyuq hava şəraitində də ultrabənövşəyi (UV) şüalar dərini dərinliklərə qədər təsir edə bilər və uzun müddət qorunması

.

Nə yeməyi azaltmağa ehtiyac var, nə də idmana - Gündə 10 dəqiqə edirsən, arıqladır

Düzgün nəfəs alma təkbaşına piyləri əridə bilməsə də, orqanizmdə arıqlama prosesini sürətləndirən mexanizmləri işə salır. xəbər verir ki, bunu idmançı Kseniya Qufranova deyib. Onun sözlərinə görə nəfəs texnikası üzərind

.

Köplə yanaşı qızdırma da varsa, dərhal həkimə gedin

"Qarnın şişməsi, gəyirmə və nəfəs almaqda çətinlik həzm sistemi problemlərinin əlaməti ola bilər". xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim İrina Volqina deyib. O bildirib ki, bu xüsusilə həzm hərəkətinin pozulması il

.

C vitamininin ən yüksək mənbələri: Portağaldan daha zəngin 10 qida

Portağal, C vitamini deyildikdə əksər insanlar tərəfindən ağla gələn ilk qida olsa da, əslində bu vacib qida maddəsi baxımından daha zəngin alternativlər mövcuddur. xəbər verir ki, Dr. Sohaib İmtiaz askorbin turşusunun (

.

Saçlar niyə vaxtından tez ağarır? - Stresslə əlaqəsi yoxdur

Yaponiyanın Tokio Universitetində aparılan yeni araşdırma saçların ağarmasına fərqli izah gətirib. xəbər verir ki, tədqiqat göstərir ki, saçların ağarması təkcə yaşlanmanın və ya stressin nəticəsi deyil, bədənin xərçəng

.

Stomatoloq öpüşməyin dişlərə faydasından danışdı

Öpüş zamanı ağızda tüpürcək ifrazı artır və bu proses ağız sağlamlığına müsbət təsir göstərir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı stomatoloq terapevt Yekaterina Denisova bildirib. Onun sözlərinə görə tüpürcəyin tərkibində kariyesi

.

Nə çuğundur, nə brokoli, nə də ispanaq: Dünyanın ən sağlam tərəvəzi açıqlandı

Meyvə və tərəvəzlərlə bağlı aparılan araşdırmaya görə ən sağlam qidalar açıqlanıb. Mütəxəssislər 17 əsas qidanı qiymətləndiriblər.  xəbər verir ki, araşdırmada qidaların kalium, lif, protein, kalsium, dəmir, tiamin, riboflavin

turlar.az

qadin dunyasi toy makiyaji sekilleri yaz geyimleri 2025 parket döşəmələr pilinqin hazirlanmasi şəxsi inkişaf sabir haciyev kosmetika haxışda faydalı bilgilər efsaneler baliq üzeyir hacıbəyli